حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/08/23 شمسی | 2024/11/13 میلادی
سالانه ۴۰ هزار تن سیب تولید می‌شود
فرماندار بروجرد:

سالانه ۴۰ هزار تن سیب تولید می‌شود

فرماندار بروجرد گفت: سالانه بیش از ۴۰ هزار تن سیب گلاب و پائیزه در شهرستان بروجرد تولید می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، مسلم مرادی ظهر امروز در جشنواره سیب بروجرد که در سردخانه نگهداری محصولات کشاورزی برگزار شد، اظهار داشت: امروز آئین شکرگزاری برداشت سیب در بروجرد برگزار شد که به برکت وجود این نعمت ارزشمند و شکر خدا، این برنامه اجرایی شده است.

وی با بیان اینکه بروجرد رتبه اول تولید سیب را در استان دارد، افزود: سالانه بیش از ۴۰ هزار تن سیب تولید می‌شود که با اقدامات انجام‌شده، علاوه بر سردخانه ۷ هزار تُنی، یک سردخانه دیگر با ظرفیت ۱۰ هزارتُن احداث شده که تاکنون فاز اول این پروژه با ظرفیت یک هزار تُن  افتتاح شده و مابقی فازهای این پروژه هم در دستور کار است که با بهره‌برداری از آن‌ها مشکلات باغداران حل می‌شود.

فرماندار بروجرد تصریح کرد: همچنین یک سردخانه ۱۰ هزار تُنی دیگر در برنامه داریم که نقش مهمی در افزایش ظرفیت سردخانه‌ها دارد.

مرادی بیان کرد: از سیب‌های درجه سه، ۳ هزار تُن سیب به پوره تبدیل می‌شود و ۴ هزار تُن پوره تولید شده هم به شهرهای دیگر فرستاده می‌شود، علاوه بر این نیز دو شرکت در شهرک صنعتی وجود دارد که بالغ‌بر ۱۵ هزارتُن محصول پادرختی را بهینه‌سازی و فرآوری می‌کنند. 

وی حمایت از کشاورزان را امری ضروری برشمرد و گفت: با نیت و توکل بر خدا، تلاش کشاورزان و حمایت مسئولان اقداماتی در دستور کار قرار گیرد تا با کمک و همکاری بتوانیم مشکلات آن‌ها را حل کنیم و در این راستا لازم است که تسهیلاتی برای تکمیل پروژه پرداخت شود.

در ادامه بختیار یاراحمدی باغدار نمونه بروجردی گفت: قبلاً باغ سیب گلاب داشتیم که جوابگو نبود و ترجیح دادم که به سمت کشت محصولات دیگری برویم از همین رو پسته‌کاری را آغاز کردم که از نظر اقتصادی به‌صرفه است و نیاز زیادی به آب ندارد و بین ۴ تا ۵ تُن پسته تولید می‌شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۲۲ هکتار باغ پسته در عباس‌آباد داریم، البته تولید زعفران هم از نظر اقتصادی به‌صرفه است و بین ۲۵۰ میلیون خریداری می‌شود لذا به کشاورزان توصیه می‌شود از کشت‌های کم‌آب مانند زعفران و پسته استفاده کنند.

احمد گودرزی باغدار نمونه سیب گفت: سیب ما از نظر کیفیت بسیار عالی است و شرایط خوبی برای صادرات دارد به‌طوری که این محصول را به کشورهای هند، روسیه، عراق صادر می‌کنیم.

وی افزود: مشکلات ما کمبود سردخانه، بی‌کیفیتی سموم و کمبود صنایع تبدیلی است و باید حمايت‌هایی صورت گیرد تا این صنایع گسترش یابد.

امیرسرداری یکی دیگر باغداران نمونه بروجرد افزود: اکثر باغداران در هنگام فروش مشکل دارند و از مسئولان تقاضا می‌شود که مشکل ما را حل کنند و از دیگر مشکلات ما در روستای شیخ‌میری، جاده بین مزارع است که برای تردد بسیار ناهموار است در حالی که بهترین باغات سیب در این منطقه وجود دارد.


انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از