به گزارش سفیرافلاک، حمید پورمندی کارشناس علوم قرآنی در یادداشتی با اشاره به روز پرستار نوشت: پرستاری، حرفهای مقدّس و ارزشمند است، در اهمیت روز پرستارامام خامنهای (مدظلهالعالی) میفرماید: «نقش پرستاری و بیمارداری در حفظ سلامت و بازگشت سلامت بیمار، نقش درجه اول است؛ معادل است با نقش یک پزشک ماهر. بسیاری از این نکته غفلت دارند. لذا آن وزن و ارزشی که باید برای پرستار در نظر گرفته شود، از ذهن آنها مغفول میماند و به آن توجه نمیکنند».
فضای مجازی و حقیقی باید آماده تکریم جایگاه پرستاران باشد بهگونهای که خستگی این ماههای پرمشغله از این قشر زحمتکش گرفته شود لذا قدردان رسانههایی که به این موضوع جهت آگاهی بخشی جامعه میپردازند هستیم.
در ذهنم عشق دو معنا دارد معلم و پرستار، شنیده بودم فرشتگان نزد خدا در آسماناند، اما فرشتگانی هستند که آسمانیاند و در زمیناند آنها پرستارند.
آنها لباس سپید زیبایی بر تن دارند و همانند فرشتگان بالوپر میزند، گویا ایستاده سجده میکند بر بالین بیماری که در بستر است.
امام صادق علیهالسلام فرمودند: «مَنْ سَعَى لِمَرِیضٍ فِی حَاجَهٍ قَضَاهَا أَوْ لَمْ یَقْضِهَا خَرَجَ مِنْ ذُنُوبِهِ کَیَوْمَ وَلَدَتْهُ أُمُّه؛ کسی که برای رفع نیازهای بیماری تلاش کند خواه آن نیاز برآورده شود یا نشود، همانند روزی که از مادر متولدشده است از گناهان پاک میشود».
یا به کسی که همسفر و همراه بیمار فرمود: «قُعُودُکَ عِنْدَهُ اَفْضَلُ مِنْ صَلواتِکَ فی الْمَسجِدِ؛ نشستن تو نزد بیمار (و مراقبت از او)، بهتر و بالاتر از نمازخواندنت در مسجد است».
اسلام از ابتدا بادیدِ احترام به پرستاری نگریسته است لذا بهترین الگوها و آموزههای دینی را باید در زندگی معصومین (ع) جستجو کرد و زینب (س) شخصیت استثنایی و ممتاز تاریخ اسلام جهت الگوسازی جامعه پرستاری است.
اولین زن تربیتشده اسلام که در ۱۰ سالگی عهدهدار پرستاری در میدان جنگ شده فاطمه زهرا (س) دختر پیامبر گرامی اسلام است که بر روی زخمهای فداکاران اسلام، مرهم مینهاد تا به زنان عالم سرمشق دهد و ترجمان تعلیم و تربیت اسلام باشد و مادر الگوی بینظیر پرستاری شد برای دخترش زینب (س) که در صفحات تاریخ نقش بسته است، حضرت زینب علاوه بر درس ایثار و مقاومت به تمام پرستاران دلسوز مسلمان میآموزد که در هر شرایطی و بهرغم مشکلات، دشواریها و کمبودها، به وظیفه خطیر خود بپردازند و با حفظ روحیه ایثار، گذشت، تعهّد کاری، فداکاری و حفظ ارزشهای اسلامی، مسؤولیت خطیر و مهم خود را به انجام برسانند، پاداش را از خدا بخواهند و به الگوهای بزرگ پرستاری اسلام تأسّی جویند.
در اسلام نام پرستاران فداکار و نمونهای همچون رفیده، نُسَیبه (یکی از کسانی که در جنگ احد به دفاع از پیامبر پرداخت و زخمی شد)، اُمّ سَنانِ اُمّ سَلیمه، اُمّ عَطیه، اسماء و حضرت زینب سلامالله علیها به نیکویی یادشده است که در قالب نقشهای مراقبتی، هماهنگی، حمایتی، آموزشی، درمانی و حفاظتی انجاموظیفه میکردند.
اتفاقات سختی که در طول حیات سراسر مرارت بار ایشان رخ داد؛ همچون بیماری مادر بزرگوارشان، ضربت خوردن پدر، مسمومیت برادر و بالاخره حادثه بزرگ کربلا، باعث شد تا در پنجم جمادیالاولی روز ولادت باسعادت بانوی قهرمان کربلا، پرچمدار نهضت عاشورا، روز پرستار نامیده شد و هرسال در این روز، به مقام پرستار ارج نهاده میشود و از پرستاران نمونه کشور تقدیر به عمل میآید.
اما چه نامگذاری زیبایی بود اینکه روز میلاد حضرت زینب (س) را «روز پرستار» نام نهادند. واقعاً پرستاران از صبورترین و زحمتکشترین قشرهای جامعه میباشند و این ایام که جهان با بیماری کرونا دستبهگریبان است جامعه اسلامی باید قدردان مدافعان سلامت به خصوص پرستاران باشند. پرستارِ آگاه و متعهد، بااخلاق نیک و رابطه حمایتی و عاطفی که با بیمار برقرار میکند، نقش به سزایی در سلامت و بهبودی او دارد.
تأثیر رفتار و عملکرد مثبت یک پرستار در بازگرداندن سلامت بیمار، کمتر از دارویی که او مصرف میکند، نیست. بسیاری از پرستاران از صدر اسلام تاکنون، سلامتی خود را دادند تا دیگران سلامت باشند و جان خود را فدا کردند تا جانها در امان بماند؛ و این ایثارها و فداکاریها همچنان ادامه دارد.
انتهای پیام/
Wednesday, 27 January , 2021