به گزارش سفیرافلاک، دوران دفاع مقدس یادآور جان فشانی و ایثارگری دلیرمردانی است که برای حفاظت و حراست از این مرز و بوم از تمام داشتههای خود گذشتند تا پرچم این سرزمین برافراشته بماند.
رزمندگان ۸ سال دفاع مقدس راه مکتب پر افتخار اسلام را با فداکاری و ایثار طی کرده و سعادت و پیروزی را برای ایران اسلامی رقم زدند، شهدای هشت سال دفاع مقدس گواهان صادق و یادگاران ارادههای استوار و آهنین هستند که درراه مکتب پرافتخار اسلام با خون خود سعادت و پیروزی را برای ایران اسلامی رقم زدند.
نقش رزمندگان لرستان در عملیات های دفاع مقدس
در جنگ هشت سال دفاع مقدس شهدای زیادی از این سرزمین تقدیم انقلاب اسلامی شد؛ شقایقهای در خون تپیدهای که با نثار خون و جان به پیشگاه اقدس حقتعالی بندگی مخلصانه خود را به اثبات رساندند.
دشمن در هشت سال جنگ تحمیلی با همه توان خود برای مقابله با ایران اسلامی آمده بود که اخلاص رزمندگان سبب مقاومت و پیروزی کشور شد؛ ازاینبین رزم دیدنی و جانانه رزمندگان سلحشور لرستان نام و آوازه «فرزندان لر» را بر صفحههای زرین تاریخ سراسر حماسه انقلاب اسلامی ثبت کرد.
نقش دلاورمردان لرستان در پیروزی عملیاتهای پیچیده دوران دفاع مقدس بسیار پررنگ بوده و چنان رشادتهایی آفریدند که مقام معظم رهبری فرمودند رزم فرزندان لر قبل از آنکه شنیدنی باشد دیدنی است.
آسمانی شدن غواصان دست بسته
عزم و اراده راسخ دلاورمردان ایران اسلامی را نمیتوان با سنجشهای بشری و انگیزههای مادی ارزیابی کرد بلکه پاداش ترفیع مجاهدان فی سبیل الله جنت رضوان است، مرغان ملکوتی که جنت فردوس فرش قدوم آنهاست.
رزمندگان اسلام در طول هشت سال جنگ تحمیلی در عملیاتهایی مانند فتحالمبین، محرم، عملیاتهای والفجر، عاشورا، خیبر، بدر، رمضان، بیتالمقدس و عملیاتهای کربلا یکی پس از دیگری پر کشیدند و در آغوش معشوق آرام گرفتند.
مظلومیت شهدای عملیات کربلای چهار تداعیکننده غربت و مظلومیت اباعبدالله الحسین(ع) است؛ غواصانی دست و پا بسته در این عملیات به شهادت رسیدند و پس از ۲۹ سال به وطن بازگشتند و آمدند تا این بار ما را از تاریکی و ظلمت دنیا بیرون آوردند.
عملیات کربلای ۴ در سوم دیماه سال ۶۵ با رمز محمد رسولالله(ص) آغاز شد، منطقه عملیات «کربلای ۴»، به جنوب غربی ایران و شرق شهر مهم و استراتژیک «بصره» که به منطقه عملیاتی «شلمچه» معروف است، محدود میشود که تقریباً نزدیکترین محور مواصلاتی به این شهر است.
حدود این منطقه از شمال به آب گرفتگی جنوب «زید»، از شرق به دژ مرزی ایران و عراق و همچنین «خرمشهر»، از جنوب به رودخانه «اروند» و «اروند صغیر» و از غرب به کانال «زوجی» و شهرهای «تنومه» و «الحارثه» است.
اهداف عملیات
انهدام نیروهای دشمن در منطقه عملیاتی غرب اروند، افزایش فشار به حامیان جهانی و منطقهای عراق، بهدست آوردن موقعیت برتر سیاسی – نظامی، پاسخگویی به شرارتهای دشمن در حمله به مناطق مسکونی و صنعتی، تصرف مواضع حساس و از تیررس خارج کردن شهرهای «آبادان» و «خرمشهر»، نزدیک شدن به شهر «بصره» و تأسیسات و بنادر و مراکز حساس منطقه، تصرف «ابوالخطیب» و محاصره نیروهای مستقر در شبه جزیره «فاو» و تهدید «بصره» از جنوب، از مهمترین اهداف عملیات «کربلای ۴» بود.
دلایل عدم موفقیت عملیات
دشمن توسط عامل نفوذی، نسبت به عملیات «کربلای ۴» کاملاً توجیه شده بود. در این عملیات نیروهای خودی فقط در جزیره «سهیل» قطعه «امالرصاص»، «امالبانی»، «بلجانی» و پنج ضلعی «شلمچه» نفوذ داشتند که علت اصلی این امر آگاهی دشمن از حمله نیروهای ایران بود.
دشمن علاوه بر اطلاعاتی که از سوی آمریکا در اختیارش گذشته شده بود، با هوشیاری کامل و استفاده از تاکتیکهای ضدغواص و شناور، مانع انجام عملیات شده بود و در شب عملیات با استفاده از منورهایی که توسط هواپیماها پرتاپ میکرد (فیلر) و اجرای چند مورد بمباران کنار نهر عریض و اجرای آتش مؤثر بر روی رودخانه «اروند»، سازمان نیروهای غواص و موج دوم و سوم را به هم زد و اجرای عملیات را مختل کرد.
نقش لشکر ۵۷ در عملیات «کربلای ۴»
نیروهای لشکر ۵۷ حضرت ابوالفضل(ع) سپاه لرستان در اواخر آبانماه سال ۱۳۶۵ از اسلامآباد به پادگان «شفیعخانی» فرا خوانده شدند تا در این عملیات شرکت کنند.
محور لشکر ۵۷ یکی از سختترین محورهای عملیاتی منطقه «کربلای ۴» بود، قبل از آن، تحرکات سپاه و ارتش در این محور به شکست انجامیده بود، چون عراق علاوه بر اینکه موانع بسیار سختی را در این محور بهکار گرفته بود، از زبدهترین نیروهایش نیز در آنجا استفاده میکرد، نیروهایی مانند سپاه سوم، هفتم و گارد ریاست جمهوری.
گردان انبیاء از لشکر ۵۷ حضرت ابوالفضل(ع) به فرماندهی ولیالله میرهاشمی بهعنوان اولین گردان خط شکن، بعد از باز شدن معبر و ایجاد رخنه توسط لشکر ۱۹ از شمال وارد پنج ضلعی شده و در امتداد جاده و کانال ضمن انهدام نیروها و امکانات دشمن، پیشروی کرد. در واقع گردان انبیاء طبق طرح از پیش تعیین شده در مسیر قرار گرفت و توانست از موقعیت به خوبی استفاده و اهداف خود را تصرف کند.
در ادامه، گردان «ثارالله» به فرماندهی حمید خداشناس، چون بعد از شروع عملیات و پشت سر گردان انبیاء وارد عمل شده بود و به دلیل حجم آتش سبک و سنگین دشمن، نتوانست طبق طرح مانور عمل کند، این گردان در مسیر اصلی قرار نگرفت و مسیر گردان «انبیاء» را در کنار کانال اصلی ادامه داد. بعد از عبور از روی کانال دو جداره به سمت راست تا پل سوم پیش رفت و ضمن پاکسازی منطقه سعی در تثبیت مواضع خود در پشت کانال زوجی را داشت که بعد از مدتی بنا به دستور برمیگردد.
گردان «محبین» به فرماندهی علیمردان آزادبخت بهعنوان سومین گردان پشت سر گردانهای «انبیاء» و «ثارالله» حرکت کرد و به انتهای خط حد گردان «انبیاء» یعنی آخر کانال و اول هلالیها رسید و طی درگیری بسیار دشوار، هلالی اول را تصرف کرد.
در آن هنگام گردانهای «محرم» و «ابوذر»، پشت سر گردان «محبین» وارد منطقه شدند. گردان «محرم» نیز جهت پاکسازی و تصرف هلالی دوم جاده در حال پیشروی بودند.
بهرغم تصرف اهداف توسط لشکر ۵۷ حضرت ابوالفضل(ع) به علت عدم موفقیت یگانها در چپ و راست و آتش شدید دشمن از طرفین رو به رو بر روی مناطق تصرف شده توسط نیروهای این لشکر در ساعت ۶:۱۰ دقیقه صبح از طرف قرارگاه نجف به فرماندهی لشکر ۵۷ دستور توقف و ترک ادامه عملیات صادر شد.
عملیات موفق «کربلا ۵» از دل «کربلای ۴» بیرون آمد
پیروزی در نبردها به عوامل گوناگونی ارتباط دارد، در عملیات «کربلای ۴» علاوه بر هوشیاری دشمن، پیچیدگی جغرافیایی منطقه دلیل اصلی عدمالفتح بود، اجرای عملیات «کربلای ۴» در مرحله اول با توجه به موانع موجود در همان ساعتهای اولیه متوقف شد. در این عملیات از ۲۶۰ گردان عملیاتی سپاهیان حضرت محمد(ص)، تنها ۴۰ گردان وارد عمل شده بودند.
تدبیر و قدرت فرماندهی جنگ سبب شد، در حداقل زمان ممکن، عملیات «کربلای ۴» متوقف و عملیات گسترده «کربلا ۵» در کمتر از دو هفته با غافلگیری کامل عراق انجام شود؛ بنابراین عملیات موفق و سرنوشتساز «کربلا ۵» از دل «کربلای ۴» بیرون آمد.
آمار شهدای عملیات «کربلای ۴» به استناد اسناد موجود، کمتر از ۱۰۰۰ نفر است که تقریباً ۹۰ تن از این شهدا از رزمندگان لرستانی بودند.
برای وجببهوجب خاک جمهوری اسلامی خون هزاران شهید ریخته شده است و حاصل خون شهدای گلگونکفن دوران دفاع مقدس بود که ایران اسلامی توانست با دستخالی و دلی سرشار از عشق و ایمان در مصاف با اهریمنان و استکبار جهانی خم به ابرو نیاورد و دشمن تا بن دندان مسلح را بهزانو درآورد؛ هنوز هم یاد فاتحان قله ایمان بر تارکدنیا خودنمایی میکند، سفیران عاشقی که ظلمات دنیا را در هم شکستند و راهی کربلایی شدند که همچو اربابشان حسین(ع) سر دادند و عزت و عظمت امروز ایران به خاطر شهادت جوانان و فرزندان این ملت است.
انتهای پیام/
Tuesday, 19 January , 2021