به گزارش سفیرافلاک، محمدکرم ساعدپور تحلیلگر مسائل سیاسی و بینالملل در یادداشتی به مناسبت اولین سالگرد شهادت «حاج قاسم سلیمانی» نوشت:
دربستر زمان ندای هل من ناصر (آیا کسی هست مرا کمک کند) از زبان رهبران الهی بیرون میآید و افرادی به ندای هل من ناصر لبیک میگویند و از میان افراد، اشخاصی برجستگی و محوریت پیدا میکنند.
از میان افرادی که به ندای رسول خدا لبیک گفتند علی(ع)، حمزه و جعفر طیار محوریت پیدا کردند. دشمن در حذف فیزیکی محورها سعی بلیغ دارد و لذا در جنگ احد لبه تیز حملات خود را متوجه علی(ع) و حمزه سیدالشهدا کرد.
در زمان خلافت علی(ع) عمار و مالک اشتر نقش بیبدیل پیدا کردند. عمار میزان حق و باطل شد. رسول خدا فرموده بود: «ای عمار گروه یاغی تو را خواهند کشت» لذا در اختلاف بین مسلمانها هرکجا عمار وجود داشت، ملاک حقانیت آن گروه بود و بصیرت نافذ، توان نظامی بالا و نطق رسا مالک اشتر را، مالک اشتر کرده بود.
در زمان قیام امام حسین(ع) برادرش حضرت عباس(ع) و حبیب بن مظاهر محوریت پیدا کردند. در زمان قیام امام خمینی(ره) شهید مطهری، شهید بهشتی، حضرت آقا و… محوریت پیدا کردند و دشمن در جهت حذف آنها وارد ترور فیزیکی شد و در زمان رهبری حضرت آقا، شهید حاج قاسم سلیمانی محوریت پیدا کرد بهطوریکه مردم لقب مالک اشتر را به ایشان اهدا کردند.
در رابطه با چرایی پیدا کردن محوریت و محبوبیت ایشان، چند نکته را بیان میکنیم:
۱- شهید حاج قاسم سلیمانی به معنای واقعی کلمه ذوب در امامین انقلاب (امام و آقا) شد و لذا دعوت به نفس نداشت و همه را به خدای متعال دعوت میکرد: «هَذِهِ سَبِیلِی أَدْعُو إِلَى اللَّهِ عَلَى بَصِیرَهٍ أَنَا وَمَنِ اتَّبَعَنِی» (سوره یوسف آیه ۱۰۸) دعوت به نفس یعنی دعوت به باند، پست، مقام، تبار و… ولی شهید والامقام ما همه را به خدا دعوت میکرد.
شهید حاج قاسم پیرو امام(ره) بود که امام موسی بن جعفر(ع) فرموده است: «رجلٌ مِن اَهلِ قم یدعَن الناسَ علیَ الحق …» مردی از اهل قم قیام و مردم را بهحق دعوت خواهد کرد.
۲-شهید حاج قاسم ضمن اینکه فوقالعاده مهربان بود مرز خودی و غیرخودی را به جِدّ رعایت میکرد: «محمدٌ رسول الله والذین مع هو اشداءُ علی الکُفار رُحماءُ بَینَهُم»(سوره فتح آیه ۲۹) و اصولاً علائم انحراف یک مسلمان اشداءُ علی المومنین و رحماء بین َالکفار است، این افراد مؤمنین را طرد و جذب دشمنان میشوند. ولی حاج قاسم مصداق بارز اشداءُ علی الکُفار ورُحماءُ بَینَهُم بودند.
۳-شهید حاج قاسم فرماندهان پاییندستی را بهحساب میآورد و بهطورکلی خود را فدایی مردم میدانست: «فَبِما رَحْمَهٍ مِنَ اللّه ِ لِنْتَ لَهُمْ وَ لَوْ کُنْتَ فَظّا غَلِیظَ القَلْبِ لاَنفَضُّوا مِنْ حَوْلِکَ فاعْفُ عَنْهُمْ و اسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَ شاوِرْهُمْ فِی الْأَمْرِ فَإذَا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَى اللّه»(آل عمران آیه ۱۵۹) ترجمه: به سبب رحمت الهی، در برابر مؤمنان، نرم و مهربان شدید و اگر خشن و سنگدل بودی، از اطراف تو پراکنده میشدند پس آنها را ببخش و برای آنها آمرزش بطلب و در کارها با آنان مشورت کن! و اما هنگامیکه تصمیم گرفتی، (قاطع باش و) بر خدا توکل کن.
ایشان با اهل خبره مشورت و از آراء صائب آنها استفاده میکرد. در یککلام باید گفت: ایشان عامل به قرآن و عترت بودند و همه این مسائل و نکات محبوبیت خاصی به او بخشیده بود و این وعده خسته ناپذیر خدای منان است که اگر کسی ایمان راسخ به خدا داشته باشد و عمل صالح انجام دهد محبوب قلبهای مردمِ باوجدان خواهد شد و این است رمز محبوبیت شهید حاج قاسم عزیز: «إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا»(سوره مریم آیه ۹۳) ترجمه: به یقین کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام دادهاند، بهزودی خداوند رحمان محبتی برای آنان (در دلها) قرار میدهد.
آری به خاطر مسائل مذکور، قلب تکتک انسانهای منصف، قبر شهید حاج قاسم سلیمانی شد.
انتهای پیام/
Monday, 18 January , 2021