بیرانوند گفت: با توجه به کاهش میزان بارشها، تولید گندم در لرستان 50 درصد کاهش یافت.

به گزارش سفیرافلاک، حجت بیرانوند در جمع خبرنگاران با اشاره به کیفیت گندم استان اظهار داشت: گندم لرستان دارای استانداردهای کافی است و کیفیت گندم تولیدی بالاست و در صورت نیاز وارد کردن گندم، استاندادها و کیفیت مد نظر قرار می گیرد.

وی افزود: تا سال گذشته کل نیاز استان از محل گندم تولیدی استان تامین می شد و با توجه به شرایط آب و هوایی امسال، باید نسبت به واردات گندم به استان تصمیماتی اتخاذ شود.

مدیرکل  غله و خدمات بازرگانی لرستان با اشاره به ظرفیت ذخیره سازی گندم در استان، گفت: ۸۲۵ هزار تن ظرفیت ذخیره سازی گندم استان است در حالی که  تولید ما ۳۰۰ هزار تن است و از این میزان ۱۶۱ هزار تن دولتی و مابقی مربوط به بخش خصوصی است.

بیرانوند با بیان اینکه پروژه های دیگری در دست اقدام است بیان کرد: در حال حاضر ۱۲۰ هزار تن ظرفیت در دست احداث است که با راه اندازی این واحدها، ظرفیت ذخیره سازی به یک میلیون تن می رسد.

وی ابا بیان اینکه در استان ۲۰ سیلو و ۱۶ انبار وجود دارد که گندم را ذخیره می کنند، گفت: کاهش سهمیه واحد آسیابانی برای واحدهایی که بحث سبوس گیری را رعایت نمی کنند در دستور کار است اما در مجموع رعایت سبوس گیری در استان وضعیت بهتری دارد.

کاهش ۵۰ درصدی خرید گندم تضمینی

وی با اشاره به کاهش تولید به دلیل کمبود بارشها خاطرنشان کرد: بارندگی ها امسال ۴۰ درصد کاهش داشته که در تولید گندم اثرگذار بوده و ۵۰ درصد کاهش تولید و خرید گندم را به دنبال دارد به طوری که پیش بینی می شود بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تن خرید تضمینی صورت گیرد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان تصریح کرد: پارسال سه میلیون تن واردات گندم به کشور انجام شد و امسال متناسب با نیاز کشور از محل واردات تامین می شود.

بیرانوند عنوان کرد: با توجه به افزایش قیمت گندم به پنج هزار تومان، کلزا به ۱۱ هزار تومان، تلاش شده بخشی از نگرنی های کشاورزان برطرف شود اما در صورت خرید ۳۰۰ هزار تن گندم، ۱۵۰۰ میلیارد تومان به اقتصاد استان و  معیشت کشاورزان کمک می شد.

وی با اشاره به ذخیره سازی برنج و شکر گفت: در یک سال اخیر بیش از ۱۵ هزار تن شکر و هفت هزار تن برنج در استان توزیع شده که پس از تامین در اختیار صمت قرار می گیرد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان از افزایش تولید کلزا در استان خبر داد و بیان کرد: دو هزار و ۱۰۱ تن کلزا پارسال از کشاورزان خریداری شد که این میزان نسبت به سال ۹۸ کاهش داشت اما امسال پیش بینی می شود کشت کلزا در استان افزایش و قطعا نسبت به پارسال اضافه می شود به طوری که پیش بینی می شود بالغ بر سه هزار تن کلزا خریداری شود.

بیرانوند خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون دو هزار و ۵۰۰ تن شکر مصرف خانگی و ۵۰۰ تن برای صنوف اختصاص یافت که در مجموع طی دو ماه اخیر، سه هزار تن شکر و ۷۰۰ تن برنج تامین شد.

وی با اشاره به توزیع نان رایگان در ماه رمضان در قالب کمک مومنانه افزود: همزمان با ماه رمضان در ۱۰۰ واحد نانوایی در مناطق حاشیه ای خرم آباد با تامین هزینه اولیه، نان رایگان در اختیار ساکنان این مناطق قرار گرفت.

انتهای پیام/