به گزارش سفیرافلاک، از مهمترین شاخصهای مکتب شهید سلیمانی میتوان به عناوین مجاهدت بیوقفه، اخلاص، ولایتمداری، تدبیر و مدیریت راهبردی و شجاعت وی اشاره کرد.
شهید سلیمانی عمر پربرکت خویش را صرف جهاد مستمر و خستگیناپذیر درراه خدا کرد؛ سلیمانی دوره جوانی و میانسالی خود را در اوج حوادث سپری کرده و با سختی و بحران خو گرفته بود. سردار سلیمانی از دوره مبارزه با گروهکهای مسلح، دوران ۸ ساله دفاع مقدس، مرحله مبارزه با اشرار و بالاخره دوره طولانی جنگهای نامتقارن در خاورمیانه، بهمثابه مجاهدی عمل کرد که هیچگاه آرام و قرار و استراحت نداشت.
البته به مصداق آیه شریفه «وَالَّذِینَ جَاهَدُوا فِینَا لَنَهدِیَنَّهُم سُبُلَنَا» شهید سلیمانی مزد مجاهدتهای خود را گرفت، از یکسو تلاشهای شبانهروزی او برای ایران و منطقه منشأ برکات فراوانی شد و از دیگر سو، خود به مقام «سردار دلها» دستیافت و البته این موقعیت برای او اندک بود، مزد اصلی شهادت عزتمندانه درراه خدا بود.
شهید سلیمانی نماد اخلاص و کار درراه خدا بود، در تلاشهای فراوانی که داشت، هیچگونه چشمداشت مادی نداشت و یا به دنبال القاب و مناصب دنیوی نبود.
وقتی شایعاتی مبنی بر نامزدی سردار برای ریاست جمهوری مطرح شد با نگارش نامهای خود را سرباز صفر ولایت قلمداد کرد.
درواقع سردار از جاذبههای دنیوی عبور کرده بود؛ باآنکه پیروزی در انتخابات تقریباً برایش مسجل بود، اما تمایلی به جاهطلبی نداشت و میدان و عملیات را بر میز ریاست ترجیح میداد. این روحیه را سردار از ابتدای جنگ داشته و تا آخر عمر ادامه داد.
به دلیل همین روحیه اخلاص و وارستگی بود که محبوبیت عموم مردم را به دست آورده و درواقع سردار و فاتح دلها شده بود و نیز به دلیل همین روحیه بود که سردار، باآنکه اختیارات و امکانات بسیار زیادی در دستش بود، پاک زیست و مبتلابه فساد اقتصادی نشد.
ولایتمداری از خصوصیات زیربنایی مکتب شهید سلیمانی محسوب میشود. اندیشه و سلوک شهید سلیمانی طی سالیان دراز خدمت و مجاهدت، بر تبعیت بیچونوچرای او نسبت به ولایت و رهبری گواهی میدهد، چه در دوره امام راحل و چه در عصر خلف صالحش امام خامنهای(مدظلهالعالی).
وصیتنامه شهید سلیمانی که به برخی از آن به «ولایت نامه» تعبیر کردهاند آکنده از توصیفات بلند نسبت به ولایت و توصیه به پیروی از این راه درخشان بهویژه رهبری «حکیم» و «مظلوم» بهعنوان «تنها نسخه نجاتبخش امت» و «خیمه رسولالله» است.
شهید سلیمانی بارها از نقش رهبری و رهنمودهای راهگشای ایشان در بحرانهای سخت منطقهای یادکرده است، بهویژه در بحبوحه جنگ ۳۳ روزه که وقتی سردار پیام رهبر انقلاب را برای سید حسن نصرالله ویارانش برده و به آنها وعده پیروزی میدهد، جان تازهای گرفته و سرنوشت جنگ تغییر میکند.
سردار شهید دارای نبوغ خاص نظامی و عملیاتی، مدیریت راهبردی و توان بالای سازماندهی بود. با استفاده از این نبوغ بود که معرکههای راهبردی و سنگین را با موفقیت هدایت میکرد.
آخرین و بزرگترین دستاورد سردار در این زمینه، شکست پروژه خطرناک تکفیری ـ تروریستی داعش بود. داعش قصد داشت علاوه بر عراق و سوریه، کل منطقه شامات و سپس سایر مناطق خاورمیانه و شمال آفریقا را تصرف کند و بهزعم خود پرچم خلافت یا دولت اسلامی را بر بام جهان برافرازد.
سردار سلیمانی با بسیج نیروهای مقاومت در منطقه اعم از حزبالله، حشدالشعبی، نیروهای بومی سوریه، فاطمیون، حیدریون، زینبیون و… جبهه قدرتمندی علیه داعش پدید آورده و نهایتاً پایگاه خلافت این گروه را در رقه و موصل سرنگون کرد، توصیف «چهره بینالمللی مقاومت» از سوی رهبر انقلاب، ناظر به مدیریت و عملکرد موفق سردار نهفقط در سطح منطقه، بلکه در تراز جهانی است.
شاید بسیاری از افراد اهل تدبیر و هوشمندی بالایی باشند، اما کمتر اتفاق میافتد که کسی تدبیر را توأم با شجاعت داشته باشد. سردار وقتی به تشخیص درست میرسید، شجاعانه آن را تبدیل به تصمیم میکرد و مسئولیت تصمیم خود را میپذیرفت.
در بسیاری از بزنگاههای جنگ و بحران، چه در دوره جنگ تحمیلی و چه در گیرودار نبردهای نیابتی شجاعت سردار بود که گرهگشایی میکرد.
«درود و سلاموصلوات خداوند بر او و مکتب والای انسانیت و آزادی و ولایت پذیرش باد.»
انتهای پیام/
- نویسنده : حجتالاسلام جواد صیادی؛ مسئول دفتر نمایندگی ولیفقیه در سپاه ناحیه خرمآباد
Monday, 8 August , 2022