این روزها سلامتی مردم زیر ساطور قصابی ها رفته به طوری که راه اندازی پیش سرد در بروجرد سبب اعتراض قصابی ها شده است.

به گزارش سفیرافلاک، گوشت یکی از اقلامی است که سلامتی آن بسیار حائز اهمیت است، گوشت های قرمز آلوده می تواند سبب انتقال بیماری مشترک بین دام و انسان شود و مشکلات عدیده ای را برای شهروندان به همراه داشته باشد از این رو ضرورت دستوالعمل های بهداشتی و پیش سرد یکی از ملزومات در کشتارگاه می باشد.

سالهاست که راه اندازی پیش سرد در کشتارگاه بروجرد یکی از مهمترین مطالبات برای تضمین سلامتی گوشت است اما حالا با گذشت سالها از این انتظار، با راه اندازی پیش سرد تعداد زیادی از قصابی های بروجرد در آغاز به کار پیش سرد واکنش نشان داده و مخالف این برنامه هستند.

از ابتدای هفته تاکنون تعدادی از قصابی های شهر به راه اندازی پیش سرد معترض بوده و دست از کار کشیده و کشتار انجام نمی دهند، در این روزهای پایانی سال که مردم مشغول تهیه مایحتاج و تامین مواد غذایی هستند، قصابی های بروجرد تعطیل و کرکره آنها پایین کشیده شده است.

طی روزهای اخیر ویترین قصابی ها خالی از گوشت بوده و امروز نیز جمعی از قصابان در مقابل دامپزشکی بروجرد و سپس فرمانداری تجمع کرده و مخالف این هستند که گوشت قرمز ۲۴ ساعت در پیش سرد بماند.

ضرورت انتقال سریع گوشت به قصابی ها

یکی از قصابان بروجرد در گفت‌و‌گو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: وقتی گوشت پس از کشتار ۲۴ ساعت در پیش سرد بماند کیفیت اولیه خود را از دست می دهد و مقداری از حجم آن کم می شود.

وی افزود: ما مخالف این هستیم که گوشت در پیش سرد بماند و می خواهیم که پس از کشتار بلافاصله به قصابی منتقل و به دست مشتری برسد.

پیش سرد، بیماری های مشترک انسان و دام را از بین می برد

محمدرضا جباری، رئیس دامپزشکی بروجرد در گفت‌و‌گو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: پیش سرد یکی از مهمترین نیازهای هر کشتارگاه است که در شورای سلامت شهرستان بروجرد مطرح و راه اندازی آن در دستور کار قرار گرفت که در این راستا همه تست‌ها و زمینه‌ها فراهم و انجام شد.

وی افزود: در یک مرحله آزمایشی ۵۰۰ راس گوسفند و ۵۰ راس گوساله در پیش سرد گذاشته شد و دما در حد استاندارد تنظیم گردید تا در صورتی که هر میکروب و یا بیماری مشترکی هست از بین برود.

رئیس دامپزشکی بروجرد عنوان کرد: متاسفانه تعدادی از قصابان در مقابل این تصمیم و اجرا مقاومت می کنند و می گویند از حجم گوشت کاسته می شود در صورتی که اگر افتی هم وجود داشته باشد در هر لاشه کمتر از ۳۰۰ گرم است ولی گذاشتن گوشت در پیش سرد به هیچ عنوان از کیفیت گوشت کم نمی کند.

وی تصریح کرد: بیماری هایی مانند تب کریمه و یا بیماری های دیگری که مشترک بین انسان و دام است فقط از طریق پیش سرد از بین می رود که این اقدام یک ضرورت بهداشتی در کشتارگاه است.

تلاش برای رفع مشکل صنف قصابان

محمد علی گودرزی، معاون فرماندار بروجرد اظهار داشت: متاسفانه برخی از قصابی ها به دنبال منفعت خودشان هستند و به سلامتی مردم توجهی ندارند و می گویند این کار گوشت را سفت و سیاه می کند در حالی که این استدلال آنها قابل قبول نیست.

وی افزود: از همین رو قصابان بروجرد از اهرم اعتصاب استفاده کرده اند و امروز در دو نقطه دست به اعتصاب زده اند که سعی بر این است که مشکل به زودی برطرف شود.

معاون فرماندار بروجرد عنوان کرد: سلامتی مردم با هیچ چیز قابل معامله نیست و احداث پیش سرد یکی از ضروریاتی است که اجرا شده است.

۵ میلیارد برای پیش سرد هزینه شد

یحیی عیدی بیرانوند، شهردار بروجرد در گفت‌و‌گو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: پیش سرد از مهمترین بخش های کشتارگاه است که برای راه اندازی این بخش بالغ بر پنج میلیارد تومان هزینه شده است.

وی افزود: با این اقدام هر گونه ویروس و میکروب گوشت از بین می رود و گوشت سالم به دست مردم می رسد و قطعا قصابی ها با این اقدام ضرر نمی کنند.

شهردار بروجرد عنوان کرد: افت گوشت طبق گفته کارشناسان کمتر از ۳۰۰ گرم است و تلاش می شود که تا رفع این مشکل، گوشت مورد نیاز شهروندان تامین شود.

به گزارش سفیرافلاک، گویا داستان گوشت در بروجرد قدمتی طولانی دارد چرا که گرانی گوشت در این شهرستان یکی دیگر از معضلاتی است که نظارت جدی مسئولان را می طلبد به طوری که قیمت هر کیلو گوشت گوسفند در بروجرد ۱۸۲ هزار تومان است در حالی که همین گوشت در شهرهای دیگراستان تا ۱۵۰ هزار تومان فروخته می شود.

اگرچه سالهاست از مشکلات گوشت قرمز صحبت می شود ولی به نظر می رسد تاکنون نظارتی جدی بر قیمت گوشت صورت نگرفته است.

بدون شک منعت طلبی و یا رد پای دلالان در این میان سبب شده تا بازار گوشت در این روزهای پایانی سال این گونه ملتهب شود که ضروری است مسئولان با افرادی که به سلامتی مردم توجهی ندارند برخورد نمایند.

انتهای پیام/