به گزارش سفیرافلاک، رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق اظهار داشت: دولت در لایحه بودجه سال آتی، پیشبینی کرده که ۸ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی نیاز دارد. درحالیکه در عمل امسال با احتساب واردات واکسن، دولت ۱۸ میلیارد دلار هزینه کرده است و هنوز مشخص نیست که مابهالتفاوت این رقم چگونه به دست مردم خواهد رسید.
وی افزود: دولت مجموع ۲۵۰ هزار میلیارد تومان را برای یارانه دارو، گندم و نهادههای دامی در لایحه بودجه پیشبینی کرده، اما مهمترین نکته برای مجلس این است که دولت چگونه میخواهد در سیاست جبرانی این موارد را تفکیک کند؛ زیرا فقط رقم ۱۳۰ هزار میلیارد تومان برای دارو و ۴۰ هزار میلیارد تومان هم برای یارانه نان نیاز دارد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق عنوان کرد: هرچند هنوز کمیسیون تلفیق بودجه، تبصره ۶ لایحه بودجه را بررسی میکند و موضوع ارز ترجیحی و حذف یا ابقای آن به تبصره ۱۴ مربوط میشود، اما موضوع حذف ارز ۴۲۰۰ آنقدر برای مجلس نگرانکننده است که هنوز هیچ تصمیمی درباره هدفمندی یارانهها اتخاذ نشده است، بلکه مصوبه مهمتر کمیسیون تلفیق درباره محاسبه نرخ ارز است.
وی تصریح کرد: آن چیزی که در کمیسیون تلفیق در رابطه با ارز ۴۲۰۰ تومانی مصوب شد این است که تا مبلغ ۹ میلیارد دلار برای کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات و برای گندم هم تقریبا ۳.۷ میلیارد دلار معادل ریالی ۷۱ هزار میلیارد تومان گذاشته شود و قیمتی که دولت پیشنهاد داده بود از ۷ هزار تومان به ۹.۵ هزار تومان برای تولیدات دارو و عدم وابستگی به واردات پیشبینی شد و تقریبا ۸ میلیون تن حداقل گندم برای سال آینده در کشور تولید شود.
زارع گفت: این موضوع در صحن علنی مجلس مطرح شد و دوباره به کمیسیون تلفیق عودت داده شد و در حال بررسی است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس درباره اینکه دولت با استناد به مصوبه اخیر کمیسیون تلفیق باید تمامی درآمدهای ارزی را بر مبنای نرخ ETS محاسبه کند، اظهار کرد: به دولت اختیار داده شده است تا نرخ ارز را دو درصد کمتر بفروشد تا بتواند بازار را کنترل کند. نرخ ETS همان نرخی است که از میانگین نرخهای دلار موجود در بازار به دست میآید و دولت از این نرخ مرجع میتواند برای تبدیل هزینههای دلاری خود به ریال استفاده کند.
وی همچنین از تشکیل کمیته مشترک دولت و کمیسیون تلفیق درباره ارز ۴۲۰۰ خبر داد و گفت: با توجه به آنکه نمایندگان با راهکارهای جبران حذف ارز ۴۲۰۰ توجیه نشدهاند قرار است کارگروه مشترکی برای ابقا یا حذف ارز ترجیحی بررسی و درباره آن اعلام نظر کند.
زارع گفت: کمیسیون تلفیق هنوز درباره حذف یا عدم حذف ارز ترجیحی و میزان یارانه نقدی تصمیمگیری نکرده است.
انتهای پیام/
- منبع خبر : سنا
Saturday, 21 May , 2022