سمنوپزان، سنتی شیرین در بروجرد است که تلاقی رسیدن بهار و عطر سمنو در کوچه پس کوچه های قدیمی بروجرد به مشام می رسد.

به گزارش سفیرافلاک، اسفند ماه که از راه می رسد، همه در تلاش و تکاپو برای رسیدن بهاری دیگر هستند، بهاری که فصل زایش و رویش دوباره طبیعت است و مردم نیز پا به پای بهار سعی در زندگی دوباره دارند تا با شادی و خوشحالی به استقبال بهار بروند.

مهیا شدن برای سال جدید را می توان از جنب و جوش مردم در بازار دید که خریدهای نوروزی را انجام می دهند، در کنار همین خریدها، سفره هفت سین را برای چیدن مهیا می کنند، سفره ای که هر سین آن نماد و دنیایی از ناگفتنی های فصل بهار است تا همه اعضای خانواده در کنار همین سفره، سال جدید را آغاز کنند.

رسمی دیرینه در بروجرد

یکی از سین های سفره هفت سین سمنو است، خوراکی بسیار شیرین و مقوی بوده و به دلیل این که از جوانه گندم تهیه می شود،  نماد رویش دوباره و برکت است، قدمت پخت سمنو در ایران به قرنها پیش برمی گردد اما این سمنو در بروجرد شهرت ویژه ای دارد و قدمت پخت آن به بیش از یک قرن پیش برمی گردد.

این روزها با گذر از کوچه پس کوچه های قدیمی بروجرد، عطر سمنو بیشتر می شود، خوشه هایی طلایی که این روزها به پخت سمنو اختصاص داده شده اند و در بروجرد آن را در کارگاه ها و گاهی در خانه ها به عنوان یک رسم قدیمی در آستانه نوروز انجام می دهند.

در گذشته پخت سمنو به عنوان یک نذری توسط بانوان تهیه می شد که به دلیل ترکیب آرد و جوانه گندم از برکت خاصی برخوردار بود بیشتر در ایام خاص تهیه می شد ولی امروزه کارگاه های زیادی طبخ سمنو را انجام می دهند.
این روزها در گوشه و کنار بروجرد، دیگ هایی پُر از سمنو با ظرف های یکبار مصرف دیده می شود که نوید نوروزی دیگر است و همه این سمنو را که برکت سفره هفت سین است، خریداری می کنند.

رحیمی یکی از سمنوپزان بروجرد در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: برای تهیه سمنو باید از گندم باکیفیت استفاده کرد که بعد از پاک کردن و خیساندن  به مدت چند روز، مهلتی داده می شود تا جوانه های گندم سبز رنگ شوند، بعد از آن جوانه ها را چرخ می کنیم تا شیره آن بیرون آید و بعد روی حرارات می گذاریم که مدت طبخ آن بیش از ۱۲ ساعت است تا زمانی که قوام بیاید.

وی افزود: البته در مرحله ای از پخت مقداری آرد هم باید اضافه کرد تا سمنو یکدست و آماده شود و بعد از طبخ، آماده میل کردن است که نه تنها در ایام نوروز بلکه سمنو در بسیاری از فصل ها بجز تابستان طرفداران زیادی دارد.

رحیمی عنوان کرد: یکی از سمنوپزهای معروف در بروجرد سمنوی سید است که قدمت پخت سمنو در این کارگاه به بیش از یک قرن پیش برمی گردد و سمنوهایی که در این کارگاه تولید می شود نه فقط در بروجرد و استان بلکه به استان های دیگر هم فرستاده می شود.

انتهای پیام/