مظفر افشار در گفتوگو با خبرنگار سفیرافلاک، ضمن تبریک روز طبیعت و تقدیر از همه افرادی که عملاً راه سلامت زمین را در پیشگرفتهاند و به حفظ زمین، جنگلها و فضای سبز که بهسلامت انسان نیز مرتبط است، گام برمیدارند، اظهار داشت: بنده بارها با مطبوعات و تلویزیون صحبتهایی داشتهایم که در روز سیزده فروردین کاری نکنیم که جنگلها و طبیعت از دیدن ما در طبیعت بر خود بلرزند ولی الحمدالله هرساله عزیزان و مردم بافرهنگ ما بهخصوص لرستانیهای عزیز و همه زاگرس نشینان بسیار با طبیعت مهربانتر برخورد میکنند.
وی افزود: جنگلهای زاگرس با حجم ۱۳۰۰ کیلومتر (زاگرس ۴۵ درصد آب شیرین کشور را تأمین میکند)، دوسوم از ۴۵ درصد آب شیرین را جنگلهای زاگرس تأمین میکنند و خدایناکرده اگر جنگلهای زاگرس را از دست دهیم کرخه، کارون، دز گاماسیاب، سیمره و … را نیز از دست میدهیم؛ طبق نظریه کارشناسان این حوزه در هر نقطهای که در طبیعت آتش روشن شود، بین ده تا ۱۵ سال هیچ گیاهی روئیده نمیشود چون این سوختن به عمق زمین نفوذ میکند.
پدر بلوط ایران عنوان کرد: طبق برآوردی که بهوسیله گروههای اعزامی به مناطق مختلف در روزهای سیزده به در انجام میدهیم، متوجه شدیم که خوشبختانه سال گذشته تنها ۱۵ درصد از افراد در طبیعت آتش روشن کردند و ۸۵ درصد از اجاقگاز، وسایل خوراکپزی و … استفاده کردند که نیاز به روشن کردن آتش نداشتند.
وی تصریح کرد: بایستی کاری کنیم تا طبیعت با روی باز پذیرای ما باشد، چرا کاری کنیم که طبیعت بر روی ما اخم کند و بگویید کاش یک باران یا برف سنگین بیاید تا مردم به طبیعت نیاید؟ بیاید سعی کنیم با جنگل مهربان باشیم این جنگل و طبیعت برای فرزندانمان و نسل آینده میباشد، اگر طبیعت و جنگلمان را نابود کنیم نسل آینده ما را نفرین میکنند که آیا جنگل را اینگونه به شما تحویل دادند؟ بیایید کاری کنیم که نسل آینده نهتنها به ما فحاشی نکند بلکه به عزیزان این نسل درود بفرستد.
افشار گفت: وسایل نقلیه را داخل طبیعت نبریم چون معمولاً وقتی یک خودرو وارد طبیعت میشود مابقی نیز به دنبال او وارد میشوند و تا سالیان سال آثار آن روی زمین باقی میماند پس بهتر آن است که چند قدمی را برای سلامت خود و طبیعت پیادهروی کنیم.
پدر بلوط ایران بیان کرد: برخی معتقدند که اگر پوستهای پسته، پرتقال، تخمه و … را در طبیعت رها کنیم تبدیل به کود و درنهایت جذب زمین میشوند، این سخن درست است ولی آیا این پوست پسته و یا تخمه فردا و یا هفته دیگر تبدیل به کود میشود؟ جذب شدن اینها درون زمین سالیان سال طول میکشد و از طرف دیگر هفته آینده و یا چند روز آینده بازهم مجدد افرادی به امید جذب مجدد این نوع زبالهها آنها را در طبیعت رها میکند و چهره محیط و طبیعت را زشت میکنند؛ اگر ما بتوانیم یک چاله را ایجاد کنیم و در آن پوست پسته، آجیل و یا پرتقال خود را درون چاله بیندازیم و سپس روی آن را بپوشانیم، کار درستی است ولی اینگونه رها کردن به امید جذب کاری اشتباه است.
وی افزود: خوشبختانه مردم فهیم و بافرهنگ ما سالبهسال بیش از قبل مراقب طبیعت هستند بهگونهای که سال گذشته طبق آمار حدود ۶۵ درصد از مردم زباله خود را با خود به شهر آورده و در سطل زبالهها ریختند، ۱۵ درصد از افراد زبالههای خود را جمعآوری کرده و درون نایلون به درختان آویزان کردهاند، بهتر این است آن را با خود به شهر بیاوریم و در سطل زباله بیندازیم، خبر خوشتر اینکه طبق آمار حدود ۲۰ درصد مردم، زباله دیگر افراد بهخصوص پلاستیکها را نیز جمعآوری میکنند که این نشاندهنده فرهنگ خوب مردم زاگرس نشین است؛ امیدواریم کاری کنیم که سالیان سال طبیعت را داشته باشیم و آسیبی به آن نرسد.
افشار گفت: مردم باید دقت کنند که اگر خواستند پوستهایی چون پسته، پرتقال، تخمه و …را در طبیعت چال کنند آنها را درون پلاستیک و یا چیزهای پلاستیکی قرار ندهند، هرچند بهتر است همه زبالهها از هر نوع را با خود حمل کرده و درون سطل زباله بریزیم چون حتی پوستهایی چون تخمه، پسته و یا پرتقال نیز برای جذب شدن سالیان سال زمان نیاز دارد.
فعال محیطزیست خاطرنشان کرد: فرهنگسازی درزمینهٔ مراقبت و حمایت از طبیعت نیاز به ایجاد زیرساختها و تبلیغات از سوی صداوسیما و رسانهها دارد؛ مدیران محترم صداوسیما و مطبوعات باید از ۱۵ اسفند برنامهها و برنامهریزیهای لازم را داشته باشند؛ اگر خدایناکرده ما جنگلهای زاگرس را از دست دهیم این ۱۰-۱۱ استان زاگرس نشین دیگر جای سکونت ندارد پس اگر آن را از دست دهیم آب نیز از بین میرود و اگر ما آب نداشته باشیم این جمعیت باید چگونه زندگی کنند؟ پس ما باید باجان و دل این جنگلها و طبیعت را حفظ کنیم و همگی در جهت حفظ و نگهداری آن گام برداریم.
انتهای پیام/
Tuesday, 21 March , 2023