به گزارش سفیرافلاک به نقل از روابط عمومی آب منطقه ای لرستان، داریوش حسن نژاد اظهار داشت: با توجه به بررسی وضعیت آمار و اطلاعات واحد مطالعات پایه منابع آب شرکت که به صورت ماهانه تهیه و بروز میگردد، سالجاری با تنشها و چالش بیشتری در خصوص خشکسالی در سطح استان روبه رو خواهیم بود.
وی افزود: از چالشها و مشکلات احتمالی پیش رو در سال جاری میتوان به خشک شدن رودخانههای کشکان، مادیان رود، تیره و احتمال کمبود آب برای باغات اشاره کرد که در این میان شرایط شهرستان اشترینان بسیار نگران کننده است، در این شهرستان منابع آب زیر زمینی به شدت در حال کاهش است.
مدیرعامل آب منطقه ای لرستان عنوان کرد: تنها در سال گذشته ۹۶ میلیون متر مکعب از منابع آب زیرزمینی استان تخلیه شده که می بایست از ادامه این روند جلو گیری کرد. در شهرستان دلفان تمام سعی و تلاش خود را برای ساخت یک سد با ظرفیتی حدود ۵/۸ میلیون متر مکعب به منظور ذخیره منابع آب این شهرستان به کار گرفتهایم، در حالی که در طول یک سال ۲۲ میلیون متر مکعب از منابع آب زیرزمینی آن تخلیه شده است.
حسن نژاد گفت: در شهرستان سلسله با همه مدیریتی که انجام می گیرد در سال گذشته ۲۱میلیون متر مکعب از منابع آب زیرزمینی این شهرستان تخلیه شد. بنابراین نیاز است با برنامه ریزی صحیح و تلاش شبانه روزی برای حفظ منابع آب زیرزمینی استان اقدام نماییم.
وی بیان کرد: مدیران شهرستان ها با توجه به شناختی که از منابع آبی شهرستان خود دارند و با در نظر گرفتن نقاط قوت و ضعف به منظور مدیریت بهتر از منابع آب موظف به تهیه و ارائه برنامه و اولویت بندی اهداف در سالجاری بوده و انتظار می رود برای پیشبرد اهداف شرکت، امسال نیز در ادامه روند رو به رشد خود در سال گذشته با تلاش و جدیت بیشتری قدم بر دارند و با همکاری و هماهنگی هر چه بیشتر با سایر دستگاههای اجرایی و اعضای محترم شورای حفاظت منابع آب در جهت مدیریت صحیح و مبتنی بر دانش از وارد آمدن خسارت به منابع آب زیر زمینی استان جلو گیری کنند.
حسن نژاد بیان کرد: متوسط سطح آب زیر زمینی محدوده های بیلان استان در اسفند سال ۱۴۰۰ نسبت به دوره مشابه سال قبل حدود ۲ متر افت داشته است که معادل حجمی حدود ۱۵۸ میلیون متر مکعب می باشد که نسبت به سال گذشته ۷۶ درصد کاهش نشان می دهد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای لرستان خاطرنشان کرد: دشت الشتر با افت ۳.۳ متر و کسری مخزن ۲۱میلیون متر مکعب و دشت الیگودرز با افت حدود سه متر و کسری مخزن حدود ۶۱ میلیون مترمکعب بیشترین تغییرات سطح آب زیر زمینی را در اسفند ۱۴۰۰ نسبت به اسفند ماه سال گذشته داشته اند.
حسن نژاد تصریح کرد: سطح آبهای زیر زمینی استان در بلند مدت به طور متوسط حدود ۵.۵ متر افت و کسری مخزن ۴۱۳ میلیون مترمکعب داشته که معادل افت سالانه ۲۰ سانتی متر و کسری مخزن حدود ۱۶ میلیون متر مکعب است که نشان دهنده روند کاهشی منابع اب زیر زمینی در استان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای لرستان اظهار داشت: بیشترین افت سطح آب زیر زمینی در بلند مدت مربوط به محدوده های مطالعاتی کوهدشت و رومشکان و کمترین افت مربوط به دشت نور آباد در بلند مدت بوده است.
حسن نژاد تاکید کرد: با توجه به روند کاهشی منابع آب زیر زمینی، چنانکه بارها تاکید شده است کشاورزان و بهره برداران لازم است در مصرف آب با انتخاب الگوی کشت مناسب صرفه جویی کرده و میزان مصرف خود را مدیریت نمایند.
انتهای پیام/
Sunday, 28 May , 2023