عمیدی با اشاره به روند صعودی بورس از ابتدای سال، گفت: خرید سهام به صورت گله ای باعث ضرر و زیان می شود.

هومن عمیدی در گفت‌وگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: سهامداران حتماً به ارزش معاملات توجه کنند و سهام ها را به صورت سند به سند بررسی و سهم های خوب هر سند را شناسایی کنند، اینکه بخواهیم به صورت گله ای خرید کنیم کار خوبی نیست و باعث ضرر و زیان می‌شود.

وی افزود: خوشبختانه از ابتدای سال روند بازار بورس مثبت بوده است و توانسته بخشی از میزان عقب ماندگی که نسبت به بازارهای موازی دیگر در سال ۱۴۰۰ داشت را جبران کند؛ شاخص بورس از محدوده یک میلیون و ۳۴۰ هزار واحد عبور و به یک میلیون و ۴۷۰ هزار واحد نزدیک و در آستانه رسیدن به یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد، که منطقه روانی مهمی است، می‌باشد و اگر بتواند خود را در بالای این منطقه تثبیت کند و از این منطقه فاصله بگیرد، قطعا آینده خوبی را می‌توانیم برای شاخص کل متصور شویم اما چنانچه این بازار مقاومتی عمل کند و اجازه ندهد شاخص از منطقه ۱۵۰۰ واحد عبور کند، ممکن است اصلاحی را در کوتاه مدت داشته باشیم.

کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: یکی از رفتارهای طبیعی سرمایه‌گذاران پس از کسب سود ۲۰ تا۳۰ درصدی و کوتاه مدت که از ابتدای سال ۱۴۰۱ شاهد آن بوده‌ایم، این است که بازار شناسایی سود انجام دهند و منتظر اصلاح بازار بمانند.

وی بیان کرد: اقدامات خوبی در جهت بهبود زیرساخت ها و امکانات اولیه در حال شکل گیری است مانند بحث نمایش همه مظنه ها در سامانه معاملاتی، که قبل از این تنها برای کارگزاران مهیا بود و معامله گران عادی دسترسی به آن نداشته اند و در حال حاضر با پیگیری ریاست قوه قضاییه این احتمال وجود دارد که تمهیداتی در خصوص آن اندیشیده شود تا عمق سفارش و مظنه ها هم برای افراد عادی و تمام کاربران معاملاتی انجام‌پذیر باشد و آنها نیز بتوانند رصد کنند.

عمیدی تصریح کرد: مسئله بعدی تثبیت قیمت نفت در حوزه ۱۰۰ دلار است که فشار سنگینی را که سالهای قبل برای دولت در بحث قیمت نفت و شرایط فروش نفت وجود داشت را تا حدی برداشته است و دولت موفق شد با توجه به همین رشد قیمت جهانی نفت بخشی از کسری بودجه خود را تأمین و بدهی های خود را پرداخت کند که این اتفاق باعث می‌شود نگاه دولت به اقتصاد داخلی و شرکتها یک‌نگاه عادی باشد نه نگاه صرفه جویانه ای که بخواهد به منابع شرکت ها دست اندازی کند.

عمیدی با اشاره به اینکه سه ماهه ابتدای سال ۱۴۰۱ با فرض ثابت ماندن شرایط و قیمت‌ها، به احتمال زیاد سه ماهه خوبی برای بازار بورس باشد، گفت: در آستانه مجامع نیز در خرداد و تیرماه قرار می گیریم و به هرحال سرمایه گذاری بر شرکت‌هایی که سود تقسیمی مناسبی دارند می تواند یک نقطه مثبت دیگر برای بازار باشد چرا که سود سال ۱۴۰۱ در اکثر شرکت ها بسیار بهتر از سود ۱۴۰۰ خواهد بود و شرکتهایی که سود تقسیمی خوبی را در ۱۴۰۰ داشتند می توانند گزینه های خوبی برای سرمایه گذارانی باشند که علاوه بر استفاده از شرایط خوب این شرکت‌ها به منظور رشد قیمت سهامشان، از سود مجامع این شرکت‌ها نیز برخوردار شوند؛ پس پتانسیل های صعود پابرجاست و تنها ممکن است در آستانه شاخص یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد کمی اصلاح داشته باشیم و بعد بازار به روند خود ادامه دهد.

وی خاطرنشان کرد: اگر اتفاق خاصی رخ ندهد و شرایط به همین میزان ثابت بماند و اخبار حاصل از مذاکرات هسته ای اخبار خوبی باشد، می توان چشم انداز عبور از یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد را برای بازار متصور شد.

کارشناس بورس اظهارداشت: نقدینگی زیادی به بازار وارد شده است، یعنی روزی هفت هزار میلیارد در بورس و ۲ تا ۳ هزار میلیارد در فرابورس، ارزش معاملات بازار را به شدت بالا آورده است درحالیکه در گذشته که شرایط بازار منفی بود ارزش معاملات روزانه بین ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ میلیارد نقدینگی بود اما الان این مبلغ به حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان شده است.

وی با بیان اینکه ارزش معاملات بازار در این مدت رشد داشته است و این به معنای ورود پول و نقدینگی به این بازار است، افزود: پیش بینی اینکه چه زمانی شاخص بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد می‌رسد سخت بوده و لازم است رفتار شاخص را در یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد ببینیم، در صورتی که در آن اصلاح صورت پذیرد و شاخص کاهش‌یابد به چه میزان اصلاح و کاهش می یابد؟ و یا در صورتی که اصلاح نمی پذیرد و به همین روند رشد ادامه می دهد تا چه میزان می تواند از یک میلیون و ۵۰۰هزار واحد فاصله می ‌گیرد؟ سناریوهایی محتمل است، ابتدا اینکه بخشی از شاخص از یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد فاصله و روند کاهشی به خود بگیرد و بعد مدتی در آن منطقه درگیر باشد.

عمیدی عنوان کرد: سناریوی دیگر اینکه شاخص به همین روند خود ادامه دهد زیرا فعلا انرژی خوبی برای حرکت دارد، یعنی شاخص چند روزی به بالای یک میلیون و ۵۰۰ تا۵۵۰ هزار واحد برسد و بعد با یک اصلاح کاهشی مجدد به یک میلیون و۵۰۰هزار واحد برسد و سپس روند صعودی بگیرد.

وی بیان کرد: سناریو دیگر اینکه شاخص کمی بالاتر از یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد اصلاح کاهشی داشته باشد و سپس مجدداً روند افزایش به خود بگیرد؛ همه اینها به آن جریان نقدینگی که در بازار وجود دارد بستگی دارد که آیا اجازه این اصلاح را می‌دهد یا خیر؟ اگر سهامداران آن پول و نقدینگی را به صورت عجولانه به بازار وارد و خرید انجام دهند، تا بازار را به سمت بالا هل دهد اصلاحاتی رخ نمی دهد اما اگر یک مقداری آن نقدینگی تمرکز خود را از دست دهد و منتظر باشد و استراحت کند ممکن است بازار اصلاح شود.

کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: سهامداران حتماً به ارزش معاملات توجه کنند و سهام ها را به صورت سند به سند بررسی و سهم های خوب هر سند را شناسایی کنند، اینکه بخواهیم به صورت گله ای خرید کنیم کار خوبی نیست و باعث ضرر و زیان می‌شود.

وی گفت: کسانی که قبلا در این بازار متضرر شدند کسانی بودند که به صورت گله ای خرید می‌کردند و هر سهمی را از هر شرکتی می‌خریدند پس اگر هر فرد صرفاً برای اینکه از بازار جا نماند، سهام بخرد، احتمال این اتفاقات دوباره تکرار شود وجود دارد.

انتهای پیام/