به گزارش سفیرافلاک به نقل از اداره روابط عمومی دانشگاه لرستان، علی نظری اظهار داشت: خاک گوهر ارزشمندی است که شهیدان برای حفظ آن، جان را فدا کردهاند و خاک در پیوند با مفاهیم دیگری همچون وطن، مرز و سرزمین است که خلقت و آفرینش انسان از ماده خاک است که گویای اهمیت و ارزش خاک از نگاه دینی است.
وی مسئولیتپذیری انسان در برابر خاک و محیط زندگی را براساس آموزههای دینی بهویژه تعالیم حضرت امام علی (ع) را تبیین کرد و افزود: خاک در فرهنگ ما معنادار می باشد و خاک، خودش، یک دائرهالمعارف چندبعدی است.
رئیس دانشگاه لرستان بیان کرد: وجود خاک پاک ایجادکننده محیط زیست پاک است تا در نهایت محیط زندگی انسان براساس مفهوم شهر پاک، شکل بگیرد.
در ادامه حمیدرضا متینفر، مدیر گروه علوم و مهندسی خاک دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه لرستان گفت: اهمیت خاک تا جایی است که یک روز در سال بهعنوان روز خاک نامگذاری شده است و هر سال، آیینهای مختلفی در کشورها از جمله ایران درباره اهمیت خاک برگزار میشود و با استناد به آمار، می توان تحلیل کرد که ۹۵ درصد منشاء غذای انسان، خاک است.
وی بیان کرد: حفظ کیفیت خاک بسیار مهم است زیرا کیفیت خاک، تضمینکننده سلامت محصولات غذایی است.
متین فر با اشاره به نقش ماهوارهها در پایش خاک، این موضوع را تببین کرد و گفت: همواره بایستی در پایش خاک، از فناوریهای سنجش از راه دور، ارزان و بهروز استفاده کرد تا هزینهها کاهش یابند و کارایی پایش خاک، تقویت شود.
انتهای پیام/
Thursday, 9 February , 2023