به گزارش سفیرافلاک، تاریخ دیماه که ورق میخورد یادآور روزهایی تلخ و سیاه از یک حادثه در بروجرد است، حادثهای که در ۲۰ دیماه سال ۶۵ رخ داد، دقیقا ۶ سال از آغاز جنگ تحمیلی میگذشت و بمباران دشمن این بار کودکان معصوم و مظلومی را نشانه گرفت که در کولههای روی دوش خود نه تیر و تفنگی داشتند، نه درک درستی از جنگ؛ فقط چند کتاب و دفتر همه دارایی آنها در یک کوله بود.
در چنین روزی ساعت ۱۲ و ۴۵ دقیقه ظهر در مدرسه فیاضبخش و امام حسن(ع) کودکان دانشآموز با قدوقامتهایی کوچک در صفهایی منظم ایستاده بودند تا راهی کلاس درس شوند اما انگار قرار بود امروز خودشان معلم شوند و درس شهادت را به دنیا بدهند.

بیخبر از اینکه قرار است چند دقیقه دیگر چه اتفاقی رخ دهد، دعا و نیایش در سر صف قرائت میشود، اما همین که کودکان دانشآموز با شادی و نشاط هر روز میخواستند به کلاس درس بروند، ناگهان صدایی مهیب به گوش میرسد، امروز در مدرسه به جای صدای زنگ مدرسه، صدای بمباران به گوش میرسد و دودی غلیظ و تَلی از خاک فضای مدرسه را فرا میگیرد.
در خون غلتیدن مظلومانه کودکان
صدای بمباران این دو مدرسه آنقدر مهیب بود که به گفته شاهدان، تا خیابانهای بسیار دورتر از مدرسه هم به گوش میرسید، در کمترین زمان مادران و پدران دانشآموزان سراسیمه و دلنگران با گریه خود را به مدرسه میرساندند اما آنچه دیده میشد، کودکان بیجانی بود که در کف حیاط، مظلوم و بیگناه در خون غلتیدند.

صدای ضجه و فریاد پدران و مادرانی شنیده میشد که به دنبال پیکر فرزند خود در حیاط مدرسه بودند، کمی آن طرفتر دفتر و کتابهای نیمسوز و کیفهایی دیده میشد که تلخترین لحظهها را نشان میداد.
حالا به سراغ یکی از جانبازان این حادثه میرویم که در روز بمباران این مدرسه، در پایه اول ابتدایی مشغول به تحصیل بوده و در این روز به شدت مجروح میشود، دانشآموزی که در این حادثه همه دوستان کلاسش شهید میشوند.

۲۳ نفر از دوستانم در بمباران مدرسه شهید شدند
مصطفی باجلان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: سال ۶۵ من در پایه اول ابتدایی درس میخواندم، در آن زمان با دوستانم بسیار صمیمی بودیم، از یک طرف همسایه بودیم و از طرفی همکلاسی، به همین خاطر بیشتر اوقات در کنار هم بودیم.

وی افزود: در روز حادثه مانند هر روز در سر صف کلاس ایستاده بودیم و ناظم که مشغول مرتب کردن صفها بود ناگهان مدرسه بمباران شد، در همان لحظه که ترکش به سر من برخورد کرد بیهوش شدم و پس از چند ساعت که به هوش آمدم متوجه شدم که دوستان زیادی را از دست دادهام.
جانباز حادثه بمباران مدرسه فیاض بخش بروجرد تصریح کرد: کلاس ما کلا ۲۵ دانشآموز پایه اول داشت که در این حادثه ۲۳ نفر از دوستانم به شهادت رسیدند و فقط من و پسرعمویم زنده ماندیم، انگار قسمت ما این بود که در این حادثه از غافله جابمانیم.
درد دلهای دوستانه در بهشت شهدا
باجلان گفت: اینکه در اوج کودکی همه دوستان و همکلاسیهایم را از دست دادم، برایم شوک بزرگی بود، قبول کردن این حادثه برایم سخت بود و هنوز هم با گذشت سالها از این حادثه، بازهم خواب دوستانم را در همان دوران کودکی میبینم و وقتی از خواب بیدار میشوم بازهم حسرت میخورم که چرا من در قافله شهدای کودکان دانشآموز نبودم.
وی بیان کرد: هر بار که دلم میگیرد بر سر مزار دوستان شهیدم در بهشت شهدا میروم و کلی درد دل میکنم و میگویم چرا من را با خودتان نبردید، همه شما رفتید و من تنها ماندهام.

باجلان خاطرنشان کرد: رژیم بعث عراق با بمباران این مدرسه، سبب شهادت ۶۸ دانش آموز شد و امروز با افتخار برای فرزندم تعریف میکنم و میگویم که برای این انقلاب چه خون هایی ریخته شده و همه وظیفه داریم راه شهدا را ادامه دهیم.
بمباران مدارس بروجرد، اوج خباثت و کودککشی دشمن را نشان داد
همایون رهبران تحلیلگر سیاسی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: زمانی که جنگ تحمیلی علیه کشور آغاز شد، دشمن تصور میکرد که در کمتر از چند روز میتواند شهرهای زیادی از کشور را تصرف کند، آنها خیال کرده بودند انقلاب اسلامی ایران به دلیل اینکه نوپا بوده و زیرساختهای زیادی ندارد، نمیتواند در برابر حملات دشمن دوام بیاورد و سعی کردند این را در ذهنها القا کنند.
وی افزود: پس از اینکه مدتی از جنگ گذشت و دشمن شاهد رشادت و از جان گذشتگی رزمندگان شد، متوجه شدند که آنگونه تصور کرده بودند نیست و از همین رو بعد از هر شکست در عملیاتها، سعی میکردند از حرکتهای ساختار شکنانه استفاده کنند اما زمانی که اقتدار حریف را میدیدند سعی در خودنمایی داشتند.

تحلیلگر مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: صدام پس از اینکه در بسیاری از عملیاتها شکست خورد، اینبار سعی کرد تا قلب ملت را جریحهدار کند و تصور میکرد با بمباران مدارس، رزمندگان هم دست از ایستادگی برمیدارند اما وقتی این حادثه رخ داد، مردم یک انزجار چند برابری نسبت به دشمن پیدا کردند و عزم رزمندگان برای ایستادگی و راندن دشمن به عقب، بیشتر شد.
رهبران بیان کرد: دشمن میخواست در اراده رزمندگان اسلام که جانانه در برابر جبهه کفر ایستاده بودند، خللی وارد کند ولی این اقدام دشمن اوج خباثت و کودککشی آنها را در دنیا به نمایش گذاشت و ثابت شد که آنها به حقوقبشر و حقوقکودک پایبند نیستند.
وی خاطرنشان کرد: در طول تاریخ انقلاب، چنین حوادثی زیاد رخ داده است و جنس دشمن اینگونه است که هربار با هر حادثهای چهره ظالمانه خود را بیشتر نشان میدهد، از همان بدو پیروزی انقلاب تاکنون دشمن بارها نشان داده که از استقلال کشور ما هراس دارد از همین رو دست به جنایتهایی میزند که بتواند جلوی مستقل بودن و اقتدار کشور را بگیرد اما هر بار با شکست مواجه میشود.
حالا ۳۶ سال از بهشتی شدن ۶۸ کودک شهید دانش آموز میگذرد و هیچ گاه این جنایت صدام و حامیانش در شهادت مظلومانه این کودکان در ذهنها فراموش نمیشود، استان لرستان ۹۰۰ شهید دانشآموز را تقدیم انقلاب اسلامی ایران نموده که یادشان گرامی و راهشان پر رهرو باد.
انتهایپیام/
Wednesday, 1 February , 2023