تمامی خوراکی‌ها برای خودشان محدودیت دما دارند و نگه داری برخی از آن‌ها در یخچال و دمای کم باعث فاسد شدن آن‌ها می‌شود.

به گزارش سفیرافلاک، تمام خوراکی‌ها چه در دسته طبیعی‌ها باشند و چه فرآوری شده، همگی برای جلوگیری از فاسد شدن باید در دما و رطوبت خاصی نگه داری شوند و این موضوع برای نگه داری از خوراکی‌ها بسیار حائز اهمیت است.

یک باور نادرست در مورد نگه داری خوراکی‌ها در دمای پایین به خصوص یخچال وجود دارد که باعث شده است تا بسیاری از خوراکی‌ها را برای جلوگیری از فاسد شدن درل یخچال و فریزر نگه داری کنیم، اما بسیاری از خوراکی‌ها از این باور تبعیت نمی‌کنند و در دمای پایین از بین می‌روند یا حداقل خاصیت‌های خود را از دست می‌دهند.

۱. گوجه

گوجه جزو آن دسته از سبزیجاتی است که نباید فاصله زیادی از زمان چیدن تا مصرف کردن را تجربه کند، همیشه سعی کنید که به اندازه مصرف روزانه گوجه بخرید تا مجبور نشوید آن را در یخچال نگه داری کنید.

۲. موز

موز نباید در یخچال نگهداری شود چراکه تمام خاصیت‌های خود را از دست می‌دهد و خوردن آن هیچ فایده‌ای برای بدن ندارد. پس از این میوه مقوی در فضای خنک اتاق نگهداری کنید.

۳. مرکبات

تمای مرکبات نمونه‌های عالی از میوه‌هایی هستند که نیازی به نگهداری در یخچال ندارند و بهترین روش نگهداری این است که در یک سبد میوه و در کمد خنک نگهداری شوند همچنین در کمتر از ۴ روز مصرف شوند.

۴. کره

کره به نظر می‌رسد تنها خوراکی است که همه آن را در فریزر نگهداری می‌کنند چراکه این باور وجود دارد که کره یک خوراکی لبنی است و در بیرون از یخچال از بین می‌رود، اما این طور نیست و کره در بیرون از یخچال فقط آب می‌شود که آن هم قابل استفاده است.

نگهداری کره در داخل یخچال هیچ مانعی برای افرادی که کره سفت دوست دارند، ندارد، اما ممکن است برخی خاصیت‌های خود را در این صورت از دست بدهد.

۵. کیک

کیک جزو آن دسته از خوراکی‌هایی است که یکبار در دمای بسیار زیاد پخته و آماده خوردن شده است، پس نگهداری آن در دمای کم به خصوص به دلیل تخم‌مرغ و لبنیاتی که در پخت آن استفاده شده، به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

۶. نان

نگهداری نان در دمای هوا کم عادت اشتباهی است که  تکرار می‌شود. برای نگهداری از نان دو راه پیشنهاد می‌شود اول اینکه نان خود را در یک ظرف پلاستیکی در بسته و در اتاق خشک و خنک نگهدارید، اما اگر می‌خواهید برای مدت طولانی نگه داشته شود، بهترین راه فریزر کردن آن است.

۷. سیب‌زمینی

نه تنها سیب زمینی بلکه تمام خوراکی‌هایی که نشاسته دارند، نگهداری آن‌ها در یخچال باعث تبدیل نشاسته به نوع مضری از قند می‌شود و همانطور که می‌دانیم مصرف این نوع از قند‌ها باعث بروز بیماری‌هایی می‌شود که درمان آن‌ها بسیار سخت و هزینه بر است.

۸. میوه‌های کال

به هیچ وجه میوه‌های کال و نارسیده را در یخچال قرار ندهید، دمای اتاق برای آن‌ها بهترین وضعیت است. اجازه دهید که این میوه‌ها دو تا سه روز در دمای اتاق قرار بگیرند و پس از رسیدن و نرم شدن آن‌ها را در یخچال قرار دهید.

۹. قهوه

قهوه یا هر چیز دیگری که دمی هستند نباید در یخچال و یا هوای سرد نگهداری شوند چراکه طعم و عطر و خاصیت خود را از دست می‌دهند، این خوراکی‌ها را در یک ظرف در بسته و جای خشک نگهدارید.

۱۰. خیارشور

خیار شور و دیگر ترشی‌هایی که در آب نمک نگهداری می‌شوند، هیچ دلیل موجهی برای قرار دادن آن‌ها در یخچال وجود ندارد چراکه همان آب درون آن‌ها سرشار از سدیم است و باعث فاسدن شدن در کوتاه مدت نمی‌شود.

  • منبع خبر : صدآنلاین