به گزارش سفیرافلاک، اهمیت «کنترل آلودگی محیط زیست» بر کسی پوشیده نیست و با توجه به توسعه شهرها و افزایش جمعیت آنها، این امر ضرورت بیشتری مییابد و از آنجا که فاضلاب یکی از عوامل آلودگی محیط زیست به شمار میرود باید آن را به روشهای بهداشتی جمعآوری و تصفیه کرد تا مجدد به گردش آب در طبیعت برگردد.
شهرهای زیادی از استان لرستان علیرغم افزایش جمعیت آنها هنوز از داشتن یک تصفیهخانه فاضلاب محروماند به طوری که از نظر تعداد شهر، تنها ۴۰ درصد از شهرهای استان تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند و در مابقی شهرها مردم همچنان منتظر تکمیل و یا ساخت تصفیه خانه فاضلاب هستند.
دورود از جمله شهرهایی است که هنوز تصفیهخانه فاضلاب ندارد و با توجه به اینکه فاضلاب این شهر روانه رودخانه تیرهرود میشود و از وسط شهر میگذرد، آلودگیهای پیش آمده، ضرورت احداث آن را بیش از پیش کرده است.
با این حال سال ۹۶ عملیات اجرایی ساخت تصفیهخانه فاضلاب دورود آغاز میشود اما این پروژه پس از گذشت شش سال هنوز به سرانجامی نرسیده و «نبود اعتبار» سبب شده تا پس از گذشت چندین سال حتی ساختمان آن تنها ۱۸ درصد پیشرفت داشته باشد.
برای اطلاع از آخرین وضعیت پروژه تصفیهخانه فاضلاب دورود و همچنین مشکلات نبود تصفیهخانه در این شهر با مسئولان مربوطه گفتگویی داشتیم که بدین شرح آمده است؛
علی سالاروند مدیرکل محیط زیست لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک به لزوم تکمیل تصفیهخانه فاضلاب شهر دورود تاکید کرد و اظهارداشت: عدم ساخت این تصفیهخانه سبب شد تا چند سال پیش مدیر وقت آبفای شهرستان دورود به مرجع قضایی معرفی شد اما در نهایت این مدیر به دلیل «نبود اعتبار ساخت»، تبرئه و این مسئله سبب شد تا دادستان وقت دورود در نامهای به وزیر وقت نیرو (چیت چیان) پیگیر کار این تصفیهخانه شود.

وی افزود: پس از پیگیری که انجام گرفت وزیر وقت برای تکمیل این تصفیهخانه قول ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار داد اما اکنون بنده اطلاعی ندارم که این اعتبار دریافت شده است یا خیر یا اینکه چگونه هزینه شده است اما در سفر آیت الله رئیسی به استان لرستان اعتباراتی برای این پروژه لحاظ شد.
لزوم تسریع روند ساخت تصفیه خانههای دورود و نورآباد
مدیرکل محیط زیست لرستان عنوان کرد: چون فاضلاب شهرهای دورود و نورآباد وارد رودخانه میشود تاکید ما این است که در اولویت ساخت قرار گیرند.
وی با بیان اینکه فاضلاب شهر دورود وارد رودخانه تیره و سپس سزار میشود بیان کرد: فاضلاب شهر دلفان نیز وارد رودخانه بادآور میشود و اگرچه توپوگرافی منطقه به گونهای است که رودخانه خودپالایی دارد یعنی آلودگی را رفع میکند اما بالاخره در شهر دورود آلودگی محرز است.
تخصیص اعتبار به تصفیه خانه دورود در سفر ریاست جمهوری
سالاروند گفت: با توجه به اعتباراتی که از سفر ریاست جمهوری به پروژه تصفیه خانه دورود اختصاص دادند به ما اعلام کردند که این پروژه تا سال ۱۴۰۵ تکمیل میشود اما ما عجله داریم و تاکید داریم که زودتر به سرانجام برسد و نسبت به شهرهایی که آلودگی و معارض کمتری دارند، در اولویت کاری قرار گیرد.
وی به وجود تصفیه خانه فاضلاب در شهرستانهای خرمآباد، بروجرد، الیگودرز و پلدختر اشاره کرد و اظهارداشت: از نظر سیستم تصفیهخانه فاضلاب ۶۰ درصد جمعیت شهری لرستان تحت پوشش قرار دارند که میتوان گفت در سطح کشور وضعیت خوبی داریم.

۴۰ درصد از شهرهای لرستان تحت پوشش شبکه فاضلاب است
مدیرکل محیط زیست لرستان افزود: از نظر تعداد شهر نیز ۴۰ درصد از لرستان تحت پوشش شبکه فاضلاب است و ما انتظار داریم ساخت تصفیهخانه فاضلاب دورود در اولویت قرار گیرد چرا که پایین دست آن مسیر گردشگری بیشه و مکانهای گردشگری دیگری است.
احمد گودرزیان فرماندار شهرستان دورود در رابطه با پروژه تصفیهخانه فاضلاب شهر دورود در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهارداشت: عملیات اجرایی این پروژه چند سال پیش شروع شده اما هنوز به سرانجامی نرسیده است به طوری که روند ساخت آن تنها حدود ۱۶ درصد پیشرفت دارد.
معطلی پروژه تصفیه خانه در نبود اعتبار
وی علت معطلی پروژه تصفیه خانه فاضلاب دورود را «نبود اعتبار» دانست و افزود: از اعتبارات سفر رئیس جمهور مبلغی برای این پروژه گذاشته شده اما فعلا اتفاق خاصی در این پروژه نیفتاده است.
فرماندار شهرستان دورود عنوان کرد: حدود دو الی سه سال است که این پروژه عملا فعالیتی ندارد و متاسفانه آبهای فاضلاب روانه رودخانه دورود میشوند اما طی یکسال گذشته کار خوبی که انجام گرفت این بود که آبهای فاضلاب به وسیله یک کانال تقریبا از رودخانه جدا و به نزدیکی همین مکان ساخت تصفیهخانه روانه شد.
وی بیان کرد: از محل اعتبارات ماده ۵۶ اعتباری برای این تصفیهخانه لحاظ شده است که قرار است یکی از بانکها شروع به کار کند.

نبود اعتبار و کندی روند ساخت تصفیه خانه دورود
مهدی بابایی پور مسئول روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیر افلاک با بیان اینکه سال ۹۶ عملیات اجرایی تصفیه خانه فاضلاب شهر دورود همزمان با پنج تصفیهخانه دیگر شروع شد اظهارداشت: ضرورت ایجاد شبکه و تصفیهخانه فاضلاب در شهر دورود سبب شد تا کار ساخت آن شروع شود اکنون نیز روند ساختمانی آن در حال انجام است اما به دلیل نبود اعتبار تاکنون روند آن به کندی صورت گرفته است.
مسئول روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب لرستان به تلاش استاندار لرستان و نماینده مردم شهرستان دورود جهت اخذ اعتبار برای پروژه تصفیه خانه فاضلاب دورود اشاره کرد و افزود: همواره تلاش شده تا جهت تسریع در روند ساخت این پروژه اعتبار مناسبی تخصیص یابد.
تکمیل تصفیه خانه دورود نیازمند ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار
وی با بیان اینکه ساختمان تصفیهخانه فاضلاب دورود ۱۸ درصد پیشرفت دارد عنوان کرد: اعتباری که برای تکمیل این تصفیهخانه پیشبینی شده ۴۰۰ میلیارد تومان است.
بابایی پور با بیان اینکه ساختمان تصفیهخانه دورود ۱۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد بیان کرد: براساس پیشبینی تکمیل این پروژه به ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
مسئول روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب لرستان گفت: جمعیت تحت پوشش شبکه فاضلاب شهر دورود ۱۴۰ هزار نفر پیشبینی شده است و در صورت تامین اعتبار روند آن شتاب بیشتری میگیرد.
انتهای پیام/
Wednesday, 1 February , 2023