به گزارش سفیرافلاک، امروزه یکی از مهمترین صنعتهای اثرگذار در اقتصاد، صنعت گردشگری است که با فعال کردن جاذبههای گردشگری، توریستی و جذب توریستهای داخلی و خارجی میتوان اقتصاد را متحول کرد.
برای ارتقای صنعت گردشگری میتوان از ظرفیتهای گردشگری در بخش طبیعی، تاریخی، تمدنی، فرهنگی، کشاورزی و عشایر استفاده کرد که هرکدام از این موارد مورد استقبال علاقهمندان خاصی قرار میگیرد و میتواند زمینه را برای تقویت این صنعت فراهم کند.
ارزآوری، پویایی اقتصاد و اشتغالزایی از مهمترین ارمغانهای صنعت گردشگری است که میتوان با اتکا به این حوزه، زمینه برای جذب توریست را گسترش داد البته برای تحقق این مهم توجه ویژه به زیرساختهای گردشگری بسیار حائز اهمیت است.

بدون شک آثار طبیعی و تاریخی استان لرستان در حوزه گردشگری همیشه حرف اول را میزند تا جایی که لرستان را بهعنوان پایتخت طبیعی ایران میشناسند، وجود پلهای تاریخی، خانههای قدیمی، آبشارهای منحصربهفرد و سایر حوزههای گردشگری سبب شده تا هرساله گردشگران داخلی و خارجی از جاذبههای استان بازدید نمایند.
بومیسازی خدمات باهدف نشان دادن هویت و فرهنگ منطقه از مهمترین بخش گردشگری است که طی سالهای اخیر در قالب اقامتگاههای بوم گردی معرفیشدهاند، اقامتگاههایی که زندگی در روستا را با همه تجربیاتش برای گردشگر مهیا میکند و لرستان به دلیل زیبایی طبیعی در روستاها در این حوزه بسیار منحصربهفرد است.
تهیه نرمافزار «لرستان سفر» برای معرفی جاذبههای گردشگری
اسکندر فلاحوند معاون میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: یکی از مهمترین فعالیتهای میراث فرهنگی و گردشگر، معرفی جاذبههای گردشگری است که در این راستا نرم افزار «لرستان سفر» تهیهشده که در این برنامه تولید محتوا در قالب فیلم، عکس، متن و گویندگی قرار دارد.
وی افزود: با تهیه این اپلیکیشن همه جاذبههای مختلف استان در بخشهای مختلف معرفی میشود و تلاش شده تا پایان سال راهاندازی شود که برای نوروز، گردشگران بتوانند از این برنامه استفاده نمایند.
معاون میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری لرستان با اشاره به اینکه ۷۷ پروژه گردشگری در دست اجراست، گفت: این پروژهها با پیشرفتهای مختلف در دستور کار قرار دارند که تا پایان سال تعدادی از آنها به بهرهبرداری میرسد.
فلاحوند تصریح کرد: امسال ۴۵ میلیارد تومان اعتبار از محل تبصره ۱۸ برای حوزه گردشگری در نظر گرفته شد، همچنین علاوه بر این میزان اعتبار، ۷۰ میلیارد تومان طرح در این حوزه برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی و ۸۰ میلیارد تومان هم پرونده تشکیلشده است.

شناسایی ۱۲۴ روستای گردشگری روستایی و عشایری
وی به توسعه گردشگری روستایی و عشایری اشاره کردو افزود: این مدل از صنعت گردشگری در دستور کار قرارگرفته که در استان لرستان ۱۲۴ روستا که ظرفیتهای لازم و قابلیت گردشگری داشتند شناساییشده که در این روستاها اقامتگاههای بوم گردی ایجاد شود که برای این تعداد روستا، ۴۴۱ اقامتگاه بوم گردی نیاز است تا اقامتگاههای بوم گردی در روستاها و کنار جاذبههای گردشگری ایجاد شود.
معاون میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری لرستان خاطرنشان کرد: پهنهبندی و اولویتبندی مناطق گردشگری استان باهدف ظرفیت سنجی و ایجاد تأسیسات مدنظر قرار دارد که بر اساس آمایش سرزمین و بر اساس شاخصهای در نظر گرفتهشده، این مناطق درجهبندی شوند و تأسیسات گردشگری در این مناطق ایجاد گردد.
ضرورت ساماندهی مناطق گردشگری
فلاحوند هدف از پهنهبندی گردشگری را ساماندهی مناطق گردشگری برشمرد و اظهارداشت: تاکنون در استان ۵۱ منطقه گردشگری درجهیک، ۴۳ منطقه گردشگری درجهدو شناساییشده و سایر مناطق گردشگری درجه سه هستند که براساس اولویت تأسیسات موردنیاز در این مناطق ایجاد میشود البته درصورتیکه در مناطق درجه سه، جاذبه خاصی ایجاد شود یا سرمایهگذار برای نوعی از گردشگری اقدام به سرمایهگذاری نماید میتوان اقداماتی را انجام داد که اقدامات اولیه این برنامه انجامشده و درصورت تصویب، اجرا میشود.

وی وجود ۶۰ مرکز اقامتی را از مهمترین نیازهای استان در حوزه گردشگری عنوان کرد و افزود: علاوه بر این مراکز اقامتی، در استان ۱۱۵ مرکز تفریحی، ۸۷ مجتمع گردشگری، ۱۸ مرکز خدماتی رفاهی، ۱۵۸ مرکز پذیرایی، ۹۹ کمپ گردشگری، ۵۱ دفتر خدماتی گردشگری و ۶۸ مورد تأسیسات دیگر نیاز است که درمجموع هزار و ۸۸ واحد انواع تأسیسات گردشگری نیاز است که این حوزه به توسعه برسد.
۱۶۵ واحد گردشگری فعال است
معاون میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری لرستان عنوان کرد: درمجموع ۱۶۵ واحد گردشگری فعال و یا در دستساخت با پیشرفتهای فیزیکی بالا در دست اجراست، همچنین ۳۰ فرصت سرمایهگذاری که شامل پهنههایی هستند شناساییشده و در اختیار دستگاههای منابع طبیعی، آب منطقهای و میراث فرهنگی قرار دارد که در این مناطق بناهایی وجود دارد که ظرفیتی در این حوزه گردشگری محسوب میشود.
بههرحال میتوان با فعال کردن ظرفیتهای گردشگری در استان لرستان که مملو از ظرفیتهای زیادی است شاهد توسعه در این بخش بود.
انتهای پیام/
Tuesday, 31 January , 2023