به گزارش سفیرافلاک، بهداشت و درمان در کنار سایر مولفههای دیگر یکی از شاخصهای مهم در توسعه محسوب میشود و تا پیش از انقلاب، فقر بهداشتی و درمانی در بسیاری از شهرهای کشور مشهود بود، کمبود مراکز درمانی و پزشک تا جایی بود که برای درمان و ویزیت بیماران، پزشک از کشورهای هندوستان وارد میکردند.
این در حالی بود که در کشور جوانان مستعد زیادی میتوانستند در این حرفه وارد شوند اما به دلیل عدم توسعه یافتگی و نبود زیرساختها، شرایط برای ظهور و بروز چنین استعدادهایی فراهم نبود و رژیم پهلوی سعی داشت تا همیشه نشان دهد که غرب میتواند در همه عرصهها موفق شود و هدفشان وابستگی کشور به بیگانگان بود.
بسیاری از بیماران برای سادهترین درمانها مجبور به رفتن شهرهای دیگر میشدند و بسیاری از امکانات و تجهیزات پزشکی وجود نداشت به طوری که آمار بالای مرگ و میر کودکان و زنان باردار تاکیدی بر همین مسئله است.
پیروزی انقلاب، زمینه ساز جهش علمی
اما با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، شاهد جهش علمی و پزشکی در عرصههای مختلف بودیم به طوری که جوانان این کشور توانستند در این عرصه به گونه موفق عمل کنند که امروز شاهد خیز بلندی در بخش بهداشت و درمان هستیم که کاهش مرگ و میر کودکان و زنان باردار، ریشه کنی بیماریها با واکسیناسیون، درمان ناباروری و موفقیت در عرصه داروسازی تنها نمونههایی از موفقیت در این بخش است.
امروز شاهد ارتقای سطح سلامت و بهداشت مردم حتی در دورترین روستاهای کشور هستیم که به برکت انقلاب اسلامی ایران هر روز رشد مضاعفی دارد که نمونه آن، ایجاد خانههای بهداشت در سطح همه روستاها میباشد.
احداث ۱۰ هزار تخت بیمارستانی در دولت سیزدهم
در دولت جدید نیز ۱۰ هزار و ۸۰۰ تخت بیمارستانی و ۷۹ مرکز درمانی احداث شده و تا پایان امسال ۷۲ پروژه درمانی دیگر و بیش از هفت هزار و ۷۰۰ تخت بیمارستانی با زیربنای ۷۰۰ هزار متر مربع اضافه میشود و در ایران به ازای هر ۱۰ هزار نفر ۱۷٫۱ پزشک وجود دارد.
تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در استان لرستان تنها پنج بیمارستان با ۳۶۰ تخت بیمارستانی و سه داروخانه وجود داشت و آمار خانههای بهداشت و مراکز بهداشت در استان لرستان صفر بود ولی طی این سالها شاهد رشد بسیار زیادی بودهایم و خدمات بهداشتی و درمانی به دورترین مناطق هم رسیده است.
فعالیت ۲۷ بیمارستان در لرستان
علی بختیاری معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان در گفتگو با سفیرافلاک اظهارداشت: قبل از انقلاب تنها پنج بیمارستان در استان وجود داشت اما امروز ۲۷ بیمارستان وجود دارد که از این تعداد ۱۸ بیمارستان دولتی، پنج بیمارستان خصوصی و سه بیمارتسان تامین اجتماعی وجود دارد.
وی با اشاره به وجود بیش از سه هزار تخت بیمارستانی در استان، افزود: در استان دو هزار و ۱۸۵ تخت بیمارستانی در بخش دولتی، ۴۹۸ تخت در بیمارستانهای خصوصی و ۳۲۰ تخت هم در بخش تامین اجتماعی وجود دارد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصریح کرد: همچنین در استان ۹ دانشکده با حدود سه هزار دانشجو و ۳۱۳ هیات علمی وجود دارد که علاوه بر این موارد نیز، شش مرکز تحقیقاتی و پنج مرکز آموزشی و درمانی نیز فعال میباشد.
۶۲۶ خانه بهداشت در استان وجود دارد
بختیاری عنوان کرد: وجود ۱۵۱ مرکز جامع سلامت و ۶۲۶ خانه بهداشت از دیگر شاخصهای ارتقای سطح سلامت و بهداشت است که در ۱۳ بیمارستان دولتی زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی، ۱۱۰ پزشک عمومی استخدام دانشگاه و ۴۳۰ پزشک متخصص و فوق تخصص وجود دارد.
وی بیان کرد: همچنین ۲۶۸ داروخانه دولتی و خصوصی، چهار شرکت دانشبنیان و ۹۰ پایگاه اورژانس فعالیت دارند.
افتتاح ۶ پروژه عمرانی در لرستان
علی فرهادی معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: در دهه فجر امسال شش پروژه با مساحت سه هزار و ۴۰۶ متر مربع و اعتبار ۹۲ میلیارد تومان به بهره برداری میرسد و در اختیار مردم استان قرار میگیرد.
وی افزود: ۳۰ پروژه با پیشرفت بالای ۷۰ درصد وجود دارد که تلاش میشود تا پایان سال ۱۱ پروژه به بهرهبرداری برسد و در اختیار مردم استان قرار گیرد که برای این پروزه ها ۷۰ میلیارد تومان هزینه میشود.
فرهادی تصریح کرد: هم اکنون ۱۰۰ تخت بیمارستانی در بخشهای مختلف استان در دست ساخت است که با بهرهرداری از آنها تعداد تختها افزایش پیدا میکند و میتوان خدمات بیشتری را ارائه داد.
بسیج جامعه پزشکی، مرهمی بر درد محرومان
اما در کنار همه این خدمات درمانی و بهداشتی، به برکت پیروزی انقلاب، بسیج جامعه پزشکی با هدف ارائه خدمات درمانی و دارویی به مردم مناطق محروم تیمهایی را فعال کرده تا بتوانند از درد و رنج محرومان بکاهند.
در طول سال تیمهای پزشکی شامل دندانپزشکی، پرستاری، مامایی، کودکان، تغذیه، مشاوره و سایر بخشها به دورترین و محروم ترین مناطق اعزام میشوند تا با زدودن درد بیماری بتوانند لبخند را به مردم این مناطق هدیه دهند.
انتهایپیام/
Monday, 27 March , 2023