پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران شرایط برای توسعه عدالت آموزشی فراهم شد و طی این سال‌ها شاهد شکوفایی استعدادهای زیادی از دانش‌آموزان بوده‌ایم.

به گزارش سفیرافلاک، با پیروزی انقلاب اسلامی ایران تحولی عظیم در بخش‌های مختلف کشور رخ داد، با از بین بردن حکومت پهلوی و تشکیل حکومت اسلامی شرایط برای نشان دادن اوج اراده ملت ایران فراهم شد و از همان ابتدا موجی از امید در میان ملت ایران مشاهده شد.

یکی از مهمترین مشکلات در دوران حکومت پهلوی، عدم عدالت بود به‌طوری‌که در عرصه علمی و آموزشی، استعدادهای زیادی به دلیل نبود شرایط لازم از تحصیل بازماندند تا جایی که تحصیل برای برخی از دانش‌آموزان در مناطق محروم و دورافتاده یک آروز شده بود.

ایستادن دانش‌آموزان بر قله‌های موفقیت و پیشرفت تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، رویایی بود که بعد از انقلاب تحقق یافت و امروز دانش‌آموزان ایرانی در عرصه علمی و المپیادها در جهان بسیار موفق عمل کرده‌اند.

تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در کل کشور تنها ۴۷ هزار مدرسه با حدود هفت هزار دانش‌آموز وجود دارد اما به برکت پیروزی انقلاب، امروز بیش از ۱۲۰ هزار مدرسه با ۱۵ میلیون دانش آموز و ۹۰۰ هزار فرهنگی در کشور فعالیت دارند و هر ساله با کمک خیرین و نوسازی مدارس نیز تعداد زیادی فضای آموزشی ساخته و در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد.

در استان لرستان نیز قبل از پیروزی انقلاب، فقط ۹۲۳ مدرسه ابتدایی با دو هزار و ۹۰۳ کلاس درس وجود داشت که ۱۰۶ هزار و ۷۷۴ دانش‌آموز در این مدارس مشغول به تحصیل بودند، همچنین ۸۷ مدرسه راهنمایی در قالب ۷۰۲ کلاس درس با ۲۶ هزار و ۹۸۸ دانش‌آموز و ۵۸ مدرسه دبیرستان در قالب ۳۴۲ کلاس درس و ۱۹ هزار و ۶۸۱ دانش‌آموز وجود داشت.

رشد ۱۴ درصدی مدرسه‌سازی در لرستان

رضا عزتی مدیرکل آموزش و پرورش لرستان در گفتگو با سفیرافلاک، اظهارداشت: با پیروزی انقلاب اسلامی ایران شرایط برای پیشرفت ملت ایران در عرصه‌های مختلف فراهم شد که یکی از این عرصه‌ها، آموزش و علمی است به‌طوری‌که با ایجاد فضاهای آموزشی شرایط برای تحصیل دانش‌آموزان حتی در دورترین مناطق فراهم گردید.

وی افزود: در حال حاضر در استان لرستان سه هزار و ۸۸۷ مدرسه دولتی، ۶۷۰ مدرسه غیردولتی وجود دارد که در مجموع چهار هزار و ۵۵۷ مدرسه در استان فعالیت دارند که ۳۴۸ هزار و ۹۶۵ دانش‌آموز در این مدارس مشغول به تحصیل هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش لرستان تصریح کرد: ۳۲۰ هزار و ۱۲ دانش‌آموز در مقطع ابتدایی، ۸۲ هزار و ۹۱۷ دانش‌آموز در مقطع متوسطه اول و ۶۸ هزار و ۳۷۲ دانش‌آموز در مقطع متوسطه دوم درس می‌خوانند که در مجموع ۳۰۵ هزار و ۹۰۶ دانش‌آموز در مدارس دولتی و ۴۳ هزار و ۵۹ دانش‌آموز در مدارس غیردولتی مشغول به تحصیل هستند.

وی خاطر نشان کرد: از نظر ساخت مدارس در استان شاهد رشد ۱۴ درصدی هستیم که هر ساله تعداد زیادی کلاس درس به فضاهای آموزشی استان اضافه می‌شود.

نرخ باسوادی لرستان بیش از ۹۴ درصد است

منصور بازگیر معاون نهضت سواد آموزی آموزش و پرورش لرستان گفت: نرخ باسوادی در استان لرستان ۹۴٫۴۲ درصد است که هر ساله تعداد زیادی از بی‌سوادان و کم سوادان تحت پوشش آموزش‌های نهضت قرار می‌گیرند.

وی افزود: سالانه حدود ۹ هزار نفر تحت پوشش آموزش‌های نهضت قرار می‌گیرد که این آموزش‌ها توسط بیش از سه هزار آموزش دهنده ارائه می‌شود و تلاش بر این است که جامعه هدف بین ۱۰ تا ۴۹ سال بی سواد نمانند.

بهره‌برداری از ۶۹ مدرسه در سال‌جاری

یونس بهاروند مدیرکل نوسازی مدارس اظهارداشت: امسال در استان لرستان۴۰ واحد آموزشی در قالب ۱۲۲ کلاس درس افتتاح شده است، همچنین در دهه فجر نیز ۲۹ مدرسه در قالب ۱۰۹ کلاس درس با اعتباری بالغ بر ۵۷ میلیارد تومان افتتاح شد که تعداد مدارسی که امسال به بهره‌برداری رسیده‌اند به ۶۹ واحد آموزشی در قالب ۲۲۴ کلاس درس رسید.

وی با اشاره به برچیدن مدارس کانکسی افزود: برای این مهم طرح شهید پناهی مطرح شد که در استان لرستان نیز این طرح در دستور کار قرار گرفته و با اقدامات انجام شده، تا سال تحصیلی آینده، ۱۶۵ مدرسه با ۲۶۰ کلاس درس جایگزین مدارس کانکسی می شود.

مدیرکل نوسازی مدارس لرستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۸۷ واحد آموزشی در قالب ۵۱۰ کلاس درس در دست احداث است که بعد از تکمیل در اختیار دانش آموزان قرار می‌گیرد.

۱۳۴ پروژه مدرسه‌سازی در دست اجراست

محمدعلی رضوی رئیس مجمع خیرین مدرسه ساز لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار‌داشت: امسال با کمک خیرین مدرسه‌ساز ۳۶ مدرسه احداث و در اختیار دانش‌آموزان قرار گرفته است و خیرین امسال بالغ بر ۱۷۰ میلیارد تومان کمک کردند.

وی افزود: در حال حاضر ۱۳۴ پروژه در قالب بیش از ۲۰۰ کلاس درس در دست احداث است که تعدادی از پروژه‌ها تا قبل از پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد و مابقی هم تا نیمه اول سال آینده تکمیل و افتتاح می‌شوند.

رضوی بیان کرد: بیش از هزار خیر مدرسه‌ساز در احداث مدارس برای دانش‌آموزان مشارکت دارند و تلاش می‌شود فضای آموزشی مورد نیاز برای دانش‌آموزان خصوصا در مناطق محروم و دورافتاده فراهم گردد.

انتهای پیام/