به گزارش سفیرافلاک، استان لرستان در بخش کشاورزی ظرفیتهای بسیار غنی دارد به طوری که در هر شهرستان آن ظرفیت تولید محصولی خاص وجود دارد که اگر از این ظرفیتها به درستی استفاده شود، میتواند زمینه اشتغال افراد زیادی را فراهم آورد.
ظرفیتهای بخش کشاورزی لرستان تاآنجاست که برخی از مسئولان، این استان را مستعد توسعه گردشگری کشاورزی میدانند اما باید گفت علیرغم این ظرفیتها، بسیاری از محصولات در نبود صنایع تبدیلی به صورت خام و فرآوری نشده از استان خارج و با برند سایر استانها و با چندین برابر قیمت به فروش میرسد.
لرستان نه تنها در بخش کشاورزی بلکه در بخشهای دیگر از جمله گردشگری نیز ظرفیتهای بینظیری دارد اما این استان با وجود این همه زمینه و ظرفیت متاسفانه رکورددار بیکاری است و همواره در صدر جدول قرار دارد و بسیاری از جوانهای بیکار آن برای کسب و کار راهی کلان شهرها شدهاند.
ما در شهرستان پلدختر تولید انبوه انجیر، در کوهدشت انار سیاب، در بروجرد سیب و آلو، در دلفان و ازنا حبوبات، در سلسله تولید گردو و در سایر شهرستانها نیز محصولات مختلف مرغوبی داریم، همچنین در حوزه شیلات ظرفیتهای بینظیری در استان وجود دارد که میتواند اشتغال پایدار خوبی فراهم آورد اما هنوز آن طور که باید از این ظرفیتها به خوبی استفاده نشده و در نبود صنایع تبدیلی هزاران فرصت شغلی از دست میرود.

برای اطلاع از وضعیت صنایع تبدیلی لرستان و ظرفیتهایی که در این بخش وجود دارد با مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفتگویی داشتیم که بدین شرح آمده است؛
وجود ۱۹۷ واحد صنایع تبدیلی در لرستان
علی محمد بیرانوند مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهارداشت: در استان لرستان ۱۹۷ واحد صنایع تبدیلی با ظرفیت تولید ۸۸۰ هزار تن وجود دارد که با راهاندازی آنها زمینه اشتغال دو هزار و ۳۱۹ نفر فراهم شده است.
وی با بیان اینکه امسال شش واحد صنایع تبدیلی با ظرفیت ۴۸ هزار تن در استان لرستان به بهرهبرداری رسید افزود: با راهاندازی این واحدها زمینه اشتغال ۷۳ نفر فراهم شد.

حمایت از سرمایهگذاران برای ایجاد صنایع تبدیلی در لرستان
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: ارائه مشاوره ساخت و تولید، اعطای تسهیلات کم بهره، فراهم آوردن زمینه صادرات محصولات، تامین مواد اولیه با نرخ کم و نگرفتن عوارض تغییر کاربری از جمله حمایتهایی است که ما میتوانیم از سرمایهگذاران جهت ایجاد صنایع تبدیلی در لرستان داشته باشیم.
وی بیان کرد: در راستای حمایت از سرمایهگذاران این بخش، امسال حدود ۱۰۰ میلیارد تومان طرح به بانک جهت اخذ تسهیلات معرفی کردیم.
بیرانوند گفت: ما باید در جاهایی از استان که ظرفیت یک تولید وجود دارد سرمایهگذاری کنیم مثلا برای انجیر پلدختر، انار سیاب کوهدشت، زردآلوی دورود، حبوبات ازنا، سیب و آلوی بروجرد کارخانه فرآوری احداث کرد.
وی تصریح کرد: در بحث ایجاد صنایع تبدیلی ما نباید اشتباهات گذشته را تکرار کنیم مثلا اکنون در جایی تولید مرغ داریم اما سردخانه وجود ندارد که اگر روزی مازاد تولید داشت ذخیره کند یا در جایی سردخانه وجود دارد اما محصولی نیست.

ایجاد صنایع تبدیلی در مکان مناسب
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهارداشت: در این زمینه نباید تجمع و تمرکز ما در مرکز استان باشد بلکه صنایع را باید به جایی ببریم که ظرفیت وجود دارد.
وی به ظرفیت تولید حبوبات در شهرستان ازنا اشاره کرد و افزود: حبوبات مرغوبی در این شهرستان تولید میشود اما به دلیل نبود صنایع تبدیلی، محصولات به صورت فلهای و گونی به استانهای همجوار ارسال میشود و سپس با بستهبندی و برند آن استان و با چندین برابر قیمت به دست مردم میرسد که در نهایت سود آن به جای اینکه به کشاورز برسد به جیب دیگران میرود.
بیرانوند روغن کشی سویا و کلزا را یکی دیگر از ظرفیتهای استان لرستان برشمرد و عنوان کرد: در اشترینان یک نفر در حال احداث کارخانه روغن کشی است و در دهپیر یک کشتارگاه مجهز و به روز جهت کشتار طیور در حال احداث است که هم اکنون حدود ۸۰ درصد پیشرفت دارد.

محصولات لرستان نباید به صورت خام از استان خارج شود
وی بیان کرد: در بحث ایجاد صنایع تبدیلی متاسفانه قبلا کارهای کوچکی انجام گرفته است اما اکنون دولت مصصم است تا هرجا ظرفیتی وجود دارد خارج از تمام بحثهای حاشیهای نیاز آن منطقه را برطرف کند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: دولت، جهاد کشاورزی و سازمان صنایع تبدیلی لرستان به دنبال این است که هیچ گونه تولیداتی به صورت خام و فرآوری نشده از استان خارج نشود بلکه بتوانیم محصول را فرآوری کنیم و این ارزش افزوده را به استان خودمان برگردانیم.
با توجه به ظرفیتهای خوبی که لرستان در بخش کشاورزی دارد اگر در هر شهرستان متناسب با ظرفیت و تولید محصول آن صنایع تبدیلی ایجاد شود مسلما جوانان هر منطقه در همان بخش مشغول به کار میشوند و دیگر لازم نیست برای کار راهی استانهای دیگر شوند و این امر میتواند مقداری از حجم عظیم بیکاری استان بکاهد و باید گفت این رویا نیست و با تلاش مسئولان و حمایت سرمایهگذاران میتواند به راحتی محقق شود.
انتهای پیام/
Sunday, 26 March , 2023