مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با بیان اینکه قبل از ایام نوروز کمپ موقتی برای حفاظت از سمندر لرستانی ایجاد می‌شود گفت: پاسگاه محیط‌بانی هم برای حفاظت از «سمندر» و هم برای سایر گونه‌ها راه‌اندازی می‌شود.


به گزارش سفیرافلاک، به نقل از روابط عمومی محیط زیست لرستان، علی سالاروند اظهار داشت: به اعتقاد بنده سمندر لرستانی به حیات خود در لرستان ادامه می‌داد تا اینکه معروف شد و همین امر موجب به خطر افتادن این گونه اندمیک لرستان شد.

وی با بیان اینکه زمانی که همه از وجود این گونه مطلع شدند که می‌توان آن را به جاهای مختلفی انتقال داد و به خانه آورد، این گونه دچار مشکل شد، افزود: حالا که این گونه معروف شده، ما مجبوریم که حفاظت از آن را تشدید و بیشتر کنیم.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست لرستان عنوان کرد: هر سال، قبل از ایام نوروز که بیشترین قاچاق این گونه را در این ایام داریم، کمپ موقتی در منطقه «کول چپ» شهرستان پلدختر ایجاد می‌کنیم.

وی بیان کرد: زیستگاه اصلی «سمندر لرستانی» منطقه «کول چپ» شهرستان پلدختر است و در این راستا در این ایام با ایجاد کمپ موقت حفاظت، اقدام به حفاظت از این گونه در استان می‌کنیم.

سالاروند با بیان اینکه این گونه در دو تا سه زیستگاه طبیعی لرستان زندگی می‌کند، گفت: دسترسی به یک تا دو مورد آنها خیلی سخت است و کمتر به آنها مراجعه می‌کنند، اما منطقه «کول چپ» پلدختر چون معروف شده بیشتر به آن مراجعه می‌شود که در این راستا یک کمپ موقت را برای حفاظت از این گونه ایجاد می‌کنیم.

وی با بیان اینکه این کمپ موقت را، تحت عنوان حفاظت از زیستگاه «سمندر» از قبل از ایام عید به صورت پایدار ایجاد می‌کنیم، اظهارداشت: در تلاش هستیم که با اخذ ماده ۲۳، پاسگاه محیط بانی «شاداب کوه» را نیز برای حفاظت از این گونه دایر کنیم.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست لرستان با تاکید بر اینکه این پاسگاه محیط‌بانی هم برای حفاظت از «سمندر» و هم برای سایر گونه‌ها راه‌اندازی می‌شود، افزود: با توجه به اینکه «شاداب کوه» به عنوان منطقه حفاظت شده اعلام شده، نیاز به راه‌اندازی پاسگاه محیط بانی دارد.
 
وی عنوان کرد: برای جلوگیری از قاچاق این گونه، با استان‌هایی که بازار فروش این گونه هستند، هماهنگی شده تا گشت‌های نظارتی را راه اندازی کنند و اگر موردی از قاچاق این گونه را مشاهده کردند سریعاً آن را به استان لرستان تحویل دهند.

سالاروند گفت: همچنین دستور مقام قضایی را اخذ کرده‌ایم تا خودروهایی که قصد عبور از زیستگاه این گونه را دارند را مورد بازرسی قرار دهیم.

وی با اشاره به اطلاع رسانی در رابطه با شرایط این گونه، تصریح کرد: نباید به این گونه دست زد، چرا که اگر دست زده شود سریع بیمار می‌شوند و ممکن است برایش اتفاقی رخ دهد.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست لرستان با تاکید بر اینکه در رابطه با تشدید حفاظت از این گونه، ۳۰ بند مصوبه داشته‌ایم، تصریح کرد: اکثر این مصوبات نیز در حوزه‌های آموزشی، هماهنگی، حفاظتی، استفاده از ظرفیت‌ها نیروهای پلیس راه، استان‌های مقصد قاچاق گونه و… است.

سالاروند تأکید کرد: همه این اقدامات را انجام داده‌ایم، اعتباری را نیز در این رابطه اخذ کرده‌ایم تا بتوانیم حفاظت از این گونه و زیستگاه آن را بیشتر انجام دهیم.

انتهای پیام/