به گزارش سفیرافلاک، ناسا مقارنه مشتری و زهره را به صورت دو نقطه درخشان بر فراز ایتالیا در آسمان شب به عنوان عکس نجومی روز به اشتراک گذاشته است.
ناسا هنگام به اشتراک گذاشتن این عکس گفت: «چند روز پیش، دو درخشانترین سیاره در آسمان شب با فاصله یک درجه از یکدیگر عبور کردند که به آن مقارنه گفته میشود. این دو نقطه درخشان دقیقاً پس از غروب خورشید در بسیاری از نقاط جهان قابل مشاهده هستند. تصویر ناسا در ایتالیا گرفته شده است.
طبق گزارش Space.com، زهره و مشتری تا ۷ فوریه ۲۰۳۲ دوباره نزدیک به نظر نخواهند رسید که تقریباً نزدیک به یک دهه خواهد بود. گزارش The-sky.org اشاره می کند که زهره و اورانوس نیز در آسمان شب در ۳۱ مارس ۲۰۲۳ (۱۱فروردین ۱۴۰۲) به هم میرسند.

مشتری، بزرگترین سیاره منظومه شمسی و زهره، یکی از درخشانترین اجرام در آسمان زمین، حدود نیم درجه از یکدیگر فاصله دارند. از هفتهها پیش این دو جسم در حال نزدیک شدن به هم و ایجاد پدیده ای به نام مقارنه هستند. هرگاه دو جسم در آسمان (مانند ماه، سیارات یا ستارهها) از دید ناظر زمینی بهطور استثنایی نزدیک به هم ظاهر شوند پدیده مقارنه رخ می دهد.
این دو سیاره درخشان در واقع میلیون ها مایل از هم فاصله دارند و فقط از دید انسان روی زمین به نظر میرسد که آنها در مقابل یکدیگر قرار می گیرند. به علت الگوهای مداری زمین، مشتری و زهره، هر سال مقارنههایی مانند این اتفاق میافتد.
انتهایپیام/
- منبع خبر : مهر
Monday, 27 March , 2023