به گزارش سفیرافلاک، آب و هوای بهاری در روستاهای آرام و زیبا، فضایی مفرح و دلنشین را برای مسافران و گردشگران فراهم کرده تا در ایام نوروز راهی روستاهای گردشگری شوند و از طبیعت بکر و زیبای آن بهره ببرند.
با گسترش آپارتماننشینی و ماشینیشدن زندگیها، این روزها روستاگردی یکی از مهمترین مقاصد مسافران نوروزی است تا به دور از هیاهو و آلودگیهای شهری، چند روزی را در روستاها سپری کنند و علاوه بر این که از جاذبههای طبیعی این مناطق استفاده میکنند، با آداب و رسوم و فرهنگ آنها نیز آشنا میشوند.

بوی نان تازه، صدای خروشان آب رودخانه و آبشارها، قهقهههای کودکانه بچههایی که مشغول بازی هستند، صدای پرندگان خوش آواز، نمنم باران و هزاران زیبایی دیگر در کنار هم، دلنشینترین شرایط را برای گردشگران فراهم میکند.
با ایجاد اقامتگاههای بومگردی، طی سالهای اخیر این اقامتگاهها بسیار مورد استقبال گردشگران و مسافران نوروزی قرار گرفته و فضای اقامتگاههای بومگردی متناسب با فرهنگ و آئینهای همان منطقه طراحی شده است.

در اقامتگاههای بومگردی با غذاهای محلی از مسافران پذیرایی میشود و میزبانان با لباسهای محلی حضور دارند که این خود میتواند یک فرصت و ظرفیت برای معرفی آداب و رسوم و صنایع دستی و غذاهای روستایی باشد.
لرستان به واسطه شرایط جغرافیایی و آب و هوای دلپذیری که دارد در ایام نوروز میزبان هزاران گردشگر و مسافر نورزی است که برخی از مسافران به دل روستا میروند تا چند روزی از فضای دلنشین روستا استفاده کنند.

۱۲ روستای هدف گردشگری در استان وجود دارد
محمد عزیزی کارشناس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: در استان لرستان ۱۲ روستای هدف گردشگری وجود دارد که با توجه به فرا رسیدن ایام نوروز، با دهیاران روستاها هماهنگیهای لازم صورت گرفته تا این روستاها آماده میزبانی از مسافران و گردشگران نورز باشند.
وی افزود: در برخی از روستاهای استان، اقامتگاههای بومگردی وجود دارد که با ظرفیتها و امکانات مختلف در این ایام از مسافران پذیرایی میکنند که به صورت مستمر، نظارتهای لازم صورت میگیرد.

اقامتگاههای بوم گردی، تجربه زندگی در روستا
کارشناس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان تصریح کرد: در روستاهای هدف گردشگری، علاوه بر این که اقامتگاه های بومگردی تدارک دیده شده است، خانه مسافر هم برای اسکان مسافران مهیا شده تا مسافران در صورت اسکان بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.
عزیزی بیان کرد: روستاهای هدف استان شامل روستای بیشه، سنگتراشان، رباط نمکی، گوشه شهنشاه و روستای گریت در خرم آباد، روستاهای ونایی و دهکرد در شهرستان بروجرد، گایکان الیگودرزبه دلیل گل و گیاه بسیار زیبا خصوصا لاله واژگون، روستاهای کمندان و دره تخت ازنا، سراوند دورود و ولیعصر پلدختر است.
وی خاطرنشان کرد: البته روستاهای دیگری هم هستند که جزء روستاهای هدف گردشگری نبوده ولی به دلیل دارا بودن جاذبههای طبیعی و تاریخی، گردشگر پذیر هستند که نمونه آنها کهمان الشتر است که به دلیل طبیعت زیبا هرساله مسافران نوروزی از آن بازدید میکنند.

ایجاد بازارچههای صنایع دستی در روستاهای هدف گردشگری
کارشناس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان عنوان کرد: در مجموع حدودا اقامتگاههای بومگردی در استان ظرفیت پذیرش ۵۰۰ نفر را دارند که گردشگران از آن استقبال زیادی دارند.
عزیزی از ایجاد بازاچههای محلی در روستاهای هدف گردشگری خبر داد و گفت: در این روستاها بازاچههای صنایع دستی برپا میشود که فرصتی برای معرفی صنایع دستی استان است و علاوه بر این نیز سوغات شهرها معرفی میشود.
انتهایپیام/
Sunday, 28 May , 2023