ازنا یکی از شهرستان‌های استان لرستان که در در دامنه کوه‌های سربه فلک کشیده اشترانکوه واقع شده و با آب و هوایی معتدل و نیمه‌خشک و با جاذبه‌هایی زیبا و دل‌فریب هر ساله در فصل بهار پذیرای گردشگران بسیاری است.

به گزارش سفیرافلاک، با فرا رسیدن فصل بهار، طبیعت سر از خواب زمستانه بر می‌دارد و این بهار رنگارنگ است که دامن پر شکوفه خود را بر روی دشت‌ها می‌گستراند تا بار دیگر جلوه‌ای زیبا از خلقت خالق را به نمایش درآورد.

بهار که می‌شود جای جای استان لرستان زیبای‌های خاص خود را به رخ هر بیینده‌ای می‌کشاند و شما در هر شهرستان می‌تواند کلکسیونی از زیبایی و شگفتی طبیعت و تاریخ را ببیند.

ازنا یکی از شهرستان‌های استان لرستان که در در دامنه کوه‌های سربه فلک کشیده اشترانکوه واقع شده و با آب و هوایی معتدل و نیمه‌خشک و با جاذبه‌هایی زیبا و دلفریب هر ساله در فصل بهار پذیرای گردشگران بسیاری است.

از جاذبه‌های طبیعی، گردشگری  و تاریخی ازنا می‌توان به روستای دربند ازنا، روستای دره تخت، تونل برفی ازنا، سراب تیان، چشمه قلقل، بام ازنا، پارک جنگلی اشترانکوه، امامزاده آقا پیر عباد، قلعه کمندان، بقعه امامزاده قاسم و همچنین آبشارها و سراب‌های فصلی این شهرستان اشاره کرد.

در ادامه این گزارش به اختصار به معرفی برخی از این جاذبه‌های زیبا و جذاب می‌پردازیم.

دربند

دربند دهستانی بزرگ و سرسبز در جلگه شمالی اشتراکوه و در نزدیکی ازنا است که چشم‌اندازهای زیبای اشترانکوه زیبایی خاصی به این منطقه بخشیده است.

 در دل این روستا که زیبایی‌های بی‌نظیری برا تفریح و یک گردش دلپذیر دارد، روی خروشان است که طراوت و سرسبزی خاصی به آن بخشیده است که از اشترانکوه سرچشمه می‌گیرد.

تونل برفی

و اما معروف‌ترین جاذبه طبیعی شهرستان ازنا « تونل برفی » است که در دامنه قله کول جنون قرار دارد و به‌ صورت طبیعی در برف و یخ‌های دامنه زیبا و سر به فلک کشیده اشترانکوه در منطقه کمندان شهرستان ازنا به وجود آمده که طول آن بیش از ۸۰۰ متر و ارتفاع آن از کف تونل تا سقف بین ۲٫۵ تا ۳ متر است و به دلیل برودت و سرمای شدید هوا در این منطقه تنها در فصول بهار و تابستان قابل بازدید است.

جوشش آبشارهای فصلی در ازنا

فصل بهار که می‌شود آبشارهای زیبا و متعددی از ارتفاعات اشترانکوه جاری می‌شود و جلوه زیبایی به طبیعت این منطقه می‌بخشد؛ این آبشارهای فصلی شهرت آنچنانی ندارند اما هرساله با ذوب شدن برف‌های قله اشترانکوه و جاری شدن آنها گردشگران زیادی را به سو یخود فرا می‌خوانند.

از آبشارهای فصلی این منطقه می‌توان به کول شاه کول، ارتفاعات چالگوران، ارتفاعات دره تخت و ارتفاعات تیان که در نسار شمال، شمال شرقی و شمال غربی  منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه قرار گرفته است اشاره کرد که در جوار آن‌ها سرسبزی خاصی نثار طبیعت اطراف آن شده است.

سراب‌های ازنا

در شهرستان ازنا می‌توان روستاها، چشمه‌ها و سراب‌های زیبایی دید و ساعت‌ها به تماشای آن‌ها نشست و از زیبایی‌های آها لذت برد.

«سراب تیان» که به زبان محلی به آن «چاه تیان» گفته می‌شود مانند یک گودال است که آبی گوارا از دهانه آن به بیرون می‌ریزد، این سراب در ۲۲ کیلومتری غرب شهرستان ازنا و در شمال غربی دامنه نسار اشترانکوه در مسیر جاده ازنا به دورود واقع شده است.

«سراب دربند» یا «چشمه قل‌قل» در ۱۲ کیلومتری جنوب غربی شهرستان ازنا و به فاصله سه کیلومتری جنوب شرقی دهستان دربند و در شمال غربی دامنه پناهگاه حیات‌وحش سفیدکوه ازنا یعنی سفیدکوه کوچک قرار دارد.

یکی از چشمه‌های این شهرستان تیان است که در کوهپایه رشته‌کوه اشترانکوه میان روستاهای بیدستانه و تیان شهرستان ازنا قرار دارد و زیبایی خاصی به این منطقه بخشیده است.

روستای دره تخت

برای و گشت و گذار در روستای زیبای «دره تخت» باید به ۱۳ کیلومتری جنوب ازنا بروید تا این روستای زیبا و جذاب را از نزدیک ببنید؛ در این روستا که هر ساله پذیرای گردشگران زیادی است، در فصل بهار لاله‌های واژگونی می‌روید و سرخی این لاله‌ها منظره بی‌نظیری را پیش چشم هر ببینده به نمایش می‌گذارد و خروش رودخانه‌های خروشان در دره‌ها  و دشت‌های آن زیبایی‌های آن را دو چندان می‌کند.

قلعه دز

« قلعه دز» این اثر تاریخی دوران ساسانیان را می‌توانید در ۱۵ کیلومتری شمال غرب شهرستان ازنا و در میان سه روستا با نام های چشمه درگاه، مسعود آباد، زرنان و قله‌ای به همین نام (دز) تماشا کنید، اثری که آخرین بقایای آن همواره در فصل گردشگری تاریخ دوستان را به سوی خود فرا می‌خواند.

این قلعه تاریخی از طاق‌های زنجیره‌ای و به‌صورت دیوارهای قائم و تیغه‌هایی از سنگ‌های آهکی و سـاروج ساخته شده که متأسفانه تغییرات آب و هوایی، حفاری‌های غیرمجاز و عدم توجه به این اثر زیبا و منحصربه‌فرد آن را در آستانه تخریب قرار داده است.

قلعه کمندان

از دیگر مناطق تفریحی و تاریخی شهرستان ازنا می‌تواند به قلعه کمندان اشاره کرد؛ قلعه‌ای که قدمت آن به دوران قاجاریه برمی‌گردد و برای دیدن آن باید از ۱۸ کیلومتری جنوب این شهرستان و به دامنه شمالی منطقه حفاظت‌شده اشترانکوه بروید.

برای ساخت دیوارهای این قلعه تاریخی قائم و تیغه‌هایی با آجرهای نظامی و ملات گل و ساروج استفاده‌شده و ارتفاع  آن از سطح دریا دو هزار و ۲۰۰ متر و در بالای صخره‌ای مشرف ‌به روستای کمندان واقع‌شده است؛ قلعه کمندان در گذشته نه‌‌چندان دور مرکز حاکمیت و محل سکونت کدخدا و بزرگان ده بوده و کلیه امورات مربوط به روستا در این محل انجام می‌گرفته و با توجه به ساختار آن به جاده ورودی روستا و دره کمندان تسلط دارد.

بقعه امام‌زاده قاسم(ع) ازنا

مقبره امامزاده قاسم (ع) در ۴۰ کیلومتری شمال غربی شهرستان الیگودرز و بر سر راه ازنا – شازند در روستای امام‌زاده قاسم قرار دارد که بنای آن از نوع مقابر با نقشه خارجی مربع شکل است و دارای گنبد دو پوش به شکل شانزده ضلعی و گنبد نیم کروی داخلی است.

بنای این مقبره سه طبقه است به طوری که یک طبقه شامل حیاط، رواق‌ها و گنبد خانه، و یک طبقه شامل اتاق‌های مجزا است که مورد استفاده استراحت زائران قرار می‌گیرد. حیاط بقعه نیز در مقطع همکف چهارضلعی و به موازات رواق‌ها در ارتفاع بالاتر به هشت‌ضلعی تبدیل شده است.

در انتهای ایوان غربی این مقبره بر روی یک دروازه دو لنگه کتیبه‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد در ماه محرم سال ۷۳۸ هجری قمری ساخته شده است.

آقا پیرعباد

در منطقه گردشگری و زیارتی آقا پیرعباد می‌تواند به زیارت یکی از نوادگان امام موسی کاظم بنام محمد یا محمد رسول یا محمد سروی بروید که در زمان خلافت خلفای عباسی برای تبلیغ مذهب تشیع و نیز دعوت مردم به دین اسلام به این منطقه مهاجرت کرده است.

محمد رسول پس از شناسای توسط ماموران خلیفه عباسی در یک تنگه زخمی می‌شود در محل فعلی روی تخته‌سنگی کشته می‌شود و در همان‌جا به خاک سپرده می‌شود، سال‌ها بعد عده‌ای از علاقه‌مندان روی قبر وی ساختمانی بناکرده و محل دیدار گردشگران و زائران می‌شود.

انتهای پیام/