به گزارش سفیرافلاک، دهم فروردین مصادف با سالروز ارتحال آیتالله بروجردی(ره) بزرگ مرجع جهان تشیع است که در طول عمر خود خدمات زیادی را در عرصه حوزه علمیه، تربیت شاگردان، عرصه سیاسی و وحدت ارائه داد و نقش مهمی در معرفی شیعه به جهان داشت که تا به امروز گسترش مذهب شیعه در جهان را شاهد هستیم.
آیت الله سید حسین طباطبایی بروجردی(ره) در سال ۱۲۵۴ در بروجرد متولد شد، پدرش سید علی طباطبایی و مادرس دختر سید محمد علی طباطبایی، نسب آیت الله بروجردی(ره) با ۳۲ واسطه به امام حسن مجتبی(ع) میرسد که نه تنها افتخاری برای بروجرد و لرستان بلکه برای ایران است.
آیتالله بروجردی(ره) در طول عمر بابرکت خود در عرصههای زیادی از علم و تبلیغ دین موفق عمل کرد به طوری که بیش از ۷۰۰ شاگرد از محصر ایشان بهره برده و توانستند در حوزههای علمیه از وجود پربرکت و علوم و دانش ایشان استفاده نمایند که هر کدام از این شاگردان، نقش مهمی در تبلیغ دین مبین اسلام داشته و دارند.

آیت الله بروجردی(ره) هفت ساله بود که کمر همت را برای کسب علم و دانش بست و راهی مکتب شد و پس از چندین سال بهره بردن از مکتب، در سن ۱۸ سالگی برای ادامه تحصیل در رشته فقه و اصول راهی اصفهان شد که پس از اتمام دروس، به بروجرد بازگشت.
علاقه به تحصیل و آموختن دروس حوزه و فقه سبب شد تا نسبت به ادامه دروس در این راستا اهتمام ویژهای داشته باشد تا جایی که در سال ۱۳۱۸ به نجف رفت و پس از بهره گرفتن از محضر آخوند ملا محمد کاظم خراسانی، آیت الله یزدی و شریعت اصفهانی، در نهایت به مرتبه اجتهاد رسید.
آیتالله بروجردی(ره) ۳۶ سال از عمر با برکت خود را در بروجرد زندگی کرد، خانهای ساده اما مملو از معنویت و سادگی در خیابان صفا داشت که با گذشت سالهای سال با گذر از این کوچه هنوز هم بوی بهشت به مشام میرسد.

بیت آیتالله بروجردی(ره) در عین سادگی اما این روزها مامنی برای دلدادگان و ارادتمندان است که به رسم احترام در سفر به بروجرد وارد این خانه تاریخی میشوند و از نزدیک با خانهای که بزرگ مرجع جهان تشیع روزگاری در آنجا زندگی کرده آشنا میشوند.
مبارزه با رژیم ستمشاهی
آیتالله بروجردی(ره) در دوران رژیم پهلوی، روشنگریهای زیادی انجام میدادند و با سخنرانیهای خود، مردم را آگاه و آنها را به مبارزه فرامیخواند و علیرغم همه سختیها و مشکلات اما مصممتر از همیشه برای اهداف تلاش میکرد.
آیتالله بروجردی(ره) همیشه در برابر مواضع رژیم پهلوی محمد میایستاد و تمام قد از اسلام و دین دفاع میکرد و اعتراضات را به صورت واضح و صریح اعلام مینمود.
اتحاد و وحدت از مهمترین اهداف و برنامههای بزرگ مرجع جهان تشیع بود که معتقد بودند وحدت و یکپارچه بودن رمز اصلی پیشبرد اهداف اسلام است و با شناخت کاملی که از اسلام و جهان اسلام داشت موفق شد شیعه را به دنیا معرفی کند.

هرساله در ماه محرم دستههای عزاداری راهی بیت تاریخی آیتالله بروجردی(ره) میشوند و به سینهزنی و زنجیرزنی میپردازند، همچنین حاجتمندان زیادی دلهای خود را به این خانه معنوی گره میزنند تا دست رد از درگاه خداوند برنگردند.
یکی از نزدیکان آیتالله بروجردی(ره) نقل کرد که چشمان ایشان مشکل داشت و در روز عاشورا وقتی عزاداران حسینی که گل عزا بر لباسهای خود زده بودند و در این بیت مشغول عزاداری بودند، آیتالله بروجردی(ره) مقداری از گل سرشانه یکی از عزاداران را با دست برداشته و بر چشمان خود میمالد و همین سبب شفای چشمان ایشان میشود.
آیتالله بروجردی(ره) در دهم فروردین سال۱۳۴۰ در سن ۸۶ سالگی دارفانی را وداع گفت.
آیتالله بروجردی(ره) منادی وحدت
حجتالاسلام سید علی حسینی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: آیت الله بروجردی(ره) مرجع جهان تشیع دارای دو ویژگی برجسته و مهم بودند، در نگاه اول ایشان انسانی الهی و عالمی الهی بودند اما یکی از ویژگیهای مهم این عالم بزرگ علم و یکی هم تقوا بود به طوری که از جهت علمی ایشان در حد اعلاء بودند به طوری که شاگردان زیادی را تربیت کردند که تعدادی از آنها مرجع تقلید شدند.
وی افزود: آیتالله بروجردی(ره) مجتهدپرور بود و معلم چیرهدستی بود که توانست در دوران زندگی خود، علمای بزرگی را تربیت نماید.
امام جمعه بروجرد تصریح کرد: آیتالله بروجردی(ره) از جهت تقوا نیز در حد اعلاء بود و یک متقی به معنای واقعی کلمه بود که سبب شد علما را معرفی کند و در واقع در زمان خود یک تک مرجع در جهان تشیع بود.
حجتالاسلام حسینی با اشاره به اینکه ایشان منادی وحدت بودند، خاطرنشان کرد: در همه جا برای ایجاد وحدت تلاش میکرد و ایجاد وحدت را همیشه مدنظر داشت.
انتهای پیام/
Sunday, 28 May , 2023