سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر یک امر ضروریست چراکه ورود زودهنگام و خروج دیرهنگام دام عشایر و چرای بیش از حد، حضور دام مازاد در مراتع، خشکسالی، فرسایش خاک و سیلاب از مهم‌ترین دلایل تخریب مراتع به‌شمار می‌رود.

به گزارش سفیرافلاک به نقل از روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان، حسین میرزایی اظهارداشت: جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر یک امر ضروری است چراکه ورود زودهنگام و خروج دیرهنگام دام عشایر و چرای بیش از حد، حضور دام مازاد در مراتع، خشکسالی، فرسایش خاک و سیلاب از مهم‌ترین دلایل تخریب مراتع به شمار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه با مدیریت استفاده از مراتع به‌خصوص جلوگیری از ورود زودهنگام دام به مرتع و جلوگیری از ورود دام مازاد می‌توان از تخریب بیشتر مراتع جلوگیری کرد، افزود: حفظ و احیای مراتع، اجرای طرح‌های مرتع‌داری و ممیزی مراتع یکی از اولویت‌های مهم برنامه‌های منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان است.

سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان تصریح کرد: زمان ورود و خروج دام، ظرفیت دام و مدت استفاده از مراتع به‌عنوان سه موضوع مهم در حوزه مدیریت چرای دام در مراتع است البته برای جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر باید زیرساخت‌ها و تمهیدات لازم برای توزیع نهاده، آب و خدمات‌رسانی به عشایر در استان‌های مبدأ توسط دستگاه‌های اجرایی ذیربط با استفاده از ظرفیت تعاونی‌ها و تشکل‌های عشایری انجام شود.

میرزایی بیان کرد: چرای زودهنگام، رعایت نشدن زمان ورود و خروج دام از مراتع، رعایت نشدن ظرفیت دام و مدت استفاده از مراتع باعث کاهش تولید علوفه، از بین رفتن ترکیب پوششی خاک، از بین رفتن گونه‌های درجه یک و هجوم گونه‌های مهاجم، سفت و فشرده شدن خاک، افزایش فرسایش خاک، افزایش روان‌آب و هدر رفت خاک می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در گلوگاه‌های ورودی به استان تعدادی از همکاران مستقر شده و اجازه ورود عشایر به مراتع را ندادند، عنوان کرد: برگزاری کلاس آموزشی و توجیه کردن دامدارن نسبت به پیامدها و مشکلات کوچ زودهنگام در مراتع ییلاقی، اضافه کردن اکیپ‌ها در ورودی‌ها و گلوگاه‌های استان، ضرورت هماهنگی با دادستان و سایر مقامات قضایی و جلب همکاری نیروی انتظامی را جهت پشتیبانی کامل از این برنامه ضروری دانست.

انتهای‌پیام/