به گزارش سفیرافلاک، رصد جدید جیمزوب از اورانوس پس از عکس مشابهی انجام شد که جیمزوب از نپتون، دیگر غول یخی منظومه شمسی، گرفته است.
بر اساس خبری از ناسا، عکس جدید اورانوس دارای حلقههای دراماتیک و همچنین ویژگیهای درخشان در جو سیاره است.
ناسا اعلام کرد که دادههای جیمزوب حساسیت بیسابقه رصدخانه را به کمنورترین حلقههای غبار نشان میدهد، که پیش از این تنها توسط دو مرکز دیگر تصویربرداری شده است: فضاپیمای وویجر ۲ هنگام عبور از کنار سیاره در سال ۱۹۸۶ و تلسکوپهای کِک با اپتیک تطبیقی پیشرفته.
تلسکوپ جیمزوب ناسا روز پنجشنبه در حساب کاربری خود در شبکههای اجتماعی توییت کرد: «اورانوس هرگز بهتر به نظر نمیرسید».
تلسکوپ فضایی جیمز وب اخیراً تصویری از اورانوس گرفته است که با جزئیات بسیار زیاد سیستم حلقه ای غول یخی، درخشانترین قمرها و جو پویا آن را نشان می دهد. این رصد که در ۶ فوریه ۲۰۲۳ انجام شد، به دنبال عکسی مشابه خیره کننده است که اخیراً از دیگر غول یخی منظومه شمسی، نپتون، گرفته است.
بزرگترین و قویترین تلسکوپ فضایی جهان از هزاران کهکشان عکس میگیرد؛ که برخی از آنها میلیاردها سال پیش پس از بیگ بنگ و برخی از کمنورترین اجرام مشاهده شده تا کنون شکل گرفتهاند. ناسا میگوید این تلسکوپ برای کاوش در هر مرحله از تاریخ کیهانی طراحی شده است.

به گفته ناسا، اورانوس، منحصر به فرد است. این سیاره در سمت خود، تقریباً با زاویه ۹۰ درجه نسبت به صفحه مدارش میچرخد. این باعث ایجاد فصول بسیار خشن میشود زیرا قطب های سیاره چندین سال از نور خورشید ثابت و به دنبال آن سال های مساوی تاریکی کامل را تجربه میکنند.
به گفته آژانس فضایی، این سیاره به دلیل ترکیب شیمیایی درون آن به عنوان یک غول یخی شناخته میشود. تصور میشود که بیشتر جرم آن سیال و متراکم از مواد یخی (آب، متان و آمونیاک) بالای یک هسته سنگی کوچک باشد. ناسا گزارش داد که اورانوس ۱۳ حلقه شناخته شده دارد و ۱۱ حلقه از آنها را می توان در عکس جدید مشاهده کرد.
به گفته ناسا: برخی از این حلقهها در جیمزوب بسیار درخشان هستند که وقتی به هم نزدیک میشوند، به نظر میرسد که در یک حلقه بزرگتر ادغام میشوند. ۹ حلقه به عنوان حلقههای اصلی سیاره طبقهبندی میشوند و دو حلقه از حلقههای غبارآلود کمنورتر هستند که تا زمان پرواز در سال ۱۹۸۶ توسط وویجر ۲ کشف نشدند.
انتهایپیام/
- منبع خبر : فارس
Tuesday, 6 June , 2023