به گزارش سفیرافلاک، بارشهای بهاری در نیمه اول فروردین ماه امسال در استان لرستان نمود بیشتری داشت و اکنون که در نیمه آخر اولین فصل سال قرار داریم، گزارشات هواشناسی حاکی از ورود یک سامانه بارشی قوی به استان و سیلآسا بودن آن دارد.
با توجه به پیشبینیهای هواشناسی و سیلآسا بودن بارشهای پیشرو، چند روزی است که هشدارهای زرد و قرمز هواشناسی یکی پس از دیگری صادر میشود تا مسئولان، مردم و به ویژه کشاورزان و دامداران تمهیدات لازم را برای جلوگیری از خسارت احتمالی اتخاذ کنند.
بر اساس پیشبینی هواشناسی، عصر روز چهارشنبه بیست و سوم فروردین ماه سامانه بارشی قوی وارد جو لرستان میشود و فعالیت آن همه نقاط استان را تحت پوشش قرار میدهد اما براساس آنچه که اعلام شده بارشها اینبار در نقاطی از پلدختر، خرمآباد، رومشکان، کوهدشت، دوره چگنی، سپیددشت، شولآباد، تا حدودی سلسله، دلفان و دورود نمود بیشتری دارد.
پیشبینی بارشهای سیلآسا در لرستان
با ورود این سامانه بارشی به آسمان لرستان مخاطراتی همچون بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها، سیلابی شدن مسیلها و رودخانههای فصلی، آبگرفتگی معابر به صورت گسترده، انسداد راههای روستایی و اختلال در جادهها و اختلال جدی در سفرهای بین شهری و داخل شهر پیشبینی شده است.
با توجه به سیلآسا بودن بارشها، جلسات ستاد بحران در برخی از شهرستانهای استان تشکیل شد تا راهکارهای مقابله با سیلاب و خسارت احتمالی اتخاد شود؛ در مرکز استان نیز در همین راستا جلسهای برگزار شد و آنچه که مورد تاکید قرار گرفت این بود که فرمانداران ضمن تشکیل جلسه اضطراری مدیریت بحران در سطح شهرستانهای خود اقدامات پیشگیرانه برای بارندگیهای پیش رو را در دستور کار قرار دهند.
آمادگی دستگاههای امدادی در لرستان
از آنجا که میزان این بارشها بین ۴۰ تا ۶۰ میلیمتر و به صورت نقطهای ۱۳۰ تا ۱۶۰ میلیمتر پیشبینی شده است دالوند معاون عمرانی استاندار لرستان بر این تاکید کرده است که دستگاهها در حالت آمادهباش قرار گیرند و همچنین جمعیت هلالاحمر استان نیز ضمن استقرار اکیپهای امدادی در مسیرهای حادثهخیز با هماهنگی فرمانداران نسبت به تامین مکانی مناسب جهت اسکان احتمالی اقدام کند.
معاون عمرانی استانداری لرستان همچنین تاکید کرده است که سازمان جهاد کشاورزی، شیلات و امور عشایری استان هشدارهای لازم را به بهرهبرداران بخش کشاورزی، مالکین مزارع پرورش ماهی و عشایر اعلام کند تا نسبت به اتخاذ تصمیم تمهیدات لازم جهت جلوگیری از بروز خسارات اقدام کنند.
در جلسه ستاد مدیریت بحران لرستان که با حضور استاندار لرستان برگزار شد، توصیههای لازم بار دیگر مورد تاکید قرار گرفت تا مدیران و مسئولان دستگاههای امدادی استان با آمادگی بیشتری پای کار باشند تا از خسارات احتمالی کاسته شود.
تخلیه روستاهای در مسیر سیل
یکی از تصمیماتی که در این جلسات اتخاذ شد این بود که مسئولان مربوطه روستاهای واقع در مسیرهای پر خطر را شناسایی و نسبت به صدور تخلیه آنها اقدام کنند؛ ممنوع شدن گردشگری تا پایان هفته نیز از دیگر تصمیماتی بود که به اداره کل میراث فرهنگی استان محول شد.
اجتناب از سفرهای برون شهری، کوهنوردی، جابهجایی عشایر کوچرو نیز از دیگر مباحثی بود که مورد تاکید قرار گرفته است تا در این بارشها کسی دچار خسارت و حادثه نشود.
با توجه به پیشبینیهای انجام شده و شدت بارشها امیدواریم مسئولان مربوطه با برنامهریزی منسجمتری پای کار باشند تا این بارش رحمت الهی برای مردم حادثه ساز نشود، چرا که مردم هنوز خاطره تلخ سیلابهای گذشته و به ویژه سیلاب فروردین ماه سال ۹۸ را فرموش نکردهاند، سیلابی که حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان خسارت به زیر ساختهای استان زد و علیرغم گذشت پنج سال هنوز هم آثار آن را میتوان در برخی مناطق استان دید.
انتهای پیام/
Tuesday, 6 June , 2023