کارشناس آبخیزداری گفت: واگذاری اراضی ملی قابل کشت با هدف ایجاد اشتغال کلان و حفظ منابع طبیعی با قرار دادن چارچوب‌های در شرایط واگذاری گام مهمی در راستای کاهش بیکاری در لرستان است.

به گزارش سفیرافلاک، یکی از دغدغه‌های اصلی جوانان لرستان مسئله «اشتغال» است و علی‌رغم ظرفیت‌های غنی که در این استان وجود دارد، جوانان زیادی جویای کار هستند و متاسفانه سال‌هاست که لرستان رکوددار رتبه بیکاری در کشور است و این یعنی مسئولان باید توجه ویژه و بیشتری به مسئله اشتغال این دیار داشته باشند.

یکی از ظرفیت های استان، وجود جوانان صاحب فکر و ایده است و می‌توان از توان و استعداد این افراد برای بهبود وضعیت اشتغال لرستان بهره جست.

وحید بیرانوندی یکی از جوانان نخبه و تحصیل‌کرده این استان است که طرح و برنامه‌های مختلفی برای کاهش معظل بیکاری در لرستان دارد و ما در قالب گفتگوهای متعددی سعی کردیم به معرفی طرح و ایده‌های این جوان بپردازیم که در این بخش برخی از طرح‌ها و برنامه‌های وی به نگارش در آمده است.

شما چه طرح و برنامه‌هایی برای اشتغال و بهبود وضعیت اقتصادی جامعه دارید؟

بیرانوندی: در ابتدا باید گفت تمام موارد و طرح‌هایی که در این گفتگو و مصاحبه‌های آتی بدان پرداخته خواهد شد به صورت طرح‌های مکتوب آماده و قابلیت اجرایی شدن در شهرستان خرم‌آباد به عنوان پایلوت در کشور را دارند.

راه برون‌رفت از شرایط سخت کنونی بسیار ساده است، فقط باید مسئولان تلاش خودشان را مضاعف کنند، به جوانان تحصیل‌کرده بها بدهند و با دلسوزی برای این مردم در پست‌های خود تصمیم‌گیری کنند.

به عنوان طرح اول در راستای سلسله گفتگوهای که پیش‌رو داریم، بفرمائید چه طرحی برای این جلسه در نظر گرفتید و این طرح چه نقشی در کاهش بیکاری دارد و به چه شکلی انجام‌پذیر است؟

بیرانوندی: ایجاد کمربند سبز میوه با اشتغال کلان که در ادامه توضیح خواهم داد، البته منظور کمربند سبز در محیط فقط اطراف شهر نیست بلکه با توجه به برنامه چهارم توسعه و قانون تصویب شده در مورخه ۱۳۸۵٫۰۱٫۲۱ توسط مجلس شورای اسلامی و حمایت وزیر وقت جهاد کشاورزی، واگذاری اراضی ملی قابل کشت با هدف ایجاد اشتغال کلان و حفظ منابع طبیعی با قرار دادن چارچوب‌های در شرایط واگذاری است.

بنده این طرح را چند سال پیش به‌صورت مکتوب برای بخش مرکزی شهرستان خرم‌آباد آماده و به مدیران پیشنهاد دادم که با این طرح هزاران نفر را صاحب شغل و ملک می‌کردیم، همچنین در کنار آن منابع طبیعی به صورت خاصی حفظ می‌شود، شما به این نکته توجه کنید که این اتفاق و اشتغال کلان فقط برای بخشی از خرم‌آباد بود و در کنار آن ما صدها صنایع تبدیلی با چند صد اشتغال دیگر نیز می‌توانستیم در کوتاه مدت ایجاد کنیم.

حال اگر هر نماینده مجلس دانش این طرح‌ها را داشت یا از افراد تحصیل‌کرده و متخصصان در این زمینه در کنار خود استفاده می‌کرد، چه اتفاقی برای استانی که همواره رتبه اول بیکاری، تورم و فلاکت را دارد، رقم می‌خورد؛ در اینجا جا دارد به این نکته اشاره کنم که چرا استانی‌که می‌تواند قطب اول اقتصاد ایران باشد نه تنها به ظرفیت‌های آن توجه نشده بلکه مردم آن در شرایط سختی زندگی می‌کنند.

به نظر شما این طرح به نحوی باعث به خطر انداختن منابع طبیعی و گرفتن فرصت استفاده نسل‌های آینده از این منابع نمی‌شود؟

بیرانوندی: وقتی مردم ما خودشان را صاحب منابع طبیعی بدانند و فقط افراد خاصی از ظرفیت‌ها و سود آن استفاده کنند به دور باشند، شک نکنید همه سعی می‌کنند به بهترین شکل از داشته‌هایشان محافظت کنند، در ضمن می‌شود در این راستا مانند کشور آلمان عمل کرد که محصول را دولت به ازای حفظ منابع طبیعی با قیمت بالاتر به صورت مستقیم برای بخش‌های مختلف و صنایع تبدیلی خریداری می‌کند.

این طرح و مشابه آن آیا تا به امروز در داخل و خارج از کشور در جایی انجام گرفته است؟

بیرانوندی: در داخل کشور با این دیدگاه که همه از داشته‌هاشون با شرط حفظ آن استفاده کنند خیر، فقط در برخی استان‌ها مانند یزد در سال ۱۳۷۵ و تهران در سال ۱۳۹۰، با هدف جلوگیری از گسترش شهر، در واقع با هدف پاک کردن صورت مسئله به جای حل خود مسئله و در آذربایجان شرقی در سال ۱۳۸۶ با هدف گردشگری نمودن یک بخش برای افراد خاص صورت گرفته است.

در خارج از کشور در سال ۲۰۱۶ در فرانکفورت با ابعاد وسیع‌تر به‌منظور حفاظت از زمین‌های کشاورزی، گونه‌های زیستی و منابع جنگلی، طرح کمربند سبز صورت گرفت.

و باید گفت استفاده جمعی به‌ منظور داشتن زندگی آرمانی در منطقه‌ای با ظرفیت‌های زیاد با حفظ و بهبود کیفیت این اراضی برای نسل‌های بعدی هدف ما باید قرار بگیرد.

با این طرح چه میزان اشتغال می‌توان ایجاد کرد؟

بیرانوندی: بنده با صراحت حاضرم این قول را بدهم که تنها در شهرستان خرم‌آباد، دوره چگنی و بخش‌های تابعه آن‌ها قادر خواهیم بود به‌ صورت مستقیم هزاران خانوار را به صورت مستقیم در کمترین زمان صاحب شغل و ملک کنیم، همچنین افرادی زیادی را در صنایع تبدیلی که سهام آن نیز قابل واگذاری به کارکنان باشد، مشغول به کار کرد.

در رابطه با سرمایه‌گذاری اجرای اینگونه طرح‌ها هم توضیحاتی بفرمائید؟

بیرانوندی: در حال حاضر سالانه بودجه زیادی در ادارات استان صرف حفظ منابع طبیعی می‌شود که بسیاری از این هزینه‌ها در مکان اشتباه و به‌صورت نادرست حیف ومیل می‌شود، حتی رئیس جمهور در اسفند ماه ۱۴۰۱ دستور کاشت یک میلیارد نهال را دادند که می‌شود بخشی از همین نهال‌ها را در اختیار مردم گذاشت.

 در واقع همین هزینه‌ها اگر درست مدیریت شوند هم اشتغال کلان ایجاد خواهد شد هم با آن به‌صورت درست و اصولی منابع طبیعی حفظ می‌شود، زمانی که در این بخش تولید بالا برود سرمایه‌گذار داخلی و خارجی افزایش پیدا می‌کند، صنایع تبدیلی ایجاد می‌شود، کارخانجات مختلف برای رفع نیاز این صنایع تبدیلی تشکیل و به همین روال اشتغال افزایش می‌یابد، به نحوی که ما نیز نیاز به نیروی کار غیر بومی پیدا خواهیم کرد و دیگر جوانانمان نیاز نیست از خانواده و دیار خودشون دور شوند.

ما برای جلوگیری از زمان‌بر شدن مصاحبه‌ها و خستگی خوانندگان عزیز زمان  در این بخش مصاحبه را محدود و فایل‌های اصلی شما را آماده ارائه به مسئولان نگه می‌داریم.

به عنوان سخن پایانی در مورد موضوع مصاحبه بعدی اشاره‌ای بفرمائید؟

بیرانوندی: ما در مصاحبه امروز خود از اشتغال کلان صحبت کردیم، شک نکنید در مصاحبه بعدی نیز با توجه به ظرفیت‌های که داریم اشتغال‌های کلان دیگر با درآمد بالاتری برای مردم دیارمان را در طرح بعدی تشریح خواهم نمود.

انتهای پیام/