به گزارش سفیرافلاک، کارگران همیشه و در هر شرایطی برای تولید تلاش کردند، زحمتکشانی که از کمترین دستمزدها برخوردار بوده ولی هیچگاه اجازه ندادند چرخ تولید از حرکت بایستد.
۱۱ اردیبهشت ماه به عنوان روز کارگر نامگذاری شده و فرصتی است تا از قشری زحمتکش که همیشه وفادار به انقلاب بوده و بدون توجه به توطئههای دشمن، برای پیشبرد اهداف تولید و خودکفایی کشور تلاش کرده است قدردانی شود.
در همین راستا گفتگویی تفصیلی با نماینده مردم خرمآباد و چگنی در مجلس شورای اسلامی انجام شده است که مشروح آن را در زیر میخوانید.
دین مبین اسلام دارای چه دیدگاهی نسبت به فرهنگ کار و کارگر است؟
پیامبر(ص) در حضور دیگران بر دستهای پینه بسته کارگر بوسه میزد و این خود برای اثبات شان کارگر در دین اسلام کفایت میکند، همچنین دین اسلام کسب روزی حلال را معادل جهاد فی سبیلالله میداند که نشان میدهد کار برای زندگی و تلاش برای امرار معاش از ارزش و اهمیت بالایی برخورردار است.
امام علی(ع) مدتها خودشان تلاش میکردند و نشان میدهد کار و تلاش اهمیت زیادی دارد و اهمیت کار و کارگر از منظر اسلام روشن است و میتوان از سیره اهل بیت(ع) و پیامبر(ص) در این زمینه استفاده نمود.
نقش کارگران در پیروزی انقلاب اسلامی ایران و پیشبرد امور چگونه بوده است؟
کارگران مانند همه اقشار دیگر که در پیروزی و استمرار انقلاب اسلامی ایران نقش داشتند، این قشر هم نقش ممتازی در این عرصه ایفا نموده به طوریکه اعتصابات کارگری که منجر به فلج شدن حکومت پهلوی شد یکی از عوامل پیروزی انقلاب محسوب میشود و جامعه کارگری ما همیشه در خط انقلاب بوده و کارگران پشتوانه نظام هستند و فرصت موجسواری را از دشمنان انقلاب گرفتند.
در بحث استمرار انقلاب نیز جامعه کارگری هیچگاه اسیر شعارها قرار نگرفتند و همیشه در خط ولایتفقیه و تابع احکام اسلامی بوده و با همه سختیها، اعتراضات خود را از مجاری قانونی پیگیری کردند و اجازه سواستفاده به دشمن را ندادند.
دشمن به همین خاطر دلخوشی از جامعه کارگری ندارد چون نتوانسته از این قشر زحمتکش و پرتلاش برای خود بهرهبرداری کند.
آیا قوانین موجود، تضمین کننده حقوق کارگر است؟
قوانین خوبی در مورد کارگر و دفاع از حقوق کارگران وجود دارد و آنچه مهم است اینکه این قوانین باید اجرایی شود البته لازم است که این قوانین هم به کارگران اطلاعرسانی شود تا حقوق خود را بشناسند و جهاد تبیین یکی از مصادیق همین است که کارگران مطلع باشند و صرفا به نماینده کارگران واگذار نکنند.
آنچه نیاز است اینکه قوانین احصا و بررسی گردد و اگر نقصی وجود دارد در قالب لایحه به مجلس برده شود تا اصلاح گردد مثلا بیمه کارگران ساختمانی موضوعی بود که در دستور کار قرار گرفت که یکی از کارهای ارزشمند مجلس بود.
نقش کارگران در عرصه اقتصادمقاومتی چگونه است؟
نقش کارگران در اقتصادمقاومتی یکی از بحثهای جدی است که کارگران برای خودکفایی تلاش زیادی میکنند، همچنین تضمین در تولید، اشتغالزایی و صادرات غیرنفتی فاکتورهایی است که در اقتصادمقاومتی باید لحاظ شود البته کارگران در حد توان خود در راستای اقتصادمقاومتی کوشا بودند.
نقش بنگاههای کوچک زودبازده تا چه اندازه در اشتغال موثر است؟
یکی از راهکارهای امروز دنیا و در کشورهای پیشرفته هم برای توسعه کشور و هم برای اشتغال، ایجاد کارگاههای کوچک است که مدیریت این کارگاهها آسان، مشکلات کمتر و زودبازده هستند و اشتغال بیشتری ایجاد میکنند.
در عین توجه به صنایع بزرگ که نیاز است، باید بنگاههای اقتصادی کوچک که اشتغالزایی دارند نیز پیگیری شود که از مزایای آنها استفاده شود مخصوصا شرکتهای دانشبنیان که مورد نیاز جامعه امروز است.
نقش مهارت و لزوم آن برای قشر کارگر چه اندازه اهمیت دارد؟
امروز تجهیزات و علم بسیار تغییرات داشته است و باید خودمان را با این تجهیزات و تغییرات هماهنگ کنیم و این مهم بدون آموزش مهارت ممکن نیست.
اگر کارگران مهارت نداشته باشند، هم کیفیت کم میشود و هم پیدا کردن شغل مشکل است در صورتی که باید مهارتهای جدید متناسب با نیاز جامعه ارائه گردد و در طول زمان برای کسانی که مشغول هستند ارتقای مهارت در دستور کار قرار گیرد تا منجر به کیفیت در تولید شود.
چگونه میتوان قوانین دست و پاگیر را از سر راه تولید و کارگر برداشت؟
یکی از بهترین راههای حل مشکلات کشور همین است که دولت مشکلات را بررسی و به مجلس دهد تا برطرف شود ویکی از فرصتهای این دولت این است که مجلس با دولت همراه است و دولت باید این فرصت را غنیمت بداند و با اصلاح قوانین دست و پاگیر، مشکلات را از پیش پای کارگران و تولید بردارد.
انتهای پیام/
Saturday, 3 June , 2023