علی میر در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: در دین مبین اسلام به کار و ارزش آن، عنایات خاصی شده است و به عنوان سرمایه سعادت دنیا و آخرت بشر به آن نگریسته شده است.
وی با بیان اینکه کار در دین اسلام، سبب عزت و شرف انسانها شمرده شده است افزود: آن چه عیان است این که حیات و ممات هر جامعه به فرهنگ کسب و کار وابسته است و با استناد به قرآن کریم، روایات و سیره اهل بیت (ع) میتوان دریافت که یکی از مهمترین دستورات اکید خداوند در قرآن، یکی از مهمترین سفارشات اهل بیت (ع) و یکی از اساسیترین فعالیتهای اجرایی آنها کار و تلاش بوده است.
نایب رئیس هیئت اندیشهورز بسیج کارگری لرستان با اشاره به اینکه عمل به معنی کار، کردار و فعل ۳۶۶ بار در قرآن آمده است عنوان کرد: کسب به معنی روزی جستن، حاصل کردن، شغل و پیشه ۶۶ مرتبه در قرآن آمده است همچنین معنی کوشیدن، کار کردن، عمل کردن و سعی نیز ۳۰ با در قرآن ذکر شده است.
وی بیان کرد: جهد یعنی کوشیدن، رنج بردن، سعی و تلاش با مشتقات آن ۴۱ بار در قرآن آمده است. فعل نیز به معنای انجام دادن، کار کردن، عمل، کار و کردار ۱۰۷ بار در قرآن آمده است همچنین شغل به معنای کار و پیشه و حرفه نیز ۲ مورد در قرآن بیان شده است.
میر گفت: به طور کلی در قرآن کریم حدود ۴۰۰ آیه در تشویق به کار و تلاش و بیان ارزش، اهمیت کار و تلاش نازل شده است، در آیه شریفه ۴ از سوره مبارکه لیل آمده است: «إِن َّ سَعْیَکُمْ لشتى». قسم به این آیات الهی که (سعی و کوشش شما مردم بسیار مختلف است) برخی بر صالح و برخی بر فساد میکوشید. در آیه شریفه ۱۹ از سوره مبارکه اسراء آمده است: «وَمَنْ أ رَادَ الْآخِره وَسَعَىلهَا سَعْیَهَا وَهُوَ مُؤْمِنٌ فأُولئِکَ کان سَعْیُهُمْ مَشْکُورًا» و آن کسی که سرای آخرت را بطلبد و سعی و کوشش خود را برای آن انجام دهد، در حالی که ایمان داشته باشد، سعی و تلاش او از سوی خدا پاداش داده خواهد شد.
وی در رابطه با فرق و مکتبهایی که مدعی احترام به کارگر و دفاع از حقوق کارگران هستند تصریح کرد: همه اندیشمندان و مکاتبی که در رابطه با کار و کارگر بحث کرده و نظریاتی را ارائه کردهاند، رویکرد مادی و دنیوی به آن داشته و گاه انسان را به عنوان ابزاری در اختیار تولید تلقی کردهاند. تفاوت عمده این مکاتب با فرامین دین مقدس اسلام اعم از اینکه بر اخلاق کار تأکید داشته باشند یا خیر، صرفا جنبه مادی و دنیوی دارد و تنها در اسلام است که کار اقتصادی به علل گوناگون مادی و معنوی مورد رغبت مسلمان قرار گرفته است.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی خرمآباد خاطرنشان کرد: تأمین معاش، رفع احتیاج اجتماع، عزت نفس، رشد عقلانی، سلامت جسم، زدودن چهره زشت فقر، گسترش اخلاق و نابودی مفاسد اجتماعی، حفظ دین و کسب ثواب آخرتی به همراه مطلوبیت کار، مؤمن را به کار ترغیب میکند.
وی اظهارداشت: با توجه به وضعیت اجتماعی، سیاسی و اقتصادی قبل از انقلاب اسلامی، کارگران از جمعیت نسبتا قابل توجهی برخوردار بودند و تأثیر زیادی بر تحولت سیاسی و اجتماعی ایران معاصر داشتهاند، در تحقق انقلاب اسلامی ایران، کارگران با اعتقاد و ایمانی که داشتند و با پیروی از هدایتها و راهنماییهای امام خمینی (ره) همپای دیگر اقشار جامعه از طریق سازوکارهای مخصوصی مانند راهپیمایی، اعتصاب و غیره در همراهی با انقلابیون بسیار مؤثر واقع شدهاند. به عنوان نمونه میتوان به اعتصاب کارگران صنعت نفت اشاره کرد.
میر با بیان اینکه حدود ۱۶ هزار نفر از شهدای انقلاب از قشر کارگر بودند.افزود: کارگران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در دو سنگر تولید و جبهههای حق علیه باطل فعالیت داشتند.
وی عنوان کرد: بیش از ۱۴ هزار شهید کارگر در جریان دفاع مقدس داشتهایم که تعدادی از این شهدای عزیز در جبهه و تعدادی نیز در محل کار و به دلیل بمبارانهای وحشیانه رژیم بعثی به شهادت رسیدهاند.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی خرمآباد بیان کرد: کارگران در حال حاضر، مقتدرانه در جبهه جنگ اقتصادی به دفاع از صنعت و اقتصاد این جامعه پرداخته و با توجه به جنگ همه جانبه دشمنان اعم از جنگ شناختی و تبلیغاتی، تحریم و … چرخ تولید را در کشور عزیزمان در دست دارند.
نایب رئیس هیئت اندیشهورز بسیج کارگری لرستان تصریح کرد: شرایط اقتصادی کنونی اقتضا میکند که به دفاع اقتصادی و حفظ سنگرهای تولید بیشتر توجه شود و این بخش به تلاش و کوشش کارگران وابسته است.
وی خاطرنشان کرد: تحقق اهداف و سیاستهای اقتصاد مقاومتی نیز به تلاش و همت کارگران زحمتکش بستگی دارد.
میر اظهارداشت: در جریان فتنهها نیز قشر کارگر یکی از اقشار مهم بود که اول گول تبلیغات دشمن را نخورد و با مشارکت در راهپیماییها حمایت جدی و همه جانبه خود را از فرامین مقام معظم رهبری هم در سال ۱۳۸۸ و هم در سال ۱۴۰۱ نشان داد و دوم در برملا کردن فتنهها و حضور جدی در مقابله با آن نقش قابل توجه داشتند.
وی افزود: کارگران همانگونه که در دستورات دینی و شرعی تکریم شدهاند در قانون اساسی نیز مورد توجه قرار گرفتهاند، بر اساس اصل بیست و هشتم قانون اساسی هر کس حق دارد شغلی را که بدان مایل است و مخالف اسلام و حقوق عمومی نیست، برگزیند.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی خرمآباد عنوان کرد: دولت موظف است با رعایت نیاز جامعه به مشاغل گوناگون، برای همه افراد امکان اشتغال به کار را فراهم سازد.
وی بیان کرد: قانون کار، قانون بیمه و سایر قوانین اعم از مالیات و … نیز با وضعیت کارگران در ارتباط است، عمده قوانین ثانویه در ارتباط با رسیدگی به تخلفات کارفرمایان و کارگران، شوراهای کارگری و … است که هر چند برای رفاه کارگران و بهبود فضای کار در نظر گرفته شدهاند اما گاه از دیدگاه کارگران متضمن حقوق حقه آنها نیست. در این رابطه مقررات مربوط به حفظ یا اخراج کارگران، رسیدگی به تخلفات کاری، روابط کارگر و کارفرما و بالاخره مقررات مربوط به قراردادهای کارگری گاها مورد اعتراض کارگران بوده و تجدیدنظر در آنها مورد درخواست این قشر بوده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی خرمآباد گفت: وظیفه فراکسیون کارگری دفاع از حقوق کارگران است و عمدتا در رسیدگی به مشکلات کارگران، تعیین حداقل دستمزد و پیگیری مطالبات آنها مؤثر است.
وی تصریح کرد: این فراکسیون بر اساس شرایط معیشتی کارگران و همچنین درخواست آنها به بررسی و تهیه گزارش پرداخته و سعی میکند مطالبات آنها را پیگیری کند و در صورت پیگیری جدی و منصفانه میتواند. نقش مهمی در کمک به معیشت کارگران داشته باشد.
میر گفت: این فراکسیون با ایجاد حلقه ارتباطی دقیق با کارگران باید به شناسایی مشکلات آنها و تلاش برای رفع آن مشکلات بپردازد.
وی تصریح کرد: هدف اصلی از تأسیس اصناف کارگری پیگیری حقوق و مطالبات کارگران، افزایش نقش سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آنها بوده است و اغلب مشاغل با ایجاد صنف، جایگاه خود را در جامعه تحکیم نموده و به نقش آفرینی در عرصههای مختلف و دفاع از حقوق خود میپردازند.
نایب رئیس هیئت اندیشهورز بسیج کارگری لرستان خاطرنشان کرد: حمایتهای مالی غیر دقیق و غیر هدفمند، ضعف ساختار مدیریتی و ضعف نظارت، فساد اداری و مالی، آموزش ناکافی، کمبود تجربه، وجود زیرساختهای ضعیف، تقاضای کم محصولات و سودهای ناکافی از شایعترین محدودیتهایی است که اصناف مختلف در ایران با آن مواجه شده و این عوامل همواره مانع رشد اصناف بودهاند.
وی با اشاره به اینکه کارگران در خط مقدم جبهه اقتصادی و عرصه تولید کشور هستند و نقش اصلی را در عرصه رونق تولید بر عهده دارند اظهارداشت: کارگران بازوی جهش تولید و حمایت از صنعت کشور هستند و در این راستا سیاستهای اقتصاد مقاومتی که عمدتا گسترش تولید داخلی، افزایش صادرات، کاهش وابستگی به واردات، خوداتکایی و … را مورد توجه قرار دادهاند بدون تلاش و حضور کارگران در عرصه فعالیتهای اقتصادی جامعه امکانپذیر نیستند.
میر افزود: در شرایطی که تحریمهای ظالمانه اعمال شده و دشمنان همواره در پی نابودی اقتصاد مملکت و فروپاشی نظام جمهوری اسلامی در تمامی عرصههای اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی هستند، راه نجات اقتصاد کشور در گسترش تولید داخلی خلاصه شده و اگر تولید داخلی تقویت شود و تولید رونق بگیرد کالا و خدمات ایرانی و به تبع آن اشتغال، کارآفرینی، فرهنگ کسب و کار، عدم وابستگی به واردات و بالاخره رشد و توسعه درونزا تقویت و حفظ خواهد شد.
وی عنوان کرد: درصد عمدهای از واحدهای اقتصادی کشور بنگاههای کوچک و متوسط هستند و سهم عمدهای از اشتغال و کارآفرینی را پوشش دادهاند.
میر بیان کرد: واحدهای کوچک مقیاس هم زودتر به سودآوری میرسند، هم به سرمایه زیادی احتیاج ندارند و هم میتوانند به عنوان صنایع و کسب و کارهای جانبی و فرودست به صنایع بزرگ کمک کنند. در این میان بیش از ۴۵ درصد سهم صنایع کوچک و متوسط در صنایع کشور قابل توجه است.
نایب رئیس هیئت اندیشهورز بسیج کارگری لرستان با بیان اینکه داشته کارگران در تولید شامل نیروی جسمانی و مهارت است گفت: مهارت نیاز اساسی کارگران در جهت افزایش نقش آنها در تولید است و همواره به نیازسنجی آموزشی و تدارک برنامههای آموزش مهارتی برای کارگران نیاز است.
وی تصریح کرد: مراکز آموزشی ویژه و تخصصی، مطالعات مستمر نیاز آموزشی کارگران، الزامی نمودن آموزش مهارتی، تشویق نیروهای ماهر و گسترش دانشبنیانی و افزایش مشارکت کارگران متخصص و ماهر نیز در این زمینه مؤثر است.
میر امنیت شغلی را مهمترین دغدغه کارگران دانست و اظهارداشت: در این میان وضعیت قراردادها باید ارزیابی و با یک سیاستگذاری مناسب از طرف دولت به این موضوع پرداخته شود که حقوق دوجانبه کارگران و کارفرمایان و از طرفی اهداف تولید محقق شوند.
وی افزود: ساماندهی اشتغال، تدوین قوانین و مقررات مناسب، بهبود روابط کارگر و کارفرما، انجام مطالعات دقیق و بالاخره تقویت اصناف کارگری در این زمینه مؤثر هستند.
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی خرمآباد عنوان کرد: کارگران به عنوان ستون فقرات تولید، عامل اصلی رشد تولید هستند و مسلما با رشد مستمر تولید، قیمت تمام شده محصولات و به تبع آن قیمت فزاینده محصولات و خدمات کاهش یافته و تورم نیز مهار میشود.
وی بیان کرد: بدون نقش و حضور کارگران، تولیدی محقق نمیشود و کارگران رکن اساسی تولید هستند و در مهار تورم نیز، نقش اصلی بر عهده کارگران است تا با افزایش تولید، اهداف شعار سال را محقق کنند.
انتهای پیام/
Tuesday, 6 June , 2023