تحلیلگر و استاد دانشگاه گفت: شهید حمیدرضا الداغی بر اساس تکلیف شرعی و به موقع امر به معروف و جلوگیری از منکر کرد.

امیرعلی حیدر امیری در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک در رابطه با حادثه سبزوار و شهادت شهید حمیدرضا الداغی اظهارداشت: دزدان و مزاحمان نوامیس عنصری بود که سبب شهادت شهید حمیدرضا الداغی شد؛ این شهید عزیز بر اساس تکلیف شرعی و به موقع امر به معروف و جلوگیری از منکر کرد که به وی حمله کردند و این اتفاق ناگوار رخ داد.

وی افزود: در این حادثه یکی از افراد از پشت سر بین ۱۳ تا ۱۶ ضربه به این شهید وارد کرد و نفر جلویی که قاتل اصلی محسوب می‌شود از رو به رو با چاقو به قفسه سینه، شکم و به سمت قلبش ضربه زد.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: دومین عاملی که در رخ دادن این قضیه نقش دارد بدحجابی و پوشش نامناسب دو خانمی بود که در فیلم مشاهده کردید که آن جوان‌ها هم به سمت آنها آمدند و به نوعی ایجاد مزاحمت کردند.

وی بیان کرد: شهید حمیدرضا الداغی وقتی این صحنه مزاحمت را می‌بیند امر به معروف و نهی از منکر می‌کند که متاسفانه این قاتلان به سمت وی حمله‌ور شدند.

امیری گفت: سومین عنصر رخ دادن این اتفاق کسانی هستند که در آشوب‌ها و اغتشاشات پاییز ۱۴۰۱ مشوق بدحجابی و بی‌حجابی شدند، از سلبریتی‌ها گرفته تا افراد بی‌غیرت، ضدانقلاب، سلطنت‌طلب و همه کسانی که در قضیه فوت مهسا امینی اوج بی‌شرفی و بی‌حیایی خود را نشان دادند و در واقع مشوق بدحجابی، بی‌حجابی، برهنگی و کشف حجاب عده‌ای شدند.

وی تصریح کرد: افراد مذکور شاید ظاهراً در صحنه نبودند اما چون آمر به منکر بودند و ناهی از معروف بودند قطعاً در شهادت این عزیز نقش غیرمستقیم داشتند و به نوعی موجب شدند حیا و عفت در جامعه لکه‌دار شود و قبح گناه بشکند.

تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: این قبح‌زدایی از گناه و اشاعه فحشا سبب شد یک عده هیچ‌گونه آبرویی نداشته باشند، به ناموس مردم تعرض کنند و دست مردم را بگیرند و داخل ماشین بگذارند.

وی اظهارداشت: عامل چهارم کسانی بودند که به عنوان تماشاچی این صحنه را فقط نگاه کردند و هیچ‌گونه دخالتی به عنوان واسطه و میانجی نداشته باشند، چه بسا اگر این تماشاگران دخالت می‌کردند ضربانت کمتری به شهید الداغی وارد می‌شد و این اتفاق رخ نمی‌داد.

امیری افزود: سه شخصی که مزاحم ناموس مردم شده بودند و در قاتل شدن شهید نقش داشتند، سلاح سرد در جیبشان بود، کسی که سلاح سرد در جیب نگهداری می‌کند بالقوه یک ضارب است وگرنه کسی چاقوی جنگی و چاقویی که در صحنه جرم از آن استفاده می‌شود برای پوست کندن میوه در جیب نمی‌گذارد، قطعاً این چاقو را برای این در جیب می‌گذارند تا در زمان درگیری‌ها از آن استفاده کنند و به طرف مقابل چه به حق و چه ناحق ضربه بزنند.

وی عنوان کرد: استفاده از سلاح در این قضیه نقش اساسی دارد چه بسا اگر این افراد سلاح سرد یا چاقو در جیب نداشتند شاید این ماجرا با یک مشت، لگد و سیلی فیصله پیدا می‌کرد.

این استاد دانشگاه بیان کرد: در این قضیه خانواده‌ها می‌توانند خیلی نقش  داشته باشند، مادرها باید دخترانشان را نصیحت کنند و به آنها بگویند اگر شما با حجاب و پوشش مناسب در جامعه حضور داشته باشید و لباستان زننده و بی‌حجاب نباشد، اینگونه افراد به سمت شما نمی‌آیند.

وی تصریح کرد: نقش خانواده در تربیت پسران هم موثر است که آنها را نصیحت کنند که نباید اینطور گرگ ناموس مردم باشید، به ناموس مردم تعرض کنید و بخواهید تجاوز به عنف کنید و افراد را به زور سوار بر مرکب خود کنید.

امیری به نقش خانواده‌ها در تربیت کودکان به عنوان آمران به معروف و ناهیان به منکر اشاره کرد و گفت: قطعاً شهید حمیدرضا الداغی  از خانواده‌ای بزرگ شده که به وظیفه‌شان خوب آگاه هستند و سبب شده امر به معروف و نهی از منکر کنند بنابراین خانواده‌ها می‌توانند این دو اصل مسلم دینی را به فرزندانشان آموزش دهند.

وی اظهارداشت: به هر جهت امر به معروف و نهی از منکر جزء دستورات دینی ماست و خیلی مهم است و این امر می‌تواند در خانواده‌ها شکل بگیرد و به فرزندان خود بگویند هر زمانی منکری دیدید دخالت کنید حتی اگر زبانی باشد تا نگذارند منکری در جامعه اتفاق بیفتد.

تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: خانواده‌ها نیز می‌توانند فرزندان خود را نصیحت کنند و به آنها بگویند زمانی که دارد به مظلومی ظلم می‌شود  دخالت، میانجی‌گری و واسطه‌گری کنند و نگذارند این اتفاق بیفتد.

وی عنوان کرد: افرادی که شهید الداغی را به شهادت رساندند قبلا نیز مرتکب قتل شده بودند که به واسطه کدخداها و  ریش سفیدان از زندان آزاد شده بودند که این نشان می‌دهد نباید واسطه آزادی هر قاتلی شد چ ا که ممکن است مرتکب قتل‌های بعدی شوند، دین ما می‌گوید اینگونه افراد مفسد فی الارض هستند بنابراین نباید برای محارب با خدا رایزنی و لابی‌گری کرد.

امیری بیان کرد: متاسفانه سلبریتی‌های جامعه ما در این قضیه نیز عملکرد بدی داشتند به طوری که برخی از آن‌ها در ابتدا فکر می‌کردند کسی که شهید شده یک بسیجی یا طلبه است از این رو در چند روز اول سکوت کردند اما وقتی دیدند شهید یک شخص عادی بوده نه یک بسیجی و طلبه شروع به نوشتن پیام و توئیت کردند که این عمل قبیح و زشتی بود.

وی گفت: سلبریتی‌ها چون فکر کردن شهید بسیجی است اوایل تسلیت نگفتند اما این حادثه نشان می‌دهد وظیفه امر به معروف و نهی از منکر به گردن همه آحاد جامعه است و به قشر خاصی منتهی و محدود نمی‌شود و هر مسلمانی وظیفه دارد در منکری که در جامعه رخ می‌دهد براساس وسع و توانایی خود جلوگیری کند.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: به موقع به تکلیف عمل کردن نیز مهم است، اگر این شهید به موقع به تکلیف عمل نمی‌کرد و جلوی این منکر را نمی‌گرفت چه بسا این افراد دخترها را وارد ماشین می‌کردند و معلوم نبود چه بلایی به سر آنها می‌آمد.

وی اظهارداشت: افراد زیادی در شهادت مظلومانه شهید الداغی نقش داشتند از کسانی که مشارکت، معاونت و امر به منکر کردند تا کسانی که سبب شدند قبح گناه بشکند و مشوق بی‌حجابی، بدحجابی و کشف حجاب دختران ناآگاه جامعه شدند.

تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: این به قضیه ما درس می‌دهد که باید از آمران به معروف و ناهیان از منکر دفاع و آنها را تشویق کنیم، البته قوانین هم باید طوری تغییر کند که حامی آمران به معروف و ناهیان به منکر باشد و طوری نباشد با این افراد برخورد شود.

انتهای پیام/