فرزند بیشتر، زندگی بهتر را به دنبال دارد و حالا پس از سال‌ها، دوباره خانواده‌های پرجمعیت تکرار شده و خانواده‌های زیادی به داشتن فرزند سوم و چهارم رغبت پیدا کرده و این رویایی است که پس از سال‌ها رنگ حقیقت گرفت.

به گزارش سفیرافلاک، جمعیت یکی از مهمترین مولفه‌های قدرت در هر جامعه محسوب می‌شود که متاسفانه در سال‌های گذشته به دلیل ترویج و گسترش شعارهایی مبنی بر کاهش تعداد فرزندان در خانواده، جمعیت کشور به سمت کاهش پیش رفت تا جایی که در سال‌های اخیر زنگ خطری مبنی بر شیب تند کاهش جمعیت نواخته شد.

در دهه ۷۰ بود که تبلیغات گسترده برای یک یا دو فرزند بر در و دیوار شهر خودنمایی می‌کرد، در حالی که این اقدام آنگونه گسترش یافت که طی چند سال، بسیاری از خانواده‌ها به داشتن یک یا دو فرزند قانع شدند و تصور بر این بود که هرچه جمعیت خانواده کمتر باشد، زندگی بهتر است.

این در حالیست که طبق تحقیقات، خانواده‌هایی که دارای فرزند بیشتری هستند در مقایسه با خانواده‌هایی که یک فرزند دارند، از نشاط بسیار بالایی برخوردار می‌باشند.

در همین زمینه با همفکری و همدلی، طرحی برای افزایش جمعیت با عنوان جوانی جمعیت مطرح شد، در راستای اجرای این طرح مشوق‌هایی برای افزایش فرزندآوری در نظر گرفته شد که بیش از یک سال از اجرای این طرح و ابلاغ می‌گذرد.

اگرچه اجرای این طرح در برخی از بخش‌ها مانند واگذاری زمین و یا پرداخت تسهیلات با مشکلاتی همراه بوده، اما آمارها نشان می‌دهد که تمایل خانواده‌ها برای داشتن سه فرزند به بالا افزایش یافته است.

تولد فرزند سوم در خانواده ها ۲٫۵ درصد افزایش یافت

جباری، سرپرست مرکز جوانی جمعیت اظهارداشت: تغییر الگوی باروری در کشور در حال رقم خوردن است، به این معنا که فرزندآوری از الگوی یک یا دو فرزندی در خانواده، برای تولد فرزند سوم به میزان ۲٫۵ درصد و برای فرزند چهارم و بیشتر ۱۵ درصد افزایش یافته است.

تغییر الگوی فرزندآوری

همچنین بانکی پور رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس گفت: شاخص ازدواج و فرزندآوری در سال‌های گذشته رو به پایین بوده به طوری‌که میزان ازدواج در سال ۱۴۰۰، ۸۹۰ هزار مورد بود و درسال گذشته این میزان به ۵۲۰ هزار مورد رسیده است، همچنین میزان فرزندآوری نیز طی این مدت از یک میلیون و ۵۷۰ هزار تولد در سال ۱۴۰۰ به یک میلیون و ۳۰ هزار تولد در سال ۱۴۰۱ رسیده است.

وی افزود: اتفاق عجیب ولی امیدوارکننده‌ای که سال گذشته رخ داد این بود که با وجود پایین بودن همه شاخص‌های ازدواج و فرزندآوری اما تولد فرزند‌های سوم و چهارم در کشور با رشد مناسبی همراه شد که به نظر می‌رسد در قانون جوانی جمعیت و خانواده و ترغیب خانوارهای دارای بیش از دو فرزند به فرزندآوری ریشه داشته باشد و الگوی فرزندآوری طی یک‌سال گذشته تغییر کرده و خانواده‌هایی که دو فرزند داشته‌اند، صاحب فرزندان دیگری شده‌اند.

تولد ۲۴ هزار نوزاد در لرستان

فریبرز امیری مدیرکل ثبت احوال لرستان گفت: سال گذشته ۲۴ هزار و ۲۹۳ نوزاد در استان متولد شده اند که ۴۹۵ مورد دوقلو و ۱۱ مورد سه قلو بوده اند، همچنین ۱۴ هزار و ۶۱۲ مورد واقعه ازدواج در سال گذشته ثبت شده است.

۱۰ مرکز، مشاوره لازم را به زوج ها ارائه می‌دهد

مریم کوشکی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: دانشگاه علوم پزشکی لرستان در راستای افزایش جمعیت و اجرای قانون حمایت از خانواده، برنامه‌هایی را در نظر گرفته که سال گذشته قرارگاهی در همین راستا تشکیل شد و یکی از اقدامات این بود که قانون حمایت از خانواده به صورت کتابچه در اختیار زیر مجموعه‌ها قرار گرفت تا از بخش‌های مختلف قانون مطلع باشند.

وی افزود: با توجه به اینکه یکی از مهمترین برنامه‌ها، ارائه مشاوره به زوج‌های جوان بود لذا ارتقای کیفیت مشاوره‌ها و افزایش آن‌ها در دستور کار قرار گرفت که در حال حاضر ۱۰ مرکز مشاوره آماده ارائه خدمات به زوج‌ها هستند.

شناسایی ۶ هزار زوج نابارور

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به شناسایی شش هزار زوج نابارور در استان، تصریح کرد: از این تعداد سه هزار و ۵۰۰ زوج نابارور اولیه و دو هزار و ۵۰۰ زوج نابارور ثانویه هستند و ۱۰۳ زوج بی‌بضاعت که نابارور بودند، به ستاد اجرایی فرمان امام(ره) ارجاع داده شدند تا بتوانند هزینه‌های آن‌ها را پرداخت نمایند.

کوشکی بیان کرد: در حال حاضر دو مرکز درمان ناباروری در استان وجود دارد که خصوصی بوده، از همین رو در تلاش هستیم تا مرکز درمان ناباروری دولتی را در استان راه اندازی کنیم تا زوج‌های نابارور با هزینه کمتر بهتر روند درمانی را طی نمایند که در حال حاضر این مرکز دولتی بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تلاش می‌شود تا امسال به بهره‌برداری برسد.

سه مطب که اقدام به سقط غیر مجاز کردند، پلمب شد

وی سقط جنین را یکی از مهمترین مشکلات در این حوزه برشمرد و گفت: برای جلوگیری از سقط‌های غیرمجاز، آموزش‌های لازم ارائه داده شده و نظارت‌ها بر مطب و مراکزی که احتمال انجام چنین کاری را داشتند افزایش یافته به طوری‌که سال گذشته سه مطب که اقدام به سقط غیرمجاز کرده بودند، پلمب شد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان خاطرنشان کرد: علاوه بر این نیز نظارت‌های بیشتر بر داروخانه‌ها انجام شد تا از عرضه داروهای سقط خودداری نمایند، همچنین خانواده‌هایی که صاحب فرزندان سه قلو شده بودند، از طرف ستاد اجرایی فرمان امام(ره) نیز پَک‌های سیسمونی در اختیار آن‌ها قرار گرفت.

پرداخت ۸ هزار فقره تسهیلات فرزندآوری

فریبا ولی‌پور مدیرکل بانوان استانداری لرستان عنوان کرد: در راستای افزایش موالید و فرزندآوری، برنامه‌ها و مشوق‌های زیادی در نظر گرفته شده که بخشی از آن‌ها اجرایی شده و خوشبختانه طبق آمارها، سال گذشته میزان موالید در استان درصد اندکی افزایش داشته است.

وی افزود: البته در راستای ارائه مشوق‌های فرزندآوری در بخشی از موارد مانند زمین در برخی از شهرها با مشکلاتی همراه هستیم که مهمترین مشکل واگذاری زمین بود ولی در راستای ارائه تسهیلات، تا آذرماه سال گذشته حدود هشت هزار فقره تسهیلات فرزندآوری در استان اعطا شده است.

رویداد جایزه ملی جمعیت برگزار می‌شود

مدیرکل بانوان استانداری لرستان تصریح کرد: اقدامات قابل ملاحضه‌ای انجام شده که صف انتظار برای دریافت تسهیلات ازدواج کاهش یابد به طوری‌که لرستان از رتبه ۲۷ پرداخت تسهیلات ازدواج به رتبه ۱۵ رسیده است.

ولی‌پور با اشاره به هفته جمعیت گفت: ۲۴ تا ۳۰ اردیبهشت ماه به عنوان هفته جمعیت نامگذاری شده که نشان از اهمیت این مولفه مهم دارد و در این راستا رویداد جایزه ملی جمعیت برگزار می‌شود.

به هر حال امید می‌رود تا با اجرای دقیق این طرح، شاهد افزایش جمعیت و تعداد فرزندان در خانواده باشیم.

انتهای‌پیام/