به گزارش سفیرافلاک، شنیدن و گفتن نامش برای هر انسانی زجرآور و تلخ است، خاص بودن در کنار بیماری، خواه ناخواه انسان را در یک لحظه ناامید و رنجور میکند، این همان بیماری خاص است که متاسفانه افرادی را در جامعه گرفتار کرده است.
بیماریهای خاص اگرچه در سالهای گذشته تنها به تالاسمی، هموفیلی و سرطان خلاصه میشد اما رفتهرفته بیماریهای زیادی با عناوین مختلف در این دسته از بیماریها قرار گرفته است، علیرغم همه مشکلاتی که برای بیماران خاص و خانوادههای آنان وجود دارد، امیدوار بودن به خدا و استفاده از روشهای جدید درمان میتواند او را از این مخصمه نجات دهد.
کم نیستند قامتهایی که زیر بار مشکلات و درد و رنج چنین بیماریهایی خم میشود، رنج و درد بیماری از یک سو و هزینههای کمرشکن درمان بیماری از سوی دیگر مشکلات عدیدهای را برای این بیماران ایجاد کرده است.
هزینههای درمان و دارویی بیماران خاص به گفته خود بیماران آنقدر زیاد است که گاهی توان خرید این داروها را ندارند، داروهایی که باید برای خرید آنها میلیونی هزینه کرد و طی سالهای اخیر بسیاری از این داروها و درمان بیماران خاص زیر پوشش بیمه نبود و این خود بر مشکلات بیماران اضافه میکرد.
۱۸ اردیبهشت به عنوان روز بیماریهای خاص نامگذاری شده و فرصتی است تا بیشتر از همیشه مشکلات و مسائل این بیماران بررسی و برای کاهش درد و رنج آنان اقدامات قابل توجهی صورت گیرد.
راهاندازی صندوق بیماران خاص با هدف کاهش هزینه درمان بیماران خاص
اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم، عزمی جدی برای رسیدگی به مشکلات این بیماران جزم شد به طوریکه صندوق بیمارانخاص، صعبالعلاج و نادر با بودجه پنج هزار میلیارد تومان برای نخستینبار در کشور سال گذشته راهاندازی شد تا بخشی از مشکلات این بیماران برطرف گردد و تلاش بر این بود تا حمایتهای دولتی برای کاهش هزینههای درمانی گسترش یابد.
در سوم آبان سال گذشته صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج رونمایی شد تا افرادی که دچار بیماریهای خاص و نادر هستند، دغدغه پرداخت هزینههای درمان نداشته باشند و با حمایت این صندوق، رایگان خدمات دارویی را دریافت کنند.
حالا چند ماهی است که این اقدام سبب شده تا مرهمی بر زخمهای بیماران خاص باشد تا بتوانند راحتتر مسیر درمان را طی کنند و دسترسی بهتری به داروها داشته باشند.
اماس بیشترین بیماران خاص در لرستان
سیاوش بیرانوند معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: در کل استان حدود چهار هزار بیمار خاص و صعبالعلاج وجود دارد و علاوه بر این تعداد بیمار نیز ۱۳ هزار و ۵۰۰ بیمار دیابتی وجود دارند که انسولین مصرف میکنند.
وی افزود: بیشترین بیماران خاص در استان، بیماران اماس هستند که هزار و ۸۰۰ نفر میباشند، همچنین بعد از بیماری اماس، ۱۹۰ بیمار تالاسمی، ۷۰۰ بیمار پیوندی، ۱۸۰ بیمار اوتسیم بیشترین بیماران خاص استان هستند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصریح کرد: هر یک از این بیماران طبق شرایط و بیماری که دارند، خدمات را دریافت میکنند و با برنامهریزی و اقدامی که صورت گرفت، همه این بیماران تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
بیرانوند بیان کرد: با توجه به هزینههای بیماران خاص برای دارو و درمان، در بیمارستانها خدمات رایگان دریافت میکنند و هزینه داروها نیز پرداخت میشود به طوریکه تا سقف ۵۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت شد.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه گاهی این بیماران به دلیل عوارضی که پیدا میکنند، با مشکلاتی دیگر همراه میشوند که هزینههای درمان را سنگین میکند ولی همه تلاشها صورت میگیرد تا بتوان بخشی از درد و رنج این بیماران را کاهش داد.
بیش از ۱۶ هزار بیمار صعبالعلاج در لرستان نشاندار شد
محسن اسدبیگی مدیرکل بیمه سلامت لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: در کل کشور ۸۶ هزار و ۴۲۹ نفر تحت پوشش صندوق بیماران خاص قرار دارند که از این تعداد ۱۴ هزار و ۱۱۱ نفر مربوط به استان لرستان است و لرستان در این بخش، رتبه اول را در کشور دارد.
وی تصریح کرد: تاکنون سه هزار و ۳۴ پرونده بیماران خاص پذیرش شده که دو هزار و ۶۹۷ پرونده رسیدگی شده و ۱۶ هزار و ۵۴۶ بیمار صعبالعلاج نشاندار شده و از خدمات بیمهسلامت بهرهمند میشوند و در همین راستا بیش از ۹۶ میلیارد ریال برای بیماران خاص در لرستان هزینه شده است.
وی با بیان اینکه در قالب چهار بیماری، بیماران خاص تحت پوشش قرار دارند، گفت: ۱۴۱ بیمار تالاسمی، ۴۳۰ بیمار دیالیز، ۲۲۴ بیمار پیوند، ۹۳۰ بیمار اماس، ۹۹ بیمار هموفیلی که در مجموع هزار و ۸۲۴ نفر هستند از خدمات بیمهسلامت بهرهمند میشوند.
انتهایپیام/
Tuesday, 6 June , 2023