معاون منابع‌طبیعی و آبخیزداری لرستان با بیان اینکه 150 نقطه بحرانی حریق در استان شناسایی شده است، گفت: برای کاهش بحران حریق، ۲ هزار کیلومتر آتش‌بر در عرصه‌های منابع‌طبیعی ایجاد می‌شود.

به گزارش سفیرافلاک، هرساله با گرم شدن شاهد حریق‌هایی هستیم که آتش بر جان عرصه‌ها و جنگل‌ها می‌اندازد، حریق‌هایی که عوامل مختلفی در وقوع آن دخیل است ولی با اقدامات پیشگیرانه می‌توان از وقوع بسیاری از حریق‌ها جلوگیری کرد.

با توجه به اینکه منابع‌طبیعی و جنلگ‌ها یک نعمت خدادادی است و باید در حفظ آن کوشا بود ولی گاهی حریق‌ها، وسعت جنگل‌ها را کاهش داده و غیرقابل جبران است که در این راستا علاوه بر فرهنگ‌سازی برای مراقبت و حفاظت از عرصه‌ها و جنگل‌ها، لازم است تدابیری اندیشیده شود تا در صورت وقوع آتش، بتوان در کمترین زمان اقدام به اطفاء کرد.

بهروز دریکوند در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: با توجه به میزان بارندگی‌ها در فروردین که منجر به افزایش پوشش گیاهی غنی شده است، احتمال افزایش حریق در عرصه‌های منابع طبیعی و جنگلی وجود دارد از همین رو برنامه‌ریزی لازم صورت گرفته که اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد.

وی افزود: برهین اساس مناطقی را که طی ۱۵ سال گذشته احتمال حریق بیشتر داشتند، آنالیز شده و با توجه به پراکنشی که در این زمینه مشاهده شد، در مجموع ۱۵۰ نقطه بحرانی که بیشترین حریق را طی این سال‌ها داشته‌اند، شناسایی شده است.

معاون منابع‌طبیعی و آبخیزداری لرستان تصریح کرد: از دیگر اقدامات صورت گرفته، احداث آتش‌بر است که دو هزار کیلومتر آتش‌بر در مناطق جنگلی ایجاد شود، همچنین با سازمان‌های مردم نهاد و دستگاه‌های مرتبط هماهنگی‌های لازم صورت گرفته و مکاتباتی انجام شد که در صورت وقوع هرگونه حرق از همه امکانات برای اطفاء حریق استفاده نمایند تا از گسترش آن جلوگیری شود.

دریکوند با اشاره به تجهیزات مورد نیاز برای اطفاء‌حریق، گفت: در استان ۷۰ دستگاه دمنده داریم که در صورت وقوع حریق از آن‌ بتوان استفاده کرد و در حال حاضر برقراری گشت‌های زمینی، ایجاد پایگاه‌های شناسایی و کشف حریق، استقرار دیدبان در مناطق بحرانی، ایجاد کشیک‌های اطفاء‌حریق، استفاده از تصاویر ماهواره‌ای بحث کشف و پایش حریق نیز در حال انجام می‌باشد.

وی با بیان اینکه سال گذشته ۹۸ هکتار از عرصه‌ها و جنگل‌ها در استان دچار حریق شد، افزود: سال گذشته با بحران خشکسالی همراه بودیم و پوشش گیاهی غنی نبود ولی امسال به دلیل افزایش پوشش گیاهی اقدامات قابل توجهی صورت گرفته که گام اول پیشگیری و در گام بعدی این است که بتوان در صورت حریق، اقدام به اطفاء کرد و از گسترش آتش در این عرصه‌ها جلوگیری شود.

معاون منابع‌طبیعی و آبخیزداری لرستان خاطرنشان کرد: می‌طلبد که نسبت به استقرار یک بالگرد در استان اقدام شود تا در صورت وقوع هرگونه حریق، در کمترین زمان اطفاء انجام شود.

انتهای پیام/