واحدهای تولیدی راکد در لرستان جان دوباره‌ای گرفتند و قطار تولید روی ریل احیا قرار گرفت که با این اقدام شاهد بازگشت سرمایه‌های معطل واحدهای تولیدی تعطیل شده هستیم.

به گزارش سفیرافلاک، رفع موانع تولید و توجه مضاعف به رونق تولید سال‌هاست که به عنوان یکی از ضروریات کشور مطرح می‌شود چرا که توجه به تولید علاوه بر اینکه در بخش اقتصادی نقش مهمی دارد، در اشتغال و توسعه نیز بسیار اثرگذار است از همین رو رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران چندین سال است که شعارهای سال را مزین به تولید می‌نماید.

اقتصاد قوی قطعا به دنبال توجه به رونق تولید امکان‌پذیر است، از طرفی حمایت از کالاهای داخلی و حمایت‌های ویژه از تولید می‌تواند نبض امید را در واحدهای تولیدی تُند کند تا شاهد تولید به بهترین شکل باشیم.

طی سال‌های گذشته واحدهای تولیدی زیادی به دلایل مختلفی تعطیل شدند، واحدهای که امید بسیاری از کارگران فعال در این کارخانه‌ها را ناامید کرد و ارمغان تعطیلی این واحدها، بیکاری کارگرانی بود که سالها برای تولید تلاش کرده بودند.

یکی از اولویت‌های مهم در دولت جدید، توجه ویژه و احیای واحدهای تولیدی بود که سال‌ها قفل تعطیلی بر در آن‌ها مشاهده می‌شد، واحدهایی که هزاران میلیارد سرمایه در آن‌ها خاک می‌خورد اما عزم دولت سیزدهم سبب شد تا بیش از چهار هزار واحد تولیدی راکد در کشور، احیا شده و به چرخه تولید بازگردند.

لرستان یکی از استان‌هایی است که دارای تعدادی واحد صنعتی بزرگ و کوچک است که متاسفانه تعدادی از این واحدها هم سال‌ها پیش یا تعطیل شده و یا با کمترین ظرفیت فعالیت دارند، در استانی که بیکاری یکی از مهمترین رنج‌های مردمانش می‌باشد، احیای این واحدها بارقه امیدی به همراه داشت تا شاهد اشتغال دوباره جوانان این منطقه باشیم.

ایجاد اشتغال برای ۳۱۸ نفر با احیای ۲۳ واحد تولیدی

بهمن جعفری مدیرکل صمت لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک اظهارداشت: در راستای رونق تولید، سال‌گذشته در کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع استان ۴۱۴ مصوبه در نظر گرفته شد که از این تعداد ۳۰۷ مصوبه اجرا، ۵۶ مصوبه در دست اقدام و ۵۱ مصوبه اجرا نشده است.

وی افزود: در سال‌گذشته ۲۳ واحد تولیدی در استان با سرمایه‌گذاری هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال احیا شد که با احیای این تعداد واحد تولیدی، زمینه اشتغال برای ۳۸۱ نفر فراهم گردید.

مدیرکل صمت لرستان تصریح کرد: یکی از مهمترین مشکلات در واحدهای تولیدی، تملک این واحدها توسط بانک است که سال قبل سه واحد تولیدی از تملک بانک‌ها خارج شد و با سرمایه‌گذاری ۵۹۰ میلیارد ریال و با اشتغالزایی ۳۱ نفر، مجدد به چرخه تولید بازگشتند.

۷۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد

جعفری با اشاره به اینکه یکی از اقدامات مهم برای حمایت از واحدهای تولیدی، پرداخت تسهیلات است، بیان کرد: ۱۳۴ واحد برای دریافت تسهیلات به بانک‌ها معرفی شدند که هشت هزار و ۴۰۱ میلیارد ریال تسهیلات نیاز داشتند و از این مبلغ نیز هفت هزار و ۲۲۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.

وی به طرح‌ها و واحدهای بزرگ مطرح شده در کارگروه تسهیل و رونق تولید اشاره کرد و افزود: راه‌اندازی مجموعه زاگرس خودرو، رفع مشکل مجموعه خمیرمایه دورود و احیای واحد با ظرفیت اشتغال برای ۶۰ نفر، تعیین تکلیف سهمیه مواد اولیه و برق مجموعه بزرگ صنایع غذایی گهر دورود، ثبت سفارش ماشین آلات طرح بزرگ فروسیلیس در منطقه ویژه اقتصادی بروجرد با حجم سرمایه گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۷۰۰ نفر، ثبت سفارش ماشین آلات طرح فروآلیاژ الیگودرز با حجم سرمایه‌گذاری هفت هزار میلیارد ریال و ظرفیت اشتغال ۲۰۰ نفر انجام شده است.

۵ پروژه بزرگ صنعتی نیمه‌تمام، تکمیل و به بهره‌برداری رسید

مدیرکل صمت لرستان گفت: همچنین در سال گذشته طرح توسعه نساجی بروجرد اجرا شد و معرفی سرمایه در گردش از محل رونق تولید به شرکت الکل‌سازی مهرآئین با سرمایه‌گذاری ۲۵۰ میلیارد ریال و اشتغال ۱۵ نفر انجام شده است.

جعفری  با بیان اینکه سال گذشته پنج پروژه بزرگ صنعتی نیمه تمام تکمیل و به بهره‌برداری رسیدند، افزود: یکی از این پروژه‌ها دوزندگی نساجی بروجرد بود که این زنجیره تولید با سرمایه‌گذاری ۳۰۰ میلیارد تومان اجرا شد و برای هزار نفر شغل ایجاد کرد، همچنین طرح توسعه فولاد پاسارگاد نوید بروجرد در زمینه شمش فولادی با ظرفیت ۶۰ هزار تن در سال و با سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد تومان انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: از دیگر پروژه‌های بزرگ صنعتی، راه‌اندازی کارخانه تولید اتانول طبی و صنعتی شهرستان چگنی بود که بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان برای این پروژه هزینه شد، همچنین راه‌اندازی کارخانه تولید اتانول طبی و صنعتی در خرم‌آباد انجام شد که ۶۰ میلیارد تومان برای این پروژه سرمایه گذاری گردید و طرح توسعه داروسازی اکسیر بروجرد نیز با ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیز به بهره‌برداری رسید.

مدیرکل صمت لرستان اظهارداشت: در سال گذشته آغاز عملیات اجرایی شش طرح اثرگذار و پیشران اقتصادی صورت گرفت که طرح فروآلیاژ الیگودرز با پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصد با سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد تومان، فروسیلیس بروجرد با پیشرفت ۳۰ درصد و سرمایه‌گذاری ۸۰ میلیارد تومان، طرح استیل کورد سلسله با سرمایه‌گذاری هزار میلیارد تومان بخشی از این پروژه‌ها بوده‌اند.

اجرای طرح توسعه با هدف کمک به رونق تولید

جعفری بیان کرد: علاوه بر این پروژه‌ها نیز، طرح توسعه ماشین سازی لرستان در زمینه فین‌تیوپ با سرمایه‌گذاری ۷۰ میلیارد تومان، طرح کاغذ از سنگ شهرستان ازنا با پیشرفت ۳۰ درصد و با سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد تومان و فاز دوم شرکت صنایع غذایی گهر دورود در زمینه ورق و زنجیره کارتن با سرمایه‌گذاری دو هزار میلیارد تومان و با اشتغالزایی ۵۰۰ نفر در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه تامین منابع مالی شش طرح بزرگ سرمایه‌گذاری در استان انجام شده است، گفت: این طرح‌ها شامل طرح سیمان سفید ازنا به میزان ۱۸۰ میلیارد تومان بوده که امسال به بهره‌برداری می‌رسد، طرح لاستیک‌سازی بارز الیگودرز با اعتبار ۱۲۰ میلیون یورو از محل صندوق توسعه ملی، سیلیکون متال بروجرد به میزان ۲۵۰ میلیارد تومان با ۸۵ درصد پیشرفت، طرح توسعه ماشین سازی کیهان خرم‌آباد به میزان ۷۰ میلیارد تومان، طرح توسعه اکسیر بروجرد با ۴۰۰ میلیارد و طرح توسعه نساجی با ۲۰۰ میلیارد تومان بوده است.

۲۴۳ میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۸ جذب شد

مدیرکل صمت لرستان عنوان کرد: از دیگر اقدامات مهم انجام شده در سال گذشته، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بروجرد به عنوان دومین منطقه ویژه اقتصادی استان، ارتقاء ظرفیت تولید صنایع بزرگ مانند سیم‌لاکی بروجرد، فولاد الیگودرز، فولاد خرم‌آباد، شرکت یاقوت سبز بروجرد و کاشی جم بروجرد بود.

جعفری با اشاره به جذب تسهیلات در حوزه صمت گفت: از محل تبصره ۱۸ به میزان ۲۴۳ میلیارد تومان تسهیلات جذب شده است، همچنین ۷۲۲ میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید و ۲۴۰ میلیارد تومان هم تسهیلات از زنجیره تامین جذب شد.

اما انتظار می‌رود با توجه به شرایط واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه‌تعطیل و وضعیت بیکاری در استان، تسریع در احیای واحدهای تعطیل شده در دستور کار قرار گیرد.

انتهای‌پیام/