به گزارش سفیرافلاک، حجتالاسلام مسلم منفرد در شورای اداری بروجرد که در فرمانداری برگزار شد، اظهارداشت: جمعیت یک مسلئه مهم در ابعاد گسترده است که طی سالهای اخیر به دلیل اهمیت این موضوع، طرحهای پژوهشی بسیار زیادی انجام شده است.
وی افزود: ۲۵ رشته تخصصی مرتبط با جمعیت وجود دارد و بیش از هزار مسئله کلان نیز در مورد جمعیت پیگیری و دنبال شد که هدف از همه این اقدامات این است که بتوانیم از کاهش جمعیت جلوگیری و زوجهای جوان برای افزایش تعداد فرزندان، ترغیب شوند.
معاون راهبردی قرارگاه ملی جمعیت کشور تصریح کرد: بیش از یک دهه است که رویکرد جمعیتی از کاهش جمعیت به سمت افزایش جمعیت تغییر پیدا کرده و همین سبب شده تا ادبیات پژوهشی نیز شکل بگیرد و با اقدامات، تبیین، مشوقها و سایر برنامهها، شاهد افزایش جمعیت باشیم.
حجتالاسلام منفرد بیان کرد: در مسئله مهم جمعیت نباید دچار بخشینگری باشیم بلکه باید همه جانبه به آن نگاه کرد تا بتوان نتیجه مطلوب را به دست آورد.
وی با اشاره به کاهش نرخ باوری طی چند دهه اخیر گفت: در دهه ۶۰ نرخ باروری در کشور ۶٫۴ بود و طی چند سال نرخ جمعیت به شدت کاهش یافت و متاسفانه کاهش جمعیت به یک فرهنگ دائمی تبدیل شد به طوری که در سال ۷۹ نرخ باروری به ۲٫۱ رسید و همچنان این روند کاهشی بوده است.
معاون راهبردی قرارگاه ملی جمعیت کشور تصریح کرد: طبق سرشماری سال ۹۵ نرخ باروری در کشور به حدود دو رسید و در حال حاضر این نرخ به ۱٫۷ کاهش یافته است البته عوامل دیگری مانند بالا رفتن سن ازدواج هم سبب شده تا نرخ باروری کاهش یابد.
حجت الاسلام منفرد، سالخوردگی را یکی از بحرانهای مهم کاهش جمعیت برشمرد و افزود: پیری جمعیت یکی از پیامدهای نرخ باروری است اما در حال حاضر در یک فرصت پنجره جمعیتی قرار داریم به طوری که وقتی دو سوم جمعیت کشور را نیروی جوان و کار تشکیل دهد به معنای پنجره جمعیتی است و میتوان از این فرصت برای افزایش جمعیت استفاده کرد.
انتهای پیام/
Tuesday, 6 June , 2023