حضرت معصومه(س) الگویی بی‌بدیل برای دختران است که با تاسی از این بانوی بزرگ می‌توانند به سعادت برسند و جایگاه دختران در جمهوری اسلامی ایران بی‌نظیر است.

به گزارش سفیرافلاک، حضرت معصومه(س) در اول ذی‌القعده سال ۱۷۳ در مدینه متولد شد، بانویی که در اخلاق، رفتار، علوم و سایر ویژگی‌های شخصیتی بی‌نظیر بود، یگانه دختری که در فضائل بسیار نمونه بود و در احادیث متعدد بیان شده که یکی از بزرگ بانویی که می‌تواند شفاعت کننده در قیامت باشد، حضرت معصومه(س) است.

همزمان با ولادت حضرت معصومه(س) دهه کرامت نیز آغاز می‌شود و سراسر این ماه شور و صفا است که ولادت دو فرزند موسی کاظم(ع) در این ماه است که به دلیل بخشندگی و سخاوتمندی به کریمه اهل بیت شهرت گرفته است.

زمانی که در عصر جاهلیت برای دختران ارزشی قائل نبودند و دختران تازه متولد شده را زنده به گور می‌کردند، با ولادت حضرت فاطمه(س) پیامبر به گونه‌ای رفتار کرد که به این افکار انحرافی پایان داد.

حضرت معصومه(س) از نظر کمالات علمی و عملی بسیار بی‌نظیر بود، علم وعبادت ایشان نیز زبانزد بود، در آیات و روایت زیادی به نقش این بانوی بزرگ در دین اسلام اشاره شده و با ورود به ایران و شهر مقدس قم سبب شد تا امروز حرم ایشان مامنی برای عاشقان و دلداگان اهل بیت(ع) باشد.

از همین رو روز ولادت با سعادت حضرت معصومه(س) به عنوان روز دختر نامگذاری شده تا در این روز به نقش و اهمیت ویژه دختران بیش از هر زمانی پرداخته شود، دخترانی که مادران آینده هستند و می‌توانند در تربیت نسل‌های بعدی نقش مهمی و ویژه‌ای داشته باشند.

در آیات و روایات زیادی وجود دختر در هر خانواده را برکت عنوان نمودند که این نشان از جایگاه ویژه دختران ایرانی و اسلامی است که با الگو‌گیری از سیره و روش این بانوی بزرگ و با بهره‌گیری از سبک زندگی ایشان می‌توان به اوج معرفت و سعادت دست یافت.

در همین راستا گفتگویی تفصیلی با حجت‌الاسلام سید هادی سهرابی کارشناس مسائل دینی در مورد ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختر انجام شده است که مشروح آن را در زیر می‌خوانید.

جایگاه حضرت معصومه(س) از نگاه ائمه اطهار(س) چگونه است؟

شخصیت حضرت معصومه(س) از جهات مختلفی اهمیت فراوانی است، یکی از نظر مقام ایشان چون یکی از امامزادگانی که از کرامات ایشان بسیار بیان شده است تا جایی که لقب کریمه اهل بیت(س) گرفته است، از جهت دیگر اینکه در روایات زیادی به زیارت حرم مطهر ایشان توصیه شده است تا جایی که امام جواد(ع) فرمود کسی که قبر عمه‌ام را در قم زیارت کند بهشت بر او واجب است، در روایت دیگر امام رضا(ع) فرمود کسی که قبر خواهرم را زیارت کند بهشت بر او واجب است، همچنین این بانوی بزرگ دارای مقام شفاعت است.

از جهت دیگر اینکه حضرت معصومه(س) عظمتی که دارد به اینگونه است که انتصاب سه گانه‌ای به امامان معصوم دارد، دختر موسی ابن جعفر(ع)، خواهر امام رضا(ع) و عمه امام جواد(ع) است، از جهت دیگر اینکه یکی از بانوان اثرگذار در تاریخ تشیع است. هماهنگونه که حضرت زهرا(س) و حضرت

خدیجه(س) در دین اسلام اثرگذار بودند، یکی دیگر از زنان برجسته که حرکت ایشان تحولات فرهنگی بزرگی را ایجاد کرد، حضرت معصومه(س) بود که با حرکت به سمت قم برکاتی را به همراه آورد از جمله اینکه قم به پایگاه علوم اهل بیت(ع) و معارف شیعه تبدیل شده و این همه حوزه علمیه در جوار حرم ایشان، رونق پیدا کرده است.

تبیین شخصیت حضرت معصومه(س) برای دختران نسل جدید بسیار ضروری است چرا که ایشان نه تنها در عرصه عبادی بلکه در زمینه علمی و اخلاقی هم نمونه بودند.

از منظر اسلام و دین، دختران دارای چه جایگاهی هستند؟

از دیدگاه اسلام در آیات و روایات زیادی و سیره معصومان در مورد زنان مطالب زیادی وجود دارد، در قرآن خدا از یک دختر به نام حضرت مریم اسم می‌برد که مادر یک پیامبر است که یکی از نقاط برجسته ایشان اینکه پاکدامنی ایشان شاخصه یک زن قرآنی است که چه مقامی دارد و خصوصیات ایشان الگو شده است.

در زمان پیامبر(ص) و عصر جاهلیت یکی از فرهنگ‌های غلط و نگرش‌های نادرستی که وجود داشت، زنده به گور کردن دختران و منحوس دانستن دختر دار شدن بود، تفکرات غلطی وجود داشت که منطق درستی نداشتند اما زمانی که پیامبر(ص) با این تفکر غلط و این اندیشه باطل مواجه شد، سعی کرد تا نشان دهد این تفکرات غلط است به طوری که خداوند دختری به پیامبر(ص) عطا فرمود و پیغمبر(ص) در عمل نشان داد و ثابت کرد که دختر فضل و افتخار است و در رفتار و برخورد با حضرت فاطمه(س) به گونه‌ای رفتار می‌کرد که الگویی شده بود و این رفتار پیامبر(ص) بسیار مورد تکریم قرار می‌گرفت.

پیامبر(ص) در مورد دختران احادیث بسیار زیادی دارند که در یک حدیث فرمودند که دختر مایه برکت است و خانه‌ای که دختر دارد رفت و آمد فرشته‌ها در آن قطع نمی‌شود. از همین رو با تفکر انحرافی برخورد کرد و می‌فرمودند که دختران، مونس‌های گرانبها هستند و این را خیلی از افراد در زندگی دیده‌اند که دختران از نظر عاطفی بسیار کمک حال پدر و مادر هستند و اینها همه روایاتی است که به صراحت بیان می‌کند که دختر دارای شان و جایگاه ویژه‌ای است.

چرا دشمنان سعی در کمرنگ کردن اعتقادات و حجاب دختران و بانوان دارند؟

امروزه تفکری ایجاد شده که ظاهر قضیه برای فریب دادن اذهان است و می‌خواهند از حقوق زن دفاع کنند ولی هویت زن را نادیده گرفته‌اند، قرآنی داریم به عنوان آخرین کتاب آسمانی که کلام خداست وسوره‌ای دارد به نام نساء که نشان می‌دهد قرآن ما اهمیت و توجه خاصی به زنان و دختران دارد، آیات و روایت‌های زیادی هم گویای این است که دین اسلام نگاه ویژه‌ای به زنان داشته است.

می‌بینیم که در سیره معصومین، خود پیامبر(ص) با دختر خود چگونه رفتار می‌کرد و جملات عاطفی می‌فرمود از جمله اینکه می‌فرمودند فداها ابوها، در واقع پیامبر(ص)، ائمه و پیشوایان دین ما اینگونه هستند که همه باید از آنها الگو بگیریم.

دشمنان سال‌هاست که برای ترویج بی‌بند و باری و بدحجابی در بین بانوان و دختران از همه تبلیغات استفاده می‌کنند و سعی دارد تا با بدحجابی بتواند دختران را از مسیر اسلامی و دینی منحرف کنند در حالی که الگوگیری و حرکت در مسیر ائمه اطهار(ع) توطئه‌های دشمنان را خنثی می‌کند.

انقلاب اسلامی ایران چقدر به نقش بانوان و دختران توجه دارد؟

در کشور ما به مسئله زنان نسبت قبل از انقلاب توجه شده و بانوان در عرصه‌های مختلف پیشرفت بسیار زیادی کرده‌اند و آمارهایی که به برکت اسلام و مکتب اهل بیت(ع) و انقلاب ایجاد شده نشان می‌دهد که چه نگاهی به زنان داشته و چه زمینه‌ای برای حضور فعال آنها در جامعه فراهم شده است.

تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، هویت و جایگاه بانوان تعریف مناسبی نداشت اما با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، هویت‌بخشی صورت گرفت و زنان ایرانی با اقتدار و حجاب توانستند نقش خود را به خوبی ایفا نمایند و در طول این سالها بانوان در همه عرصه‌ها برای پیشبرد اهداف والای انقلاب تلاش نمودند.

امروز می‌بینیم که بانوان زیادی با داشتن حجاب کامل در عرصه ورزشی، اجتماعی، علمی و سایر عرصه ها بر سکوی افتخار ایستاده و توانسته‌اند موفقیت‌های زیادی را کسب نمایند، در واقع این بانوان نشان دادند که حجاب مانعی برای پیشرفت نیست بلکه با داشتن حجاب بهتر می‌توانند در جامعه حضور داشته باشند.

بانوان و دختران ایرانی در خط مقدم تمدن‌سازی ایستاده‌اند تا برای تحقق این مهم مانند همیشه بتوانند نقش خود را به درستی ایفا نمایند.

از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران تاکنون، دختران و بانوان این سرزمین توانسته‌اند در عرصه‌های مختلف نقش خود را ایفا نمایند، اکنون در راستای فراهم کردن بسترهای لازم برای تمدن نوین اسلامی نیز مقتدرانه در صحنه حضور دارند .

بانوان ایرانی با تربیت فرزندانی صالح و شایسته برای آینده‌ای روشن تمام‌قد ایستاده‌اند و در گام دوم انقلاب ایفای نقش می‌نمایند.

دختران امروز چگونه می‌توانند از بانوان بزرگ اسلام در امر حجاب الگو گیرند؟
به نظر می‌رسد اینکه روز ولادت حضرت معصومه(س) به عنوان روز دختر نامگذاری شده، یک افتخار بزرگ برای همه دختران ایرانی است، دختران ایرانی باید قدر جایگاه و شان خود را بدانند و در زندگی، این بانوی بزرگ را الگو قرار دهند.

حجاب یکی از ضروریات دین است و به جهت هویت و کرامت زنان است که اسلام به آن توجه کرده و به خاطر مصونیت خود بانوان، حجاب در نظر گرفته شده است، اسلام مخالف با حضور و فعالیت اجتماعی زنان نیست، به طوری که حضرت زهرا(س) علاوه بر فعالیت خانه‌داری و فرزندپروری، فعالیت اجتماعی داشت و برای اینکه حقیقت را تبیین کند و چهره نفاق را نشان دهد، فعالیت‌های اجتماعی موثری داشت.

حضرت زهرا(س)از طرفی در مسجد خطبه می‌خواند و با وقار و حجاب این فعالیت‌ها را انجام می‌داد، همچنین حضرت زینب(س) در اوج مصیبت و اسارت اما با یک اقتدار و صلابت زنانه خود چنان مقابل هیات ظلم ایستاد که بانوی قهرمان کربلا شد و این نکته تربیتی اسلام است.

حضرت زهرا(س)، حضرت خدیجه(س) و حضرت زینب(س) اقدامات قابل توجهی برای دین اسلام و تشیع انجام دادند و حضرت معصومه(س) با آمدنش به قم، تحول فرهنگی ایجاد کرد و نشان داد حجاب مانع نبود بلکه کرامت را حفظ کرد و سبب شد تا کرامات ایشان دیده شود.

راه شناخته شدن، این نیست که ظواهر جسم و زیبایی‌ها را نشان داد بلکه انسان برای دیدن کمالات خود باید در نهایت حجاب، کمالات خود را نشان دهد و لازمه حضور در جامعه برای این که از آسیب‌ها در امان باشد، حجاب است.

انتهای‌پیام/