به گزارش سفیرافلاک، همیشه در طول تاریخ بانوانی بودهاند که نقش مهمی در دین اسلام داشتهاند، بانوانی مانند حضرت خدیجه(س) که همه ثروت و دارایی خود را در راه اسلام هزینه کرد، همچنین بانوی بزرگواری مانند حضرت فاطمه (س) که علاوه بر تربیت فرزندانی که در عالم غوغا کردند توانست در عرصه اجتماعی هم موفق باشد یا حضرت زینب(س) که در کربلا با خطبههای خطیر توانست پیام کربلا را انتقال دهد.
حضرت معصومه(س) یکی از دختران و بانوانی بود که با بصیرت و روشنگری توانست نقش خود را ایفا کند به طوری که امروز شهر قم که حرم ایشان در آنجا قرار دارد، پایگاهی برای ترویج دین تبدیل شده است.
روز ولادت حضرت معصومه(س) به عنوان روز دختر نامگذاری شده و دختران ایرانی میتوانند با الگوگیری از این بانوی بزرگ برای ساختن آیندهای روشن قدم بردارند چرا که دختران امروز مادران فردا هستند که با تربیت نسل بعدی میتوانند در آینده کشور سهم بسزایی داشته باشند.
شهدایی که در دوران هشت سال دفاع مقدس برای دفاع از ارزشها تلاش کردند، در دامان مادرانی تربیت شده بودند که خالصانه و با توکل به خدا، فرزندان خود را برای دفاع از وطن راهی جبهههای نبرد کردند.
موفقیت دختران ایرانی در عرصههای مختلف
به برکت پیروزی انقلاب اسلامی ایران، زمینه برای رشد استعدادهای دختران ایرانی فراهم شد، این در حالی بود که تا قبل از پیروزی انقلاب، رژیم ستمشاهی پهلوی نه تنها برای جایگاه دختران ارزشی قائل نبود برای برای به ابتذال کشیدن و ترویج بیحجابی در بین آنها تلاش میکرد.
تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بیشتر بانوان بیسواد و یا کم سواد بودند و امروز بیش از ۸۰ درصد بانوان این سرزمین سواد دارند، همچنین سهم بانوان ایرانی در دانشگاهها ۲۳ درصد بود اما با پیروزی انقلاب، حضور دختران در دانشگاهها به بیش از ۶۳ درصد رسید و همین زمینه را برای موفقیت دختران ایرانی در عرصههای مختلف فراهم نمود.
دختران ایرانی با دارا بودن شور و نشاط و حمایت خانوادهها توانستهاند در جایگاه واقعی یک بانوی ایرانی بایستند و این همان چیزی است که دشمن را نگران کرده و سالهاست سعی دارند تا با تغییر سبک زندگی، بیبند و باری، فساد و بیحجابی را ترویج دهند در حالی که دختران امروز کمر همت بستهاند تا نقش خود را به خوبی برای تمدن نوین اسلامی ایفا نمایند و در تحقق این تمدن موثر واقع شوند.
با افتخار میتوان گفت طی چهار دهه گذشته دختران این سرزمین با تلاش و پشتکار برای پیشرفت و سربلندی کشور در عرصههای علمی، آموزشی، پزشکی، اجتماعی، ورزشی و سایر عرصهها بسیار موفق عمل کرده و در همه این عرصهها با رعایت حجاب، بر سکوی افتخار ایستادهاند.
دختران، سرمایههای معنوی این کشور محسوب میشوند که دشمنان هویت دختران و زنان ما را نشانه گرفته است و سعی دارد تا با ترویج بیحجابی، همان شرایط کشورهای غربی را در جامعه پیاده کند اما دختران ایرانی کسانی هستند که الگویشان حضرت زهرا (س) بوده و برای حفظ خون شهدا، هیچگاه حاضر نیستند حجاب خود را کمرنگ نمایند.
در تمدن نوین اسلامی، نقشآفرینی زنان بسیار حائز اهمیت است، بانوان با توجه به نقشی که در تربیت انسانها دارند، میتوانند برای تحقق تمدن نوین اسلامی گامی اساسی و مهم بردارند، همچنین دختران و بانوان در بیانیه گام دوم انقلاب نقشی را عهدهدار هستند که میتوانند در پیشبرد اهداف بسیار موثر باشد.
فرامین رهبری در خصوصا نقش زنان در پیروزی انقلاب و پس از آن
رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران در سخنانی فرمودند که تضعیف تدیّن زن از دیگر نقاط آماج علیه ایران است.
ایشان با اشاره به نقش مؤثر زنان در پیروزی انقلاب اسلامی و مراحل پس از آن، خاطرنشان کردند: غربیها نسبت به زن ایرانی و رعایت حقوق آن ترحّم ندارند بلکه از زن ایرانی کینه دارند و به دروغ خود را طرفدار آزادی و حقوق زن معرفی میکنند.
رهبر انقلاب با تاکید بر اینکه ادعای حقوق بشر بههیچوجه به غربیها نمیآید، خاطرنشان کردند: غربیها اساسا دشمن حقوق بشر هستند و حقوق بشر آنها را همه در داعش و زنده زنده سوزاندن یا غرق کردن انسانها، یا در حمایت از منافقین و صدام یا در جنایات علیه غزه و فلسطین مشاهده کردهاند.
مقام معظم رهبری فرمودند: امیدواریم دختران جوان و زنان جامعه ما در الگوی زینب کبری دقت کنند و هویت و شخصیت خود را در آن ببینند؛ بقیه چیزها فرعی است. جوهر ذات یک انسان اگر تعالی و روشنایی و شفافیت پیدا کند، همه چیز در مقابل او کوچک میشود و قدرت او بر همه کارهای دیگر، برای او تامین میگردد.
نقش دختران و بانوان در تمدن بزرگ اسلامی
علی نظری رئیس دانشگاه لرستان در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: در قرآن کریم وقتی داستانها را تحلیل میکنیم، به نقش زنان و دختران بیشتر میتوانیم پی ببریم و یکی از داستانهای قرآن که نقش عمدهای برای یک دختر تبیین شده در مورد حضرت موسی(ع) است که وقتی مادر حضرت موسی(ع) را در آب رها کرد، به دخترش گفت که او را دنبال کند.
وی افزود، خواهر حضرت موسی(ع) با بصیرت تمام، برادر را در رود نیل دنبال کرد و بسیار زیرکانه تا زمانی که به دربار فرعون رسید این کار را هوشمندانه انجام داد و زمانی خواستند کسی را پیدا کنند که به حضرت موسی(ع) شیر دهد، خواهر حضرت موسی(ع) آنها را هدایت کرد و مادر را معرفی نمود.
رئیس دانشگاه لرستان تصریح کرد: در واقع مفهوم این داستان این است که دختران، مانند همان خواهر موسی، تاریخ ساز هستند و میتوانند در آینده بشریت نقش مهم و ممتازی داشته باشند هماهنگونه که اهل بیت(ع) اینگونه بودند.
نظری با اشاره به نقش بانوان بزرگ اسلام گفت: حضرت فاطمه(س)، حضرت خدیجه(س)، حضرت زینب(س) و حضرت معصومه(س) بزرگ بانوانی در تاریخ اسلام بودند که تاریخ ساز بوده و امروز دختران ما با تحلیل و نقش زنان در تاریخ اسلام میتوانند برای خود نقش مهمی ایجاد کنند، نقشی که میتواند در جامعه اثرگذار باشد.
وی خاطرنشان کرد: دختران امروز در آینده به عنوان یک مادر، معلم و یا در هر شغلی دیگر میتوانند برای آینده سازی کشور و تربیت نسل جدید نقش مهمی داشته باشند که بسترساز یک تمدن اسلامی باشند.
رئیس دانشگاه لرستان گفت: به همه دختران توصیه میشود که بیشتر تاریخ بخوانند و نقش زنانی که در تاریخ مهم بوده است بررسی کنند تا بتوانیم جامعهای خوب داشته باشیم.
انتهای پیام/
Tuesday, 6 June , 2023