با فرا رسیدن فصل گرما کم‌آبی و بی‌آبی در لرستان نِمود بیشتری پیدا می‌کند و این درحالیست که توسعه وسیع باغات و برداشت‌های بی‌رویه آب در پلدختر، جنوبی‌ترین شهرستان استان سبب کم‌آبی شده است.

با فرا رسیدن فصل گرما کم‌آبی و بی‌آبی در لرستان نمود بیشتری پیدا می‌کند و این درحالیست که توسعه وسیع باغات و برداشت‌های بی‌رویه آب در پلدختر، جنوبی‌ترین شهرستان استان سبب کم‌آبی شده است .

به گزارش سفیرافلاک، چندین سال است که استان لرستان با بحران خشکسالی و کم آبی مواجه است و این تنش آبی با آغاز فصل گرم سال بیشتر می‌شود به طوری که سال گذشته بسیاری از رودخانه‌های اصلی استان خشک شدند و در پی این بی‌آبی به مزارع و باغات زیادی خسارت وارد و آبزیان زیادی تلف شدند.

مناطق جنوبی استان لرستان طی سال‌های گذشته همواره تنش‌های آبی بیشتری داشته‌اند گرمای هوا سبب شده تا وضعیت آب در این میان بحرانی‌تر شود.

امسال علی‌رغم اینکه لرستان بارش‌های بیشتری داشت اما مسلما با شروع فصل گرما تنش‌ آبی باز کماکان وجود دارد و مسئولان و بهره‌برداران باید با برنامه‌ریزی و مدیریت آب، این تنش را کاهش دهند.

به همین منظور در پلدختر جنوبی ترین شهرستان لرستان جلسه شورای حفاظت از منابع آب پلدختر با حضور فرماندار و مسئولان مربوطه برگزار شد تا در این رابطه چاره‌اندیشی شود.

توسعه وسیع باغات و برداشت‌های بی‌رویه آب

حمید خادم فرماندار پلدختر در جلسه مذکور اظهارداشت: بخش زیادی از فعالیت‌ها در زمینه آب به مدیریت بر می‌گردد و باید گفت توسعه وسیع باغات و برداشت‌های بی‌رویه آب سبب کم‌آبی و بی‌آبی شده است .

وی افزود: ما نمی‌توانیم جلوی معیشت مردم را بگیریم اما باید در حوزه منابع آب مدیریت کنیم و اجازه ندهیم تنش‌های آبی به بحران تبدیل شود بنابراین باید با تخلفات در حوزه آبی باید برخورد جدی شود و اجازه برداشت بی‌رویه آب داده نشود.

فرماندار پلدختر عنوان کرد: هرگونه اهمال در این زمینه در ماه‌های گرم سال هم تنش اجتماعی ایجاد می‌کند و هم بحران‌زاست بنابراین مسئولیت ما در شرایط کنونی بسیار مهم است و باید اجازه ندهیم شرایط سخت ایجاد شود.

تغییر الگوی کاشت و عدم کاشت محصولات آب‌بر

وی با تاکید بر اینکه ادارات مربوطه باید همکاری و هماهنگی لازم را با منابع آب شهرستان داشته باشند گفت: برگزاری منظم جلسات حفاظت منابع آب و اجرای مصوبات، نصب کنتور هوشمند چاه‌های بهره‌برداری برای مدیریت مصرف بهینه و مطابق پروانه بهره‌برداری، تغییر الگوی کاشت و عدم کاشت محصولات آب‌بر از قبیل برنج، سیب زمینی و اجرای سیستم های آبیاری بارانی، قطره‌ای و تی تیپ از جمله مصوبات جلسه شورای حفاظت از منابع  آب شهرستان است.

خادم ضرورت تامین حقابه زیست محیطی و تامین حقابه بهره‌برداران پایین دست رودخانه‌ها، جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز در بستر و حریم منابع آب و آزادسازی تصرفات غیرمجاز حریم و بستر رودخانه‌ها از از دیگر مصوبات جلسه شورای حفاظت از منابع  آب بود

انتهای پیام/