
رسیدگی به اختلافات ملکی کشاورزان «هرین» کوهدشت و منابع طبیعی /قرار اناطه تا حصول رای نهایی پرونده صادر شد
به گزارش سفیرافلاک، مراسم رفع اختلافات ملکی کشاورزان منطقه «هرین خلیفه» کوهدشت با حضور نماینده مردم کوهدشت و رومشکان، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان، معاون فرماندار کوهدشت، بخشدار مرکزی و جمعی دیگر از مسئولان در منطقه هرین خلیفه برگزار شد.
حجتالاسلام محمدرضا مبلغی در جمع مردم روستای «هرین خلیفه» اظهار داشت: نظام اسلامی ما مثل دوران طاغوت نیست که مردم نتوانند با مسئولان ارتباط بگیرند بلکه در این دوران راه دسترسی و ارائه مطالبات مردمی وجود دارد و مسئولان خادمی ملت را افتخار خود میدانند.
وی با اشاره بهضرورت حفظ منابع طبیعی، افزود: هر کاری که مردم نخواهند انجام شود، میسر نخواهد شد، خداوند ما را بهگونهای آفریده است که بایستی در دل این محیط و زمین، زیست کنیم.
نماینده مردم کوهدشت و رومشکان در مجلس با اشاره به مرغوبیت و حاصلخیزی خاک کوهدشت، عنوان کرد: اگر ما بیائیم بر اساس منافع خودمان درختانی را قطع کنیم به ضرر خودمان کارکردهایم، بایستی نسبت به حفظ منابع طبیعی شامل گیاهان، درختان، زمینها و… اهتمام ویژهای داشته باشیم چراکه ما در این راستا یک مسئولیت الهی داریم.
وی تصریح کرد: این مردم همیشه قانونمدار و پایبند به انقلاب اسلامی هستند، مطالبهشان این است که تبعیض قائل نشویم، محدودیتها اگر صرفاً برای گروهی باشد این مشکلآفرین است.
مبلغی با اشاره به مطالبات مردم هرین خلیفه و ضرورت صدور قرار اناطه، گفت: مردم صاحبان این آبوخاک هستند، یکسری مسائل اختلافی بین مردم و منابع طبیعی صورت گرفته است که مرجعی قانونی در این راستا قضاوت خواهد کرد، دراینبین تا مرجع رسیدگی در قضاوت خود به نتیجه نهایی میرسد، مردم این منطقه مطالبه دارند که امسال نیز به کار کشاورزی خود ادامه دهند و این هم انتظار زیادی نیست، این مردم مومن،همیشه مدافع آرمانهای انقلاب اسلامی و راه شهدا بوده اند.
رسیدگی به مطالبات بهحق کشاورزان را از مسئولان خواستاریم
سید علی عجمی، نماینده کشاورزان«هرین خلیفه» کوهدشت در این مراسم اظهار داشت: مطالبه مردمی کشاورزان مظلوم منطقه گدار پهن هرین خلیفه پیگیری از زمینهای کشاورزی این منطقه است که دارای اسناد ۷۰ ساله و خریداریشده از دولت میباشد و بخشی از اقساط زمین نیز قبل و بعد از انقلاب اسلامی پرداختشده است.
وی افزود: سند منگولهدار جمهوری اسلامی در بین اهالی موجود است و به دلیل اینکه قبلاً زیر ۱۰ هکتار زمین، سند مربوطه صادر نمیشد، فقط تعدادی از کشاورزان موفق به اخذ سند شدهاند.
نماینده اهالی «هرین خلیفه» کوهدشت با اشاره به سو مدیریت و سیاسی کاری برخی مدیران سابق، عنوان کرد: زمینهای مورد اختلاف بین کشاورزان و منابع طبیعی، در بین کشاورزان مفروض و قطعهبندی شده است، بهطوریکه اسناد و مدارک محلی آن را نیز در دست دارند، اگر بهصورت کارشناسی و قانونی در این قضیه تعیین تکلیف و تصمیمگیری نشود یقیناً، بزهکاری و بیکاری که هیچ؛ در بین مردم این منطقه بهشدت رواج پیدا خواهد کرد، حتی باعث نزاع و درگیری و شاید خونریزی در بین کسانی که در قطعات آنها چرای دام و یا استفاده تفریحی شخصی انجام میگیرد، خواهد شد.
عجمی گفت: زمینهای موجود دارای شیب مطلوب، مسطح و پوشش جنگلی در مرزهای بین مزارع میباشند که مردم خود را به صیانت، حفظ و نگهداری از آنها چون زینتی زیبا در زمین و منطقه هستند مکلف میدانند و در صورت مشاهده صدمه زدن فرد یا افرادی به این منابع خدادادی به جهت مقابله با آنان برخورد خواهند کرد، چراکه مردم وابستگی آبوخاکی به منطقه داشته و نیز زادگاهشان است.
نماینده کشاورزان «هرین خلیفه» کوهدشت بیان کرد: شهرستان کوهدشت باوجود نداشتن زیرساخت و اشتغال پایدار بهجز دامداری و کشاورزی که اکثراً هم دیم میباشند ، دو ماه روی زمینها کار میکنند و ده ماه دیگر به شغلهای کاذب بوده و اکثر درکلان شهرهای ایران در پی کار هستند.
وی اظهار داشت: در سال ۷۴ به میزان ۲۵۰ هکتار حکم قضایی به نفع کشاورزان هرین خلیفه صادر شد، بعدها در سال ۸۸ بنا به اعتراض و شکایت مجدد منابع طبعی و ارجاع پرونده به محاکم قضایی برای بار دوم نیز رأی به ۲۵۰ هکتار به نفع کشاورزان صادر گردید که تاکنون منابع طبیعی از اجرای آن امتناع ورزیده است.
عجمی با اشاره به اینکه اختلاف مابین کشاورزان و منابع ملی چیزی بالغبر ۳۰۰۰ هکتار میباشد، یادآور شد: با توجه به اینکه مدارک کشاورزان هرین خلیفه محرز شده است، ولی برخی مسئولان در رسیدگی به اختلاف ملکی پیشآمده تعلل میکنند که این امر باعث گلایهمندی مردم این منطقه شده است.
نماینده کشاورزان «هرین خلیفه» کوهدشت اظهار کرد: ما در طرح اصلاحات ارضی مربوط به سال ۴۲ سندهایی را اخذ کردهایم ولی در سال ۹۲ اداره منابع طبیعی بدون اطلاعرسانی به مردم و حتی اعلام در روزنامههای کثیرالانتشار با اختلاف ۵۰ سال، اقدام به صدور سند این زمینها برای منابع طبیعی کردهاند، لذا از مسئولین محترم خواستاریم که در این راستا شفافسازی کرده و مدارک و ادله استناد شده و کپی کامل پرونده را، جهت گرفتن سند در اختیار نماینده کشاورزان قرار دهد.
وی بیان کرد: در سال ۴۱ مهندسین کشاورزی وقت برای نمونهگیری و درجه کیفیت خاک سه شاخص حفر به ابعاد ۱×۱ بهصورت پلکانی و به هم چسبیده مشخص کردند که پله اول در یک متر عمق، پله دوم در دومتر عمق و پله سوم در سه متر عمق میباشد، در ادامه کیفیت خاک را A تعیین کردند و اعلام نمودند که برای هر نوع کشت و کاری مفید و خاکش تا عمق سه متری نیز حاصلخیز میباشد.
عجمی در پایان گفت: گلهمندی مردم از ریاست جهاد کشاورزی است که باید حامی کشاورزان باشد، ولی سکوت اختیار کرده و با توجه به اختیارات مربوطهای که دارد، فعلاً کار مطلوبی انجام نداده است.
اراضی باسابقه کشت در منطقه «هرین خلیفه» قطعاً آزاد میشوند
شیرزاد نجفی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان لرستان در این مراسم اظهار داشت: پرونده کشاورزان هرین خلیفه، هفته آینده بهطور ویژه و اورژانسی در کمیسیون استان مطرح میشود و از طریق نقشه موجود، جاهایی که سابقه کشت داشته و مسطح بوده قطعاً آزاد میشوند.
وی افزود: نقاطی که جنگلی و دارای شیب بالا هستند بهعنوان اراضی ملی محاسبه خواهند شد و رأی نهایی نیز در پرونده کمیسیون شهرستان مطرح و اعمال میشود.
انتهای پیام/