
مادران و همسران شهدا الگوی «صبر و ایستادگی»
به گزارش سفیر افلاک، حمید پورمندی کارشناس مسائل قرآنی و امور دینی به مناسبت سالروز تکریم مادران و همسران شهدا در یادداشتی نوشت: انسان برای رسیدن سریعتر و آسانتر بهمراتب بالاتر مادی و معنوی، نیاز به یک الگو دارد، داشتن الگو نیاز فطری انسان است و اگر این الگو ارزشمند باشد سعادت انسان را در پی دارد و اگر اینگونه نباشد، انسان را به انحراف و تباهی سوق خواهد داد.
اگرچه عنوان شهید بر تارک تمامی ارزشها میدرخشد اما دیدن این قله نور نباید ما را از توجه به کسانی این نورانیت از آنها نشاءت گرفته و بدون آنها و تأثیرگذاری بیبدیلشان امکان به وجود آمدن چنین نورانیتی وجود نداشت، غافل کند. حقا که شجاعت شهید از مادر ایثارگری است که تربیت چنین فرزندی را به بهترین نحو و با معیارهای اسلامی و به نکویی انجام داده و به عهده داشته است.
۱۳ جمادیالثانی مصادف با سالروز وفات حضرت امالبنین (س) است که این روز، روز تکریم مادران و همسران شهدا نامگذاری شده است.
مادران و همسران شهیدی که این بانوی جلیلالقدر را بهعنوان الگوی خود قرار داده و با صبوری در غم فراق فرزندان و همسرانشان همچنان اسلام را زنده نگهداشتهاند.
فاطمه دختر حضام از قبیله بنی کلاب بود که از خانوادهای بسیار اصیل و شجاع در زمان پیغمبر اسلام بودند که بعدها پس از ازدواج با حضرت علی (ع) با کنیه «امالبنین» (مادر پسران) مشهور شد؛ خاندان امالبنین (س) در شرافت، شهامت، مردانگى، مهماننوازی و دلاورى، سرآمد رادمردان عصر خود بودهاند.
امالبنین (س)، این اوصاف والا را از اسلاف خود به ارث برد و با آموختههایش از خاندان وحى عجین کرد و به فرزندانش نیز انتقال داد؛ طبق آیهای که خداوند فرمان به مَوَدَّت اهلبیت علیهمالسلام داده است و روایت پیامبر (ص) که فرمودند: از نشانههای مؤمن کامل این است که پیامبر را از خودش بیشتر دوست داشته باشد و فرزندان پیامبر را به خود ترجیح دهد محبت به فرزندان امام علی (ع) را فریضه واجب بر خود میدانستند.
ثمره زندگی مشترک امالبنین (س) با حضرت علی (ع)، چهار پسر بود که به دلیل داشتن همین پسران، او را امالبنین، یعنی مادر پسران میخواندند و به همین خاطر در کنار همسر شهید بودن، افتخار مادری چهار شهید به نامهای حضرت عباس (ع)، عبدالله، جعفر و عثمان است که هر چهار بزرگوار در کربلا و در رکاب امام حسین (ع) به شهادت رسیدند رادارند.
حضرت امالبنین (س) بانوی ایثارگری که اگرچه خود در دشت کربلا حضور نداشت، اما عطر ایمان، نگاه ولایتمدار، تفکر حسینی و شجاعت ایثارگری یک مسلمان معتقد را قطرهقطره در کام فرزندانش نشاند و لاله صفت چنان بارشان آورد که دشت تفتیده کربلا را همیشه تاریخ منقش به زیباترین مفاهیم همان شهادت کردند.
وقتی اخبار کربلا و خبر شهادت پسرشان را به ایشان میدادند، این بانوی مکرمه در جواب میفرمودند، از حسین چه خبر؟ تا وقتی هر ۴ پسرش شهید شدند، ایشان گفتند، اینها فدای امامشان شدند.
این نشان میدهد حضرت امالبنین تا چه حد ولایتمدار بودند. نگفتند فدای برادرشان شدند، گفتند فدای امامشان شدند؛ در خاندان و تبار پاک امالبنین (س) ویژگیهای مهمی وجود دارد که همگی در وجود عباس (ع) به ظهور رسید.
یکی از ویژگیهای بارز ایشان نوع تربیت فرزندانش بود که برگرفته از اصالت خانوادگی و ادب بود، وقتی خود وارد منزل امام علی علیهالسلام شد اولین درخواستشان این بود، این بچهها اخیراً مادری چون فاطمه را ازدستدادهاند لذا نام مرا (فاطمه) در این منزل صدا نکنید.
امالبنین (س) به نحوی فرزندانش همچون حضرت ابوالفضل العباس (ع) را تربیتکرده که به جزء لحظات پایانی قبل از شهادتشان هرگز حضرت اباعبدالله (ع) را برادر صدا نکردند بلکه مولای و سیدی خطاب میکردند.
از ویژگیهای بسیار مهم دیگر امالبنین، توجه به زمان و مسائل مربوط به آن است؛ وی پس از واقعه عاشورا، از مرثیهخوانی و نوحهسرایی استفاده کرده تا ندای مظلومیت کربلاییان را به گوش نسلهای آینده برساند؛ ایشان هرروز به همراه پسرِ حضرت عباس (ع)، عبیدالله که همراه مادرش در کربلا حضور داشت و سند زندهای برای بیان وقایع عاشورا بود، به بقیع میرفت و نوحه میخواند.
امروزه همهی مردم، آرامش و امنیت کشور را مرهون رشادتها و ایثارگریهای مادران و همسران شهدا میدانند و هرگز فداکاریهایشان را فراموش نکرده و نخواهند کرد و مادران شهدا با تأسی از حضرت امالبنین (س) فرزندان خود را راهی جبهههای نبرد حق علیه باطل کردند لذا با توجه به گذشت چند دهه از این انقلاب و فراز و نشیبهای آن، کشتی پرتلاطم انقلاب هنوز دستخوش هجوم اهریمنانی است که پیوسته از لحظه پیروزی و شکلگیری آن تاکنون دست از توطئه برنداشته و از طرق مختلف در پی ضربه زدن به ارزشهای انقلاب هستند تا دیروز با توپ و تانک و سلاحهای مدرن در مقابل ما صفکشیده بودند که دشمن دید باوجود شیر زنان ایرانزمین و جوانان برومندش نمیتواند قد علم کند، اما اینک با حربه فرهنگی باارزشهای دینی، ملی ما مقابله میکند اما زهی خیال باطل، جوانان و بانوان ما همیشه در خط مقدم ولایت و ارزشهای خود هستند.
سرانجام، زنی که عمری را درراه عشق به ولایت اهلبیت علیهمالسلام گذراند، جام زندگانی جاویدان نوشید و از غم دنیا آسوده شد؛ بانویی که زندگانیاش سراسر مهر و عاطفه و مبارزه بود؛ بانویی که همسر شهید، مادر شهید و یکی از پیامرسانان خونین عاشورا بود و همهچیز خود را درراه خدا، خالصانه تقدیم کرد؛ وی را در قبرستان بقیع و در کنار آرامگاه امام مجتبی علیهالسلام و فاطمه بنت اسد، به خاک سپردند.
مادران و همسران شهدا، الگوی صبر، مقاومت و ایستادگی بوده و یادگاران گهرباری هستند که همواره شایسته تقدیر و سپاسگزاری جامعه بوده و خواهند بود؛ بیتردید خلوص و تلاشهایشان، الگویی برای نسل جوان کشورمان بوده و امید است که با تکریم و احترام به آنان، بتوان یاد عزیزانشان را گرامی داشته و در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تلاش نماییم.
انتهای پیام/