سهم ۴۳درصدی فارغ التحصیلان از کل بیکاران کشور
در بهار ۱۴۰۳ سهم جمعیت بیکار فارغ التحصیل آموزش عالی از کل بیکاران ۴۳٫۰ درصد بوده است. این سهم در بین زنان نسبت به مردان و درنقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بالاتر است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، بررسیهای مرکز آمار ایران از آخرین نرخ بیکاری در بهار ۱۴۰۳بیانگر این است که جمعیت شاغلین ۱۵ ساله و بیشتر در این فصل ۲۴ میلیون و ۷۴۶ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ۴۴۰ هزار نفر افزایش داشته است. همچنین جمعیت غیرفعال از نظر اقتصادی (اعم از افراد محصل، خانهدار، دارای درآمد بدون کار مانند بازنشستگان و…) ۳۸ میلیون و ۲۲۸ هزار نفر بوده که نسبت به فصل مشابه سال قبل ۴۳۱ هزار نفر افزایش داشته است. بررسی اشتغال در بخشهای عمده اقتصادی نشان میدهد که در بهار ۱۴۰۳، بخش خدمات با ۵۲٫۴ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. در مراتب بعدی بخشهای صنعت با ۳۳٫۰ درصد و کشاورزی با ۱۴٫۵ درصد قرار دارند.
بررسی اشتغال فارغ التحصیلان نشان میدهد که از بین نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ساله و بیشتر فارغ التحصیلان آموزش عالی، ۱۱٫۶درصد از جمعیت فعال فارغ التحصیل آموزش عالی بیکار بودهاند. این نرخ در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط روستایی نسبت به نقاط شهری پیشتر بوده است. بررسی روند تغییران این نرخ حاکی از کاهش ۰٫۵ درصدی در بهار۱۴۰۳نسبت به فصل مشابه سال قبل است.
در بهار ۱۴۰۳ سهم جمعیت بیکار فارغ التحصیل آموزش عالی از کل بیکاران ۴۳٫۰ درصد بوده است. این سهم در بین زنان نسبت به مردان و درنقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بالاتر است. بررسی تغییرات این شاخص نشان میدهد که نسبت به فصل مشابه سال قبل۲٫۲درصد افزایش داشته است.
در بهار۱۴۰۳سهم جمعیت شاغل فارغ التحصیل آموزش عالی از کل شاغلان ۲۷٫۶درصد بوده است. این سهم در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به نقاط روستایی بالاتر است. بررسی تغییرات این شاخص نشان میدهد که نسبت به فصل مشابه سال قبل۱٫۱ درصد افزایش یافته است.
به گزارش تسنیم؛ در راستای کاهش نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دولت بر اساس مصوبات هشتاد و هشتمین جلسه شورای عالی اشتغال کشور در بیست و یکم خردادماه سال جاری به منظور تحقق ۲۵درصدی اشتغال فارغ التحصیلان از کل تعهدات اشتغال کشور در سال ۱۴۰۳، «بسته سیاستی اشتغال آفرین ویژه دانشاموختگان در راستای تحقق تعهد اشتغال فارغ التحصیلان استان» مشتمل بر ۱۴ بند تصویب و متعاقباً از سوی وزیر کشور جهت اقدام در قالب دستورالعملها، جهت گیریها، هماهنگیها و محورهای عملیاتی به تمامی استانداران کشور ابلاغ کرد.
انتهای خبر/
منبع: تسنیم