سفیرافلاک گزارش میدهد؛
نان بیکیفیت در تنور سرد نظارت
یکی از مهمترین مطالبه مردم، تهیه نان باکیفیت بالاست که سبب کاهش ضایعات و دورریز نان میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، نان یکی از پرمصرفترین مواد غذایی مردم است که روزانه بسیاری از مردم در سفرههای خود از آن استفاده میکنند و همه ما نان را برکت خدا میدانیم اما گاهی کیفیت پایین سبب میشود تا بخش زیادی از نانهای خریداری شده به ضایعات تبدیل شود.
بدون شک کیفت نان به عواملی مانند آرد و مهارت نانوا بستگی دارد که خلاء در هر کدام این از این موارد سبب میشود تا نان از کیفیت لازم برخوردار نباشد و در سبد غذایی مردم به عنوان یک تغذیه، اثرگذار باشد.
توجه به کیفیبودن نان همیشه مد نظر شهروندان قرار دارد چرا که دوست دارند نانی باکیفیت تهیه شود تا از دوریز آن کاسته شود اما در همان لحظه طبخ نان، بخشهایی از نان خمیری و یا سوخته، نشان از بیکیفیتی آن دارد.
اگرچه امروزه بخش قابل توجهی از نانها توسط دستگاههای ماشینی تهیه میشود اما همچنان مهارت نانوا و عمل آوردن خمیر برای پخت نان، حرف اول را میزند و این همان موضوعی است که باید توسط دستگاههای نظارتی و اتحادیه نانوائیان مورد توجه قرار گیرد.
مسئولان نظارت بر نانواییها را بیشتر کنند
ابراهیمی یکی از شهروندان لرستانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» اظهار داشت: نانها کیفیت لازم را ندارند، یا سوختهاند یا خمیر میشوند، وقتی به نانوا اعتراض میکنیم، میگویند مقصر ما نیستیم بلکه آردها کیفیت لازم را ندارند.
وی افزود: برخی از نانها را فقط تا زمانی که گرم و تازه هستند میتوان مصرف کرد چرا که پس از چند ساعت آنقدر بیکیفیت میشوند که نمیتوان مصرف کرد و باید در کیسه نان خشک ریخت و در واقع این کار اسراف است و این مشکل، بیشتر در نان سنگک مشاهده میشود.
شهروند لرستانی بیان کرد: علیرغم اینکه قیمت نان در چند ماه گذشته افزایش پیدا کرده ولی در کیفیت نان اثری نداشته و به نظر میرسد باید نظارت بر نانواییها و نانهای طبخ شده بیشتر شود تا نانهای مناسبتتری عرضه گردد.
ابراهیمی عنوان کرد: برخی از نانواییها نان باکیفیت و مرغوب تهیه و به دست مصرفکننده میدهند ولی برخی دیگر از نانواییها، نانهای بدون کیفیت را عرضه میکنند که از مسئولان انتظار میرود نانواییها را رصد بیشتری نمایند و از نزدیک ببینند که آیا مرغوب است یا خیر.
آرد نامرغوب سبب نان بیکیفیت میشود
غلامرضایی یکی از خبازان لرستانی گفت: مشکل اصلی در کیفیت نان مربوط به آرد است چرا که ماده اولیه نان، آرد است و زمانی که آرد کیفیت لازم را دارا باشد، در نهایت نانوا هم نان باکیفیت به دست مشتری میدهد.
وی افزود: ما نانواها تلاش خود را انجام میدهیم که نان مرغوب را به دست مشتری بدهیم ولی گاهی همه عوامل برای تهیه نان رعایت میشود ولی کیفیتی که مد نظر بوده را ندارد که این مربوط به آرد است.
خباز لرستانی تصریح کرد: اگرچه طی سالهای اخیر برخی از نانواییها برای پخت نان از دستگاههای ماشینی استفاده میکنند ولی وقتی کیفیت آرد خوب نباشد، نان ماشینی و سنتی فرقی ندارد.
غلامرضایی یادآور شد: البته کیفیت آردها هم متفاوت است گاهی سهمیه یک ماه کیفیت خوبی دارد و گاهی مرغوب نیست و بعد از خمیرزنی مشخص میشود که فاقد کیفیت است و در نهایت نانهای تولیدی هم رضایتبخش نیست.
لزوم مهارتآموزی پخت نان توسط نانوایان
حجتالله بیرانوند مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان لرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اظهار داشت: بسیاری از خبازان، کیفیت پائین نان را به خاطر آرد میدانند در حالی که همان آرد در اختیار دیگر نانواییها قرار میگیرد و نان باکیفیت را طبخ میکنند.
وی افزود: در استان لرستان کل آردهایی که در اختیار نانواییها قرار میگیرد از گندم تولیدی خود استان است ولی فقط در شهریورماه که گندمهای تازه به آرد تبدیل میشوند، ممکن است کمی در کیفیت نان اثر داشته باشد ولی در ماههای بعدی سال، آردها دارای مرغوبیت خوبی بوده و باید نانهای باکیفیتی تهیه شود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان لرستان با بیان اینکه کار نانوا در کیفیت نان بسیار موثر است، تصریح کرد: گاهی نانواهایی بیتجربه مشغول تهیه خمیر نان میشوند و همین سبب میشود تا نان مورد رضایت مشتری تهیه نشود لذا لازم است که نانواهای کمتجربه یا بیتجربه حتماً مهارت طبخ نان را آموزش ببینند.
بیرانوند بیان کرد: آموزش طبخ نان بر عهده فنی و حرفهای است که باید اتحادیه نانواییها در طول سال و به صورت مستمر در بحث نظارت و آموزش مهارت نانواها فعالیت داشته باشد.
۲۰ هزار بازرسی از نانواییهای استان انجام شد
وی با بیان اینکه ۲ هزار و ۷۰ نانوایی فعال در لرستان وجود دارد، گفت: با همکاری بهداشت و سایر دستگاهها مرتبط به صورت مستمر بازرسیهایی صورت میگیرد که تلاش این است نان باکیفیت بر سر سفره مردم قرار گیرد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان لرستان عنوان کرد: در نیمه اول امسال ۲۰ هزار و ۶۲۲ مورد بازرسی از نانواییهای سطح استان انجام شده که ۳ هزار و یک مورد تخلف ثبت شده است بهطوری که ۵۲۳ مورد کمفروشی، ۱۴۹ مورد گرانفروشی، ۶۵ مورد خامفروشی و ۶۱۶ مورد هم تخلفاتی دیگر بوده که یک هزار و ۶۵۴ مورد تخلف هم به تعزیرات ارجاع داده شده است.
بیرانوند بیان کرد: در این مدت نیز ۱۱۶ مورد بازرسی از کارخانههای آرد در استان انجام شده که سه مورد تذکر داده شده است و این بازرسیها همچنان با حضور تیمهایی ادامه دارد.
سالانه ۲۴۰ هزار تن آرد در لرستان مصرف میشود
وی با اشاره به اینکه سالانه ۲۴۰ هزار تن آرد در لرستان مصرف میشود، افزود: از سال ۱۴۰۱ تاکنون میزان تولید گندم در لرستان بسیار رضایتبخش بوده بهطوری که در این سه سال، گندم مورد نیاز استان تولید و به آرد تبدیل شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی لرستان خاطرنشان کرد: امسال ۵۴۰ هزار تن گندم در لرستان تولید شد که آرد مورد نیاز استان را تامین میکند و همین آردها هم در اختیار خبازان سراسر استان قرار میگیرد.
انتهای خبر/