حالت تاریک
  • جمعه, 1404/02/05 شمسی | 2025/04/25 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سفیر افلاک | safireaflak هستید؟
کوچ زودهنگام عشایر به لرستان آغاز شد
پلدختر به وقت نابودی مراتع؛

کوچ زودهنگام عشایر به لرستان آغاز شد

علی‌رغم تاکید هر ساله مسئولان استانی بر ممنوعیت کوچ زودهنگام، عشایر کوچ‌رو از روزهای اول فروردین وارد پلدختر شدند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، عشایر با آغاز فصل بهار و گرم شدن هوا در مناطق قشلاقی و عشایری که ۶ ماه سرد سال را در این مناطق به سر بردند، زودتر از موعد کوچ خود را آغاز کرده و به صورت پیاده در حال رفتن به مناطق ییلاقی و سردسیر کشور هستند.

در حالی که هر ساله مسئولان استانی اعلام می‌کنند که عشایر کوچ‌رو باید در موعد مقرر و از ۲۵ اردیبهشت‌ماه به بعد کوچ خود را آغاز کنند اما عشایر بدون هیچ‌گونه توجهی از استان خوزستان و استان‌های همجوار وارد شهرستان پلدختر شده و به صورت پیاده در حال رفتن به ییلاق هستند.

تخریب منابع طبیعی در پی کوچ زودهنگام عشایر

علاوه بر خسارت به پوشش گیاهی و منابع طبیعی شهرستان پلدختر، تعداد زیاد دام عشایر و عبور پیاده از محل اصلی جاده پلدختر به خرم‌آباد علاوه بر خطرات جانی و مالی برای خود عشایر، سبب ترافیک و مشکلاتی برای رانندگان این محور شده است.

تردد عشایر در محور کم‌عرض و آسیب‌دیده از سیل پلدختر به خرم‌آباد علی‌رغم تاکید مسئولان استانی و شهرستانی بر جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر، سبب ترافیک در این محور شده است که باید برای این مشکل چاره‌اندیشی شود. 

به گفته مسئولان پلدختر، عشایر مستقر در این شهرستان همچنان در این منطقه حضور دارند و عشایری که در حال تردد در محورهای شهرستان و رفتن به ییلاق هستند از استان‌های همجوار مانند خوزستان وارد پلدختر می‌شوند.

 پلدختر دارای ۶ گلوگاه برای تردد عشایر است که منابع طبیعی و آبخیزداری فقط دو گلوگاه پل‌زال قدیم و جدید را مسدود کرده است و مابقی گلوگاه‌ها باز و عشایر بدون هیچ منعی در حال تردد در محورهای این شهرستان و رفتن به ییلاق هستند. 

 مدیریت کوچ عشایر بر عهده منابع طبیعی

سید عیسی کاظمی رئیس امور عشایر پلدختر در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» با بیان اینکه مدیریت کوچ عشایر در اختیار منابع طبیعی و آبخیزداری است، اظهار داشت: عشایر پلدختر همچنان در منطقه حضور دارد و اواخر فروردین‌ماه کوچ خود به مناطق ییلاقی را آغاز می‌کنند.

وی افزود: عشایری که در حال کوچ زودهنگام و تردد در شهرستان پلدختر هستند در استان‌های همجوار مانند خوزستان مستقر بودند و کوچ خود را از هم‌اکنون آغاز کرده‌اند.

اسماعیل سعیدی رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری پلدختر با بیان اینکه ۶ گلوگاه برای تردد عشایر در شهرستان پلدختر وجود دارد، اظهار داشت: عشایر از مناطق گاومیشان، ماژین، پل‌زال قدیم و پل‌زال جدید تردد می‌کنند.

کوچ زودهنگام عشایر ممنوع 

وی با اشاره به اینکه طبق قانون کوچ زودهنگام عشایر از ۲۸ اسفندماه ۱۴۰۳ تا ۲۵دفروردین‌ماه ۱۴۰۴ ممنوع است، افزود: دو اکیپ ایست و بازرسی منابع طبیعی در منطقه پل‌زال قدیم و جدید مستقر می‌باشند و از کوچ زودهنگام عشایر جلوگیری می‌کنند. 

رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری پلدختر عنوان کرد: در جلسه جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر که با حضور همه مدیران دستگاه‌های اجرایی شهرستان برگزار شد مصوب گردید که همه دستگاه‌ها منابع طبیعی را در موضوع کوچ زودهنگام عشایر کمک کنند ولی دستگاه‌ها پای کار نیستند. 

وی بیان کرد: در جلسه جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر مصوب شد که گلوگاه‌های شهرستان مدیریت شوند تا عشایر با هم از منطقه خارج نشوند و از کوچ زودهنگام آن‌ها جلوگیری شود. 

کمبود نیرو و تجهیزات در منابع طبیعی پلدختر

سعیدی با اشاره به کمبود نیرو و امکانات برای جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر، گفت: کارکنان منابع طبیعی تعطیلات نوروز هم کشیک بوده و در گلوگاه‌های شهرستان از کوچ زودهنگام عشایر ممانعت کردند.

منصور رضایی سرپرست فرمانداری پلدختر در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، با بیان اینکه کوچ زودهنگام عشایر سبب بروز مشکلاتی در سطح شهرستان و استان شده است اظهار داشت: پلدختر اولین شهر ورودی عشایر به استان لرستان است که منابع طبیعی در حد توان گلوگاه‌های تاثیرگذار ورود عشایر به شهرستان و استان را بررسی و پیگیری کرده است تا از کوچ زودهنگام عشایر جلوگیری کند.

وی با بیان اینکه جلسه جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر اواخر سال گذشته و با حضور همه دستگاه‌های اجرایی برگزار شد، افزود: جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر وظیفه ذاتی منابع طبیعی است ولی ما سعی کردیم همه دستگاه‌های اجرایی را به کمک منابع طبیعی بیاوریم. 

سرپرست فرمانداری پلدختر عنوان کرد: منابع طبیعی پلدختر کمبود نیرو و تجهیزات دارد که این کمبودها به مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان منتقل شده است و وعده‌هایی برای افزایش نیروی انسانی و تجهیزات داده شده که در حال پیگیری تحقق آن‌ها هستیم.

ایجاد ایست و بازرسی برای جلوگیری از کوچ زودهنگام عشایر

وی بیان کرد: در راستای حفاظت از عرصه‌های منابع طبیعی در زمان کوچ عشایر، بهره‌برداری از مراتع، استفاده بهینه از عرصه‌های مرتعی، رعایت زمان ورود و خروج دام به مراتع و عرصه‌های منابع طبیعی و مرتعی و پیرو مصوبات کارگروه جلوگیری از کوچ‌ زودهنگام عشایر شهرستان این ایست و بازرسی ایجاد شده است.

رضایی گفت: تیم‌های ثابت مستقر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان پلدختر به صورت مستمر از ۱۵ اسفندماه سال گذشته در گلوگاه‌ استان‌های لرستان و خوزستان به‌منظور جلوگیری از کوچ زودهنگام و نظارت بر کوچ عشایر مستقر می‌باشند و تا پایان تقویم کوچ در محل مذکور حضور مستمر دارند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!