کارشناس مسائل سیاسی:
تغییر جهتگیری علت سقوط دولت سوریه است
کارشناس مسائل سیاسی گفت: جهتگیری و راهبرد دولت اسد از گفتمان مقاومت یک چرخش محسوسی به سمت گفتمان سازش داشت و همین علت سقوط دولت در سوریه شد.
همایون رهبران در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» با اشاره به علت سقوط دولت بشار اسد در سوریه، اظهار داشت: بعد از ورود نیروهای تروریستی به خاک سوریه که از شهر حلب شروع شد، این تجربه گذشته کشور سوریه را داریم، زمانی که بخش زیادی از خاک سوریه در دوران داعش به تصرف نیروی تروریستی درآمده بود، با همه این مشکلات اما دولت اسد توانست آنها را بیرون کند ولی در عملیات اخیر به راحتی دولت اسد سقوط کرد.
وی افزود: در چند سال اخیر، جهتگیری و راهبرد دولت اسد از گفتمان مقاومت یک چرخش محسوسی به سمت گفتمان سازش داشت و شاهد روابط دیپلماتیک نزدیک اسد با کشورهای مختلفی مانند عربستان و قطر بودیم، حتی اسد چشم امیدی به برخی از کشورهای فرامنطقهای برای جلب حمایت آنها داشت.
کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: بعد از پایان جریان داعش، یک سری اصلاحات ساختاری را که لازم بود از جانب اسد انجام شود و همچنین توصیه جمهوری اسلامی ایران هم بود، اینکه ساختار سیاسی و نقش و حضور مردم در تصمیمگیری مقدرات سیاسی سوریه باید پررنگ شود اما این اتفاق رخ نداد و نوعی نارضایتی عمومی در بدنه دولت سوریه رخ داد.
رهبران بیان کرد: زمانی که ارتش سوریه بدون هیچ مقاومتی صحنه را واگذار میکند، نشاندهنده این است که اسد از پشتوانه و پایگاه مردمی لازم برخوردار نبود اما باید گفت گرچه سقوط دولت اسد توسط تروریستها بود اما میدانیم که تروریستها از پایگاه مردمی برخوردار نیستند پس عمر چندانی نخواهند داشت و مجبور خواهند شد انتقال قدرت را به خود مردم واگذار کنند.
وی با اشاره به نقش متغیرههای مختلف در وضعیت سوریه گفت: ترکیب جمعیت سوریه از تنوع زیادی برخوردار است بهطوری که سه گروه از جمله علویان، اهل تسنن و کُردهایی در این کشور زندگی میکنند و متغیره دیگری که میتواند در آینده این کشور اثرگذار باشد، اینکه باید منتظر ماند و دید که دولت بعدی سوریه چقدر اجازه به کشورهای فرامنطقهای را خواهد داد که در امور کشور دخیل باشند.
کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: نباید با توجه به اتفاقاتی که در سوریه رخ داده است، تمرکز ما نسبت به رژیم صهیونیستی کاسته شود و باید متوجه باشیم این رژیم غاصب، دشمن درجه یک جبهه مقاومت است، به عبارتی این رژیم جعلی نباید احساس کند که در حاشیه امن قرار داد و دوباره نسلکشی خود را در لبنان و غزه شروع کند.
رهبران با بیان اینکه مقاومت در سوریه با غزه و لبنان متفاوت است، افزود: اگر مقایسه کنیم بین مقاومت سوریه و لبنان، باید گفت که سوریه، یک نظام سیاسی مستقل بود، ارتش داشت، خاک و سرزمین داشت اما در مقابل گروههای تروریست تسلیم شد در حالی که در لبنان و غزه در یک جنگ نابرابر، این لبنان و غزه بود که توانست اراده خود را بر رژیم صهیونیستی تحمیل کند.
وی تاکید کرد: تا زمانی که گفتمان مقاومت وجود دارد مشکلی رخ نخواهد داد، تا زمانی که دولت اسد بر گفتمان مقاومت تاکید داشت، توانست استقلال خود را حفظ کند و به محض اینکه دچار خطای محاسباتی شد و تصور کرد که با نزدیک شدن به کشورهای غیرهمراه و متحد خود میتواند آوردهای برای سوریه داشته باشد، از همین مسیر دچار آسیب جدی شد.
کارشناس مسائل سیاسی اظهار داشت: رسانههای معاند تلاش دارند این موضوع را برجسته و القاء کنند که هزینههایی که جمهوری اسلامی ایران در خاک سوریه داشته به هدر رفته است، در حالی که چنین نیست و مردم سوریه شاهد قدرتنمایی جبهه مقاومت و رزمندگان ما بودند و ایران همچنان کشوری قدرتمند است.
انتهای خبر/