حالت تاریک
  • جمعه, 1402/09/10 شمسی | 2023/12/01 میلادی
داستان پُردردِ مدارس فرسوده لرستان؛

دانش‌آموزانی که زیرسقف‌های ناایمن تحصیل می‌کنند

دانش‌آموزانی که زیرسقف‌های ناایمن تحصیل می‌کنند

آمارها نشان می‌دهد استان لرستان تعداد زیادی مدرسه تخریبی و فرسوده دارد که هر لحظه ممکن است سقف این مدارس روی سر دانش‌آموزان آوار شود.

به گزارش سفیرافلاک، آمارها نشان می‌دهد استان لرستان تعداد زیادی مدرسه تخریبی و فرسوده دارد که هر لحظه ممکن است آوار این مدارس بسیاری از خانواده‌ها را عزادار کند. 

مدرسه ابتدایی منطقه پاپی‌خالدارعلیا یکی از مدارس فرسوده شهرستان خرم‌آباد است که به گفته اهالی منطقه بیش از نیم قرن از تأسیس آن می‌گذرد و عمر مفید خود را از دست داده‌ است و هر لحظه امکان ریزش سقف بر سر دانش‌آموزان وجود دارد، دیوارهای ترک‌خورده، ساختمان غیراستاندارد، امکانات کم و ... از موارد آزاردهنده برای دانش‌آموزان این مدرسه است.

 

مدرسه‌ای با قدمت ۵۰ سال

از نظر منطقی مدرسه‌ای که بیش از ۵۰ سال از عمر مفید آن می‌گذرد نیازمند تخصیص اعتبار ویژه برای بازسازی است اما گویا این همه فرسودگی برای در اولویت قراردادن این مدرسه برای بازسازی کم است، شاید باید ریزش دیوارهای این مدرسه فاجعه جبران‌ناپذیری را به بار آورد تا اقدامی برای بازسازی آن انجام شود.

مدرسه جایگاه یادگیری و آموزش است اما خانواده‌ها در این مدرسه بیشتر باید نگران سلامتی فرزندانشان باشند، کاش مسئولان مربوطه پاسخ دهند که اولویت‌های بازسازی مدارس را طبق چه معیاری محاسبه می‌کنند که مدرسه‌ای با سه کانکس و ساختمان فوق فرسوده در اولویت بازسازی قرار نمی‌گیرد.

سجاد مهدی‌پور از اهالی منطقه پاپی‌خالدار خرم‌آباد در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک بااشاره به اینکه دبستان ۱۷ شهریور سال ۱۳۴۷ تاسیس شده است، اظهارداشت: دیوارهای مدرسه ترک برداشته است و در، پنجره و سرویس‌های بهداشتی آن فرسوده شده‌اند.

 

تحصیل در مدارس کانکسی

وی افزود: در هر کلاس تعداد زیادی دانش‌آموز روی نیمکت‌های غیراستاندارد تحصیل می‌کنند و سه کانکس هم به محوطه مدرسه اضافه شده است.

این شهروند خرم‌آبادی تصریح کرد: منطقه پاپی‌خالدار علی‌رغم جمعیت بالا، مدرسه راهنمایی ندارد و سال گذشته چندین دانش‌آموز به علت اینکه برای مدرسه راهنمایی به جای دیگری می‌روند در جاده دچار حادثه شدند.

مهدی‌پور عنوان کرد: به دلیل کمبود امکانات و فرسودگی بیش از حدِ تنها دبستان منطقه پاپی‌خالدار برخی از مردم فرزندان خود را به مدارس غیرانتفاعی شهرستان خرم‌آباد می‌فرستند ولی عموم مردم تمکن مالی برای این کار را ندارند.

لیلا مظفری از شهروندان خرم‌آبادی ساکن در منطقه پاپی‌خالدار در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، در رابطه با دبستان ۱۷ شهریور اظهارداشت: من سال ۱۳۶۷ در این مدرسه دانش‌آموز بودم و جمعیت آن زمان قابل مقایسه با الان نیست، اما این مدرسه تغییر نکرده و فقط یک محوطه کوچک به آن اضافه شده است.

وی افزود: این مدرسه هیچ امکاناتی ندارد فضای آموزشی فرسوده، کلاس‌های کوچک و تاریک، نیمکت‌های غیراستاندارد و آبخوری و سرویس بهداشتی نامناسب از جمله مشکلات این مدرسه قدیمی است که دانش‌آموزان را اذیت می‌کند.

این شهروند خرم‌آبادی با بیان اینکه دانش‌آموزان منطقه پاپی‌خالدار را در مدارس مناطق دیگر راه نمی‌دهند، تصریح کرد: در هر کلاس ۴۰ دانش‌آموز در یک فضای محدود قرار دارند و به دلیل زیاد شدن جمعیت، کانکس‌هایی برای دانش‌آموزان اضافه کردند که باعث مشکلات فراوانی در زمستان می‌شود.

 

نبود مدرسه راهنمایی

مظفری بیان کرد: در پاپی‌خالدار مدرسه راهنمایی نداریم و دانش‌آموزان ما در مقطع راهنمایی با مشکلات فراوان به مناطق دیگر می‌روند.

هدایت چنگایی از دیگر شهروندان ساکن این منطقه در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: مدت زیادی از ساخت این مدرسه می‌گذرد و علی‌رغم اینکه ساختمان مدرسه کلنگی است تاکنون هیچ تعمیراتی در آن انجام نشده است.

وی افزود: تمام دیوارهای این مدرسه فرسوده است، در هر کلاس حداقل ۴۰ دانش‌آموز در حال تحصیل هستند و جان بچه‌ها و معلمان در خطر است چون امنیت جانی ندارند.

رضا عزتی در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: بازسازی و ساخت مدارس بر عهده اداره‌کل نوسازی است، ما درخواست‌ها را برای این اداره ارسال می‌کنیم و اگر کد تخریبی صادر کنند باید مدرسه جدید ساخته شود.

وی افزود: آموزش و پرورش در زمینه طرح شهید عجمیان با هدف بهسازی و شاداب‌سازی فضای مدارس در زمینه‌های رنگ‌آمیزی، زیباسازی و ... می‌تواند فعالیت کند.

مدیرکل آموزش‌ و پرورش لرستان تصریح کرد: مدارس از طریق آموزش و پرورش درخواست می‌دهند و ما برای اداره‌کل نوسازی نامه می‌فرستیم سپس اقدامات لازم انجام می‌شود.

یونس بهاروند ایرانیا در گفتگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهارداشت: هر مدرسه یک شناسنامه در اداره‌کل نوسازی دارد و پس از درخواست مراجعه‌کنندگان، آموزش و پرورش اولویت‌ها را تعیین می‌کند و کارشناسان ما وضعیت و نیازمندی‌ها را بررسی می‌کنند و در صورت وجود اعتبار اقدامات لازم انجام می‌شود.

 وی افزود: برای بازسازی و نوسازی مدارس باید اعتبار باشد که در حاضر اعتبار به اندازه کافی وجود ندارد، زمانی که اعتبارات لازم برسد به ترتیب اولویت‌های آموزش و پرورش درخواست‌ها را بررسی می‌کنیم، اکنون فقط تعمیرات انجام می‌گیرد و اعتبارات تخریب و بازسازی را به پروژه‌های نیمه‌تمام اختصاص می‌دهیم.

مدیرکل نوسازی مدارس لرستان تصریح کرد: افراد باید درخواست خود را از طریق آموزش و پرورش ناحیه پیگیری کنند، در حال حاضر هر مدرسه‌ای که شرایط داشته باشد میز، صندلی، تخته وایت‌برد و تجهیزات معمول مدارس را دریافت می‌کند.

 

رنج دانش‌آموزان از نبود امکانات

زیر آسمان این شهر دانش‌آموزانی هستند که از کمبود کمترین امکانات تحصیلی رنج می‌برند اما محدودیتِ‌ اعتبار پاسخ همیشگی مسئولان مربوطه است، این جمله را بارها شنیده‌ایم، کاش با فرزندان مردم هم مانند فرزندان خود رفتار کنید و زندگی و آینده‌شان برایتان مهم باشد.

وقتی موفقیت فرزندان این استان را نتیجه تحصیل در مدارس تحت مدیریت خود می‌دانید باید اکنون هم پاسخگو باشید چرا در نزدیکی شهر خرم‌آباد هنوز دانش‌آموزان در مدارس کانکسی تحصیل می‌کنند؟ اگر از فخرفروشی با رتبه‌های برتر کنکور فارغ شدید به این سؤال هم پاسخ دهید.

ساختمان این مدرسه به یک معضل برای والدین دانش‌آموزان تبدیل شده است، زیبنده استان شهیدپرور لرستان نیست که به علت بی‌توجهی و ضعف مدیریتی سلامت جسمی دانش‌آموزانش به خطر بیفتد.

انتهای خبر/

دانش‌آموزانی که زیرسقف‌های ناایمن تحصیل می‌کنند
دانش‌آموزانی که زیرسقف‌های ناایمن تحصیل می‌کنند
دانش‌آموزانی که زیرسقف‌های ناایمن تحصیل می‌کنند
دانش‌آموزانی که زیرسقف‌های ناایمن تحصیل می‌کنند
دانش‌آموزانی که زیرسقف‌های ناایمن تحصیل می‌کنند
دانش‌آموزانی که زیرسقف‌های ناایمن تحصیل می‌کنند
دانش‌آموزانی که زیرسقف‌های ناایمن تحصیل می‌کنند

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از