حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری سفیر افلاک هستید؟
فرآوری محصول، کلید تحقق اقتصاد روستایی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان مطرح کرد:

فرآوری محصول، کلید تحقق اقتصاد روستایی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: برای افزایش درآمد باغداران باید از کشاورزی سنتی عبور و به سمت ایجاد زنجیره ارزش و تولید بازارمحور حرکت کرد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، نامدار صیادی شامگاه چهارشنبه در سومین جشنواره تخصصی گردوی شهرستان سلسله اظهار داشت: باتوجه‌به شرایط متفاوت کشور، امروز باید متفاوت از گذشته عمل کنیم، پشتیبان نیروهای مسلح و در کنار مردم باشیم و حضور مردم در شرایط دشوار، یکی از پشتوانه‌های مهم کشور است.

وی با اشاره به موضوع امنیت غذایی افزود: در شرایطی که کشور با پیامدهای جنگ ۱۲ روزه، جنگ رمضان، آزادسازی نرخ ارز، تشدید تحریم‌ها و محاصرهٔ دریایی مواجه بوده، حدود ۸۵ درصد نیاز غذایی کشور در داخل تولید و ۱۵ درصد از طریق واردات تأمین می‌شود که بخشی از تولید داخلی نیز به مواد اولیه وارداتی وابسته است. حفظ این شرایط نیازمند پشتیبانی مردم، دولت، وزارت جهاد کشاورزی و همهٔ ارکان کشور است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان برگزاری جشنواره گردو را فرصتی برای قدردانی از کشاورزان و باغداران و اعلام همراهی با آنان دانست و گفت: انتخاب کهمان برای برگزاری این جشنواره، هم‌زمان با روز روستا و عشایر، انتخابی مناسب است؛ چراکه روستا محل تولید و تأمین بخشی از نیاز غذایی کشور است و چنین رویدادهایی می‌تواند ظرفیت‌های تولیدی روستا و نقش کشاورزی در اقتصاد شهرستان و استان را معرفی کند.

صیادی با اشاره به ظرفیت‌های باغبانی لرستان تأکید کرد: استان حدود ۵۰ هزار هکتار باغ دارد و سالانه حدود ۳۵۰ تا ۳۷۰ هزار تن محصولات باغبانی تولید می‌کند که سهم تولید گردو حدود ۲۸ هزار تن است. از این میزان نیز حدود ۴ هزار و ۷۰۰ تن مربوط به شهرستان سلسله است.

وی انتخاب سلسله برای برگزاری جشنواره تخصصی گردو را دارای پشتوانه دانست و تصریح کرد: سابقه دیرینه تولید گردو، کیفیت مناسب محصول و میانگین عملکرد بالاتر باغات نسبت به استان و کشور، از ظرفیت‌های مهم سلسله است و منطقه کهمان نیز یکی از نقاط مهم تولید گردو در شهرستان به شمار می‌رود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تأکید بر ضرورت عبور از کشاورزی سنتی بیان کرد: رویکرد جهاد کشاورزی، حرکت به سمت تولید اقتصادمحور، بهره‌ور و بازارمحور است و امنیت غذایی نیز با کشاورزی دانش‌بنیان، بهره‌ور و پایدار محقق می‌شود. باتوجه‌به محدودیت زمین، افزایش تولید باید بیشتر از مسیر افزایش عملکرد در واحد سطح، اصلاح و نوسازی باغات، استفاده از ارقام مناسب و روش‌های نوین و مقابله با سرمازدگی دنبال شود.

وی تکمیل زنجیره ارزش را از اولویت‌های مهم بخش کشاورزی دانست و عنوان کرد: صنایع تبدیلی و تکمیلی، بسته‌بندی، فرآوری و توسعه تشکل‌ها باید در کنار تولید موردتوجه قرار گیرد. تشکل‌ها باید از باغداران حمایت کنند و تشکیل و تقویت این تشکل‌ها در شهرستان سلسله با جدیت دنبال شود تا تولیدکننده سهم بیشتری از ارزش افزوده محصول خود داشته باشد.

نامداری بهره‌وری عوامل تولید، به‌ویژه آب، را ضروری دانست و اظهار داشت: یکی از مسیرهای اصلی افزایش بهره‌وری آب در استان، توسعهٔ گلخانه‌هاست و باید با استفاده از روش‌های نوین، میزان بهره‌وری منابع تولید را افزایش داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تأکید بر ضرورت خلق ثروت در مناطق روستایی خاطرنشان کرد: ماندگاری جوانان در روستا زمانی امکان‌پذیر است که تولید و فعالیت اقتصادی به درآمد و رفاه مناسب منجر شود. محصول باید از مرحله برداشت تا مصرف در یک زنجیره ارزش منسجم حرکت کند تا سهم بیشتری از ارزش افزوده به تولیدکننده و روستایی برسد.

وی گفت: اگر روستایی از درآمد و رفاه مناسب برخوردار باشد، آینده خود را در روستا می‌بیند و در نتیجه هم تولیدکننده و هم مصرف‌کننده از نظر کیفیت و کمیت محصولات بهره بیشتری خواهند برد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!