حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری سفیر افلاک هستید؟
میثاق دل‌ها در مسیر حسین (ع)
سفیرافلاک گزارش می‌دهد؛

میثاق دل‌ها در مسیر حسین (ع)

میان هیاهوی زائران و عطر خدمت، روایتی از عشق جاری است؛ روایتی که باشکوه پیاده‌روی آغاز می‌شود و با سوز دل جاماندگان به پایان می‌رسد.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک»، اربعین، تنها یک پیاده‌روی نیست؛ بلکه فریاد عشق میلیونی است که در مسیر کربلا، در جستجوی معنای انسانیت و تجلی وفاداری به سیدالشهدا (ع) رقم می‌خورد. در این ایام، گویی زمین‌وزمان هم‌آغوش هم می‌شوند تا شاهد عشقی باشند که از مرزهای جغرافیایی و نژادها فراتر رفته است.

عشق مردم به امام حسین (ع) در اربعین، از نوع پیوندی است که ریشه‌ در جان‌ها دارد. هر قدمی که در مسیر کربلا برداشته می‌شود، تکرار همان وفاداری تاریخی است که در قلب‌های اهل‌بیت می‌تپید. در این مسیر، فراتر از یک تجمع مذهبی، نمایی از «مدینه فاضله» دیده می‌شود؛ جایی که خستگی پیاده‌روی در برابر بوسه بر خاک مسیر و لبخند خیرخواهانه خدمتگزاران، رنگ می‌بازد.

در این مسیر پرهیبت، مهد بی‌کران ایثار و محبت جاری است؛ جایی که مهر خدمتگزاران به زائران، فراتر از هر رسم‌ورسوم بشری، از سر ولایت و اشتیاق دیدار است. در راهی که هر ذره از خاکش با خون شهادت قدسی شده، گویی تمام جهان در تکریم حسین (ع) به حرکت درآمده است.

اربعین، بازگشت جان‌های تشنه‌ حقیقت به‌سوی منبع حیات است؛ بازگشتی که در آن، هر گام، پیمانی تازه با خون ناحیه مبارکه و میثاقی ابدی با نهضت حق و باطل است.

اما در میان این هیاهوی عشق و اشک، گوشه‌ دل‌ها در سکوتی پر از حسرت می‌تپد؛ جایی که چشم‌ها به‌سوی کربلا دوخته شده، اما پاها به خاک مسیر نرسیده‌اند. در میان این عشق بی‌کران، تلخی غمی نهفته است که تنها با نام «جاماندگان اربعین» شناخته می‌شود؛ کسانی که در این میعاد بزرگ، تنها با اشک و دعا در کنار زائران حضور دارند و تمام وجودشان را در حسرت یک‌قدم در مسیر عشق، می‌سوزانند.

 هم‌زمان با اربعین حسینی، هزاران نفر از عاشقان و دلدادگان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) با حضور در آئین پیاده‌روی جاماندگان اربعین، مسیر مسجد امام حسین (ع) پیرکه تا آستان مقدس امامزاده پیرمحمد (ع) را با نوای «لبیک یا حسین» پیمودند؛ آئینی که هر سال با شور و شکوه بیشتری برگزار می‌شود و حال‌وهوای مسیر نجف تا کربلا را در شهرستان سلسله تداعی می‌کند.

در طول مسیر، هیئت‌های مذهبی با نوحه‌سرایی و سینه‌زنی، فضای مراسم را عطرآگین از یاد و نام سیدالشهدا (ع) کردند و مواکب مردمی با توزیع نذورات، پذیرایی و ارائه خدمات فرهنگی و مذهبی، بهداشتی، درمانی و... جلوه‌ای از همدلی، ایثار و ارادت مردم این دیار به فرهنگ عاشورا را به نمایش گذاشتند.

حضور پرشور اقشار مختلف مردم، از کودکان و نوجوانان گرفته تا سالمندان، زنان و خانواده‌ها، جلوه‌ای از پیوند عمیق مردم سلسله با مکتب حسینی بود؛ حضوری که نشان داد فرهنگ اربعین، محدود به جغرافیای کربلا نیست و در هر نقطه‌ای که دل‌ها با حسین (ع) همراه باشد، این حماسه تکرار خواهد شد.

در این مراسم پر شور و شکوه، ده‌ها موکب مردمی با مشارکت اهالی روستاها و خیران، خدمات متنوعی به زائران ارائه کردند و جلوه‌ای از فرهنگ میزبانی و خدمت بی‌منت به عاشقان اهل‌بیت (ع) را به نمایش گذاشتند.

روایت عشق حسینی از مقابل یک خانه روستایی

خانم یوسفوند، از اهالی روستای ده‌رحم در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» و در حاشیه مراسم جاماندگان اربعین حسینی اظهار داشت: چند سال است که به همراه اعضای خانواده، از جمله فرزندان، عروس، داماد و نوه‌ها، در مسیر پیاده‌روی جاماندگان اربعین با برپایی موکب مردمی به زائران خدمت‌رسانی می‌کنیم. پذیرایی با شربت، آش رشته و دیگر نذورات، کمترین ارادتی است که می‌توانیم به عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) ابراز کنیم.

وی افزود: امسال نیز به نیت سلامتی و فرج امام‌زمان (عج) و طول عمر رهبر معظم انقلاب و به نیابت از امام شهید، این توفیق نصیب ما شد که در همین مسیر خدمتگزار زائران باشیم. اگرچه توفیق حضور در پیاده‌روی اربعین عراق را نداشتیم، اما خدمت به عزاداران حسینی از مقابل منزل خودمان، همان حال‌وهوای معنوی کربلا را برایمان زنده می‌کند و این افتخار را با هیچ‌چیز دیگری عوض نمی‌کنیم. در پایان این آئین معنوی، زائران پس از طی مسیر پیاده‌روی، با حضور در آستان مقدس امامزاده پیرمحمدشاه (ع)، ضمن عزاداری و سینه‌زنی، یاد و خاطره شهدای کربلا و شهدای جبهه مقاومت را گرامی داشتند و با آرمان‌های والای نهضت عاشورا، ولایت و مقاومت تجدید میثاق کردند.

پیاده‌روی اربعین فرصتی برای ترویج فرهنگ عاشورا

حجت‌الاسلام صادق جعفرپور، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سلسله در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «سفیرافلاک» با اشاره به جایگاه معنوی این آئین، اظهار داشت: پیاده‌روی جاماندگان اربعین، تنها یک برنامه مذهبی نیست، بلکه تجلی عشق و ارادت مردم به حضرت سیدالشهدا (ع) و فرصتی برای زنده نگه‌داشتن فرهنگ ایثار، مقاومت و ولایت‌مداری در جامعه است.

وی با بیان اینکه این مراسم هر سال با استقبال گسترده مردم همراه است، افزود: امسال نیز با همکاری هیئات مذهبی، مواکب مردمی و دستگاه‌های اجرایی، برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده تا زائران در فضایی معنوی و منظم، مسیر پیاده‌روی را طی کنند و خدمات فرهنگی، رفاهی و پذیرایی به بهترین شکل در اختیار آنان قرار گیرد.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی سلسله با قدردانی از مشارکت مردم و خادمان مواکب، تصریح کرد: بخش عمده شکوه این مراسم مرهون حضور خودجوش مردم، به‌ویژه اهالی روستاهای مسیر است که با عشق به اهل‌بیت (ع) از زائران پذیرایی می‌کنند و جلوه‌ای از فرهنگ ناب خدمت‌رسانی حسینی را به نمایش می‌گذارند.

وی خاطرنشان کرد: پیاده‌روی جاماندگان اربعین، نمادی از وحدت، همدلی و تجدید میثاق با آرمان‌های نهضت عاشورا است و امیدواریم این حرکت معنوی همچون سال‌های گذشته با حضور پرشور مردم و در فضایی سرشار از اخلاص و معنویت برگزار شود.

این حماسه مردمی و حضور پرشور در شهرستان سلسله، بار دیگر نشان داد که عشق به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) محدود به مرزهای جغرافیایی نیست. مردم این دیار با برپایی مواکب، خدمت‌رسانی خالصانه و استمرار حضور خود در پیاده‌روی جاماندگان، تلاش می‌کنند تا حال‌وهوای مسیر نجف تا کربلا را در شهر خود زنده نگه دارند؛ حضوری که هر ساله پرشورتر از گذشته، نمادی از استمرار فرهنگ ایثار، ولایت‌مداری و خدمت عاشقانه به زائران حسینی است.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!