حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خیری سفیر افلاک هستید؟
بازگشت فارسیت، اشتغال دورود را زنده می‌کند
تعطیلی ۱۴ساله کارخانه دورود؛

بازگشت فارسیت، اشتغال دورود را زنده می‌کند

احیای کارخانه فارسیت دورود و بازگشت آن به تولید می‌تواند صدها شغل ازدست‌رفته را احیا کند و اقتصاد این شهرستان را متحول کند.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی سفیرافلاک، کارخانه فارسیت دورود که روزگاری یکی از مهم‌ترین قطب‌های تولیدی استان به شمار می‌رفت، امروز تنها نامی از آن باقی‌مانده است؛ مجموعه‌ای با ۱۸ هکتار زمین، ۶ هکتار سوله و تمامی زیرساخت‌های انرژی و تولید که سال‌هاست بلااستفاده رها شده است.

این کارخانه که تا پیش از تعطیلی، نقش قابل‌توجهی در تولید و اشتغال داشت، با ممنوعیت ورود ماده اولیه آزبست، نبود بازار فروش و سوءمدیریت، مسیر نزول را طی کرد و در نهایت خاموش شد؛ خاموشی‌ای که نه‌تنها مانع ایجاد اشتغال جدید شد، بلکه صدها کارگر را نیز بیکار کرد.

در سال ۸۹ و پس از اخطار سازمان حفاظت محیط‌زیست مبنی بر لزوم تغییر خط تولید، هلدینگ فارس خوزستان به‌عنوان سهام‌دار وقت، به‌جای بازسازی و نوسازی خطوط، کمترین توجهی به این واحد نداشت و نتیجه این بی‌توجهی، تعطیلی کارخانه با ۷۰۰ کارگر بود؛ کارخانه‌ای که تا سال ۹۷ زیر مجموعه شستا باقی ماند و سپس سهام آن در اقدامی غیرقانونی به‌صورت خرد واگذار شد تا راه فرار از بدهی‌های کلان کارگری و بیمه‌ای هموار شود.

اکنون از فارسیت تنها زمین و سوله‌ای باقی‌مانده است؛ ظرفیتی عظیم که می‌تواند با یک طرح جایگزین و سرمایه‌گذاری جدید دوباره به چرخه تولید بازگردد، اما باگذشت بیش از ۱۴ سال همچنان بلاتکلیف مانده و درخواست مردم برای احیای آن، بی‌پاسخ مانده است.

فارسیت امروز کلافی سردرگم است و متأسفانه این کارخانه به چند سهام‌دار با سهم نیم‌درصدی و یک‌درصدی رسیده است و این موضوع در واقع امکان احیای آن را پیچیده نموده است.

انتقاد سعید جلیلی از تعطیلی کارخانه فارسیت

سعید جلیلی، نماینده رهبر انقلاب در شورای‌عالی امنیت ملی، در بازدید از کارخانه فارسیت شهرستان دورود با انتقاد از تعطیلی این کارخانه، اظهار داشت: مایه تأسف است که کارخانه‌ای با هزار و ۲۰۰ کارگر به دلیل سوءمدیریت و سوء تدبیر در مقطعی به جایی رسیده است که فقط دارای چند نفر نگهبان است.

وی افزود: قطعات و اموال کارخانه‌های تعطیل دورود روزبه‌روز در حال ازبین‌رفتن است و امروز نیز این کارخانه تعطیل شده است، آن‌هم در شهری که به نسبت بالاترین نرخ بیکاری را در شهرهای منطقه دارد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ایجاد شغل نه‌تنها در دورود انجام نشده است بلکه صدها کارگر نیز بیکار شده‌اند، عنوان کرد: این مایه تأسف است؛ مسئولان لرستان با زیرساخت‌های موجود می‌توانند بسیاری از مشکلات بیکاری این شهرستان را رفع کنند.

به نظر می‌رسد تنها راه‌حل این کارخانه، تغییر کاربری و تولیدات جایگزینی است که برای سلامتی انسان و محیط‌زیست خطرآفرین نباشد و شاید با تغییر کاربری این کارخانه به چرخه تولید بازگردد و در اشتغال کارگران این شهرستان نیز مؤثر باشد.

کارخانه فارسیت تعیین تکلیف می‌شود

علیرضا بیرانوند، فرماندار دورود در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سفیرافلاک اظهار داشت: کارخانه فارسیت به دلیل مشکلات زیست‌محیطی ناشی از آزبست و در گام دوم مشکلات مالی تعطیل شده است.

وی با بیان اینکه در مجموعه کارخانه فارسیت ظرفیت خوبی ایجاد شده است، افزود: تلاش می‌شود با رفع مشکلات این کارخانه و با تغییر کاربری، به چرخه تولید بازگردانده شود.

فرماندار دورود ادامه داد: با همکاری استانداری لرستان، نماینده مردم دورود در مجلس شورای اسلامی و دستگاه قضایی، پرونده مربوط به این کارخانه در حال بررسی است.

وی خاطرنشان کرد: برای این کارخانه اعلام ورشکستگی شده و پرونده فارسیت در دادگستری باز شده و اقدامات حقوقی لازم جهت بررسی وضعیت آن در دست اقدام است.

بیرانوند با اشاره به بدهی سنگین این کارخانه به بانک صادرات، افزود: با رفع مشکلات حقوقی و قضایی مربوطه، کارخانه جهت بازگرداندن به چرخه تولید به سرمایه‌گذار بخش خصوصی یا بخش دولتی واگذار خواهد شد.

وی با اشاره به وضعیت کارگران این کارخانه بیان کرد: جمعی از کارگران کارخانه فارسیت در شرکت سیمان دورود جذب شده‌اند. جمعی دیگر از کارگران یا بازنشسته شده‌اند و یا با دریافت بیمه بیکاری مورد حمایت قرار گرفته‌اند.

فرماندار دورود با اشاره به اینکه سرمایه‌گذار برای احیای کارخانه فارسیت جذب شده است، بیان کرد: با رفع مشکلات حقوقی و قانونی، احیای این کارخانه و تغییر کاربری آن با سرمایه‌گذار جدید آغاز خواهد شد.

احیای کارخانه فارسیت به چرخه تولید، مطالبه مردمی است

علی سالاروند، یکی از شهروندان دورودی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی سفیرافلاک اظهار داشت: کارخانه فارسیت و کارخانه سیمان دورود ظرفیت‌های خوبی در حوزه تولید و اشتغال هستند که متأسفانه هر دو کارخانه مشکلات زیست‌محیطی دارند.

وی با اشاره به اینکه با تعطیلی کارخانه به دلیل مشکلات زیست‌محیطی، در واقع بخش قابل‌توجهی از سرمایه و ظرفیت حوزه تولید کشور راکد مانده است، افزود: از مسئولان مربوطه انتظار می‌رود با تسریع در رفع مشکلات این کارخانه، بستر احیای آن را فراهم نمایند.

سالاروند خاطرنشان کرد: احیای این کارخانه و تأکید بر تغییر کاربری آن، می‌تواند در حوزه اشتغال و تولید در شهرستان دورود نقش مؤثری داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه احیای این ظرفیت مغفول‌مانده از مطالبات جدی مردم دورود است، تصریح کرد: امید می‌رود مسئولان شهرستان دورود و استان لرستان در راستای رفع مشکلات این کارخانه تلاش مجدانه داشته باشند.

کارخانه فارسیت باید به چرخه تولید بازگردد

عباس بهلولی، دیگر شهروند دورودی با اشاره به مشکلات زیست‌محیطی ناشی از آزبست در کارخانه فارسیت دورود گفت: رفع این مشکل مطالبه مردمی بود، اما انتظار می‌رفت به‌جای تعطیل‌شدن حدود ۱۴ساله این کارخانه، با تغییر کاربری از این ظرفیت بزرگ به‌عنوان سرمایه مردمی حراست شود.

وی با اشاره به نقش احیای کارخانه فارسیت در حوزه اشتغال، عنوان کرد: باتوجه‌به بیکاری موجود در شهرستان دورود و استان لرستان، از مسئولان انتظار می‌رود برای رفع مشکل صنایع استان اقدام به‌موقع داشته باشند و از تعطیلی و رکود آنان جلوگیری نمایند.

بهلولی با اشاره به اینکه کارگران به قیمت جانشان برای چرخش چرخ صنایع تلاش می‌کنند، افزود: در سال‌های طولانی که کارخانه فارسیت دورود با چالش جدی مواجه شده، کارگران این مجموعه به‌رغم حمایت‌های انجام‌شده از سوی دولت چون بیمه بیکاری یا استخدام جمعی از کارگران در کارخانه سیمان، با مشکلات عدیده‌ای مواجه بوده‌اند.

این شهروند دورودی خاطرنشان کرد: باتوجه‌به فراهم بودن شرایط لازم برای سرمایه‌گذاری در این مجموعه، انتظار می‌رود با جذب فرصت‌های سرمایه‌گذاری بستر لازم جهت ایجاد خط تولید جایگزین فراهم شود.

با تعطیلی کارخانه فارسیت دورود بیش از ۴۰۰ کارگر بیکار شدند و این آمار در استان لرستان که از نبود صنایع و بیکاری رنج می‌برد، به معنی افزایش دغدغه اشتغال برای جمعیت بیشتری از خانواده‌های دورودی و لرستانی است.

ادامه روند رکود اندک صنایع موجود در استان لرستان به معنی افزایش آمار مهاجرت تحصیل‌کردگان لرستانی برای یافتن شغل معمولی به سایر مناطق کشور و بیکاری جوانان و دغدغه خانواده‌ها برای اشتغال آنان است که باید موردتوجه جدی مسئولان قرار گیرد.

رفع مشکلات قانونی و حقوقی این کارخانه و ایجاد خط تولید جایگزین، مطالبه مردم دورود است و می‌تواند بستری برای رونق تولید و اشتغال در شهرستان دورود فراهم کند.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!